Βήμα Φιλάθλου: Σε αυτούς που έρχοντε και σε αυτούς που όχι


Βήμα Φιλάθλου

Βήμα ΦιλάθλουΜε το τέλος του πρώτου γύρου θα ήθελα να πώ δύο (ίσως και περισσότερα) λόγια στους φίλους Ομονοιάτες που έχουν σταματήσει να έρχονται στο γήπεδο αλλά και σ’ αυτούς που βρέξει χιονίσει συνεχίζουν να βρίσκονται δίπλα στην αγαπημένη μας ομάδα.

Σε εσάς που δεν έρχεστε, θέλω να πω ότι αυτή είναι η στιγμή που θα πρέπει να αποφασίσετε τί είδος οπαδού είστε. Είστε οπαδοί για το σόου που όταν πάει καλά η ομάδα σας νοιώθετε ανώτεροι των οπαδών άλλων ομάδων, υποτιμάτε και ειρωνεύεστε τους πάντες, λέτε μεγάλα λόγια λες και για την επιτυχία ευθύνεται η διαύγεια του ατόμου σας; Είστε οι ίδιοι που στα δύσκολα καταπίνετε την γλώσσα σας, απαρνείστε την φανατικότητα σας με την δικαιολογία ότι κάποιοι σας απογοήτευσαν αλλά ο πραγματικός λόγος είναι ότι φοβάστε μην σας κάνουν οπαδοί άλλων ομάδων τα ίδια που θα τους κάνατε εσείς αν ήταν στην θέση σας;

Εάν είστε αυτοί, τότε υπάρχουν αρκετές ομάδες στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου που θα σας ταίριαζαν καλύτερα αφού οι υπερόπτες οπαδοί τους ενστερνίζονται την ίδια φιλοσοφία με εσάς και θα σας παρακαλούσα να μας αδειάσετε την γωνιά. Τί; θα κρύβεστε μέχρι να ΄ρθεί η ώρα που η ομάδα θα ανακάμψει για να επανεμφανιστείτε; Και άν σας πεί κάποιος ότι αυτό δεν θα συμβεί; Ο Ομονοιάτης φίλοι μου γεννήθηκε και θα πεθάνει περήφανος για την ομάδα του βρέξει χιονίσει!

Σε εσάς που έρχεστε πρώτα απ’ όλα θέλω να σας πω ένα μεγάλο μπράβο. Όσο και αν η απογοήτευση και πολλές φορές η απελπισία είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα σας, εμένα με κάνετε περήφανο που είμαι Ομονοιάτης. Εσείς είστε η προσωποποίηση των συνθημάτων “Και στην Κόλαση μαζί σου” και “Στις χαρές και στις λύπες μαζί”!  Αλλά θά ΄θελα να πω σε ορισμένους από εσάς και ένα μεγάλο ΚΑΝΕΙ! Κάνει να μουρμουράτε!

ΚΑΝΕΙ! Ξέρουμε ότι ο τάδε παίχτης “Εν κάμνει γιά την ΟΜΟΝΟΙΑ”, “Εν αχάπαρος”, “Εν μαύρος!” (αλήθεια εσείς πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την επιλογή που έδωσα σ’ αυτούς που δηλώνουν αποχή). Και να μην τα ξέρουμε όλα αυτά και να μην τα κατανοούμε είπατε μας τα 100 φορές. ΚΑΝΕΙ! Εμπεδώσαμε τα. Κανει να σηκώνεστε και να ωρύεστε. Έν θωρούμε οι υπόλοιποι; Έν καταλάβουμε; Δείτε απλά που εφτάσαμεν. Δείτε πόσους παίχτες και προπονητές εφάμεν.

Γιατί και ο Μιλτής είμαι σίγουρος ήταν ένας από εσάς. Κανένας παίχτης δεν ήταν καλός για την ΟΜΟΝΟΙΑ, γνώριζε καλύτερα που τον προπονητή κτλ. κτλ. Kαι δίκαιο να έχετε, να μάθετε να κρατάτε την άποψη σας για τον εαυτό σας. Ειδικά σ’ αυτή την δύσκολη για όλους μας περίοδο. Στο κάτω κάτω χωνέψετε το. Αυτούς τους παίχτες έχουμε και όλα δείχνουν ότι για τα επόμενα χρόνια ίσως η ομάδα που έχουμε σήμερα να είναι ότι καλύτερο βάσει των οικονομικών μας δυνατοτήτων.

Είμαι καυστικός και προκλητικός γιατί είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως ο χαρακτήρας μιας ομάδας και η νοοτροπία των οπαδών της κτίζονται και καταστρέφονται σε περιόδους σαν κι αυτή που διανύουμε. Αν πιστεύουμε ότι είμαστε πραγματικά ανώτεροι τώρα είναι η ώρα να το δείξουμε. Και όσοι δεν αντέχετε είπαμε. Υπάρχουν άλλες ομάδες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα σας.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Π.A | Βήμα Φιλάθλου | [email protected]