Ο κύκνος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ


Την ιστορία με το άσχημο παπάκι που μεταμορφώθηκε σε ένα επιβλητικό όμορφο κύκνο μας θυμίζει η ιστορία του Σοάρες στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Όταν πρωτοεμφανίστηκε ο ποδοσφαιριστής μας στο γήπεδο οι γνωστοί προπονητές στην κερκίδα έτρεξαν να τον αναλύσουν και να έχουν άποψη από την πρώτη στιγμή.

Τον συγκρίναν με τον Σάλατιτς αλλά και τον παρομοιάζαν με φτηνή κόπια του Κασέκε. Αυτή τουλάχιστο ήταν η άποψη που κυριάρχησε μέσα από τις πρώτες εμφανίσεις.

Έχουμε πει πολλές φορές πως ένας παίχτης πρέπει να προσαρμοστεί, να μάθει την ομάδα, να ακούσει συμβουλές από τον προπονητή και με την πάροδο του χρόνου θα δείξει αν μπορεί να αντεπεξέλθει ή όχι.

Έτσι και στην ιστορία του Σοάρες που από άσχημο παπάκι έχει μεταμορφωθεί στον κύκνο που θαυμάζουμε όλοι μας. Μπαίνει μέσα στη φάση, μαχητικός και παθιασμένος και τις περισσότερες φορές (αν όχι όλες) βγαίνει νικητής. Το δυνατό του σουτ αλλά και οι κάθετες του μπαλιές είναι χαρακτηριστικά που δεν βλέπεις συχνά στο κυπριακό επίπεδο ποδοσφαίρου, ενώ σε συνδυασμό με τα αμυντικά του καθήκοντα κάνουν ένα γεμάτο παίκτη που εκπέμπει σιγουριά στις κερκίδες.

Ένα δείγμα ζωντανό στο γιατί δεν πρέπει να βιαζόμαστε να εκφέρουμε άποψη ή τουλάχιστο να είμαστε τόσο απόλυτοι. Χίλια μπράβο στον Σοάρες και να του ευχηθούμε να γίνει ακόμα καλύτερος και στο πρόσωπο του να βρούμε τον ηγέτη της μεσοαμυντικής γραμμής που ψάχναμε τόσα χρόνια.

Καλή συνέχεια Μάρκο