Τόνι Σαβέβσκι: Η Ομόνοια πρέπει να είναι σοβαρή


tony savefski

tony savefski

Τη καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντησή του με τους αθλητικούς συντάκτες είχε σήμερα ο προπονητής της ομάδας μας, Τόνι Σαβέβσκι, ο οποίος τόνισε πως για έρθει η νίκη κόντρα στον Εθνικό το Σάββατο, θα πρέπει η Ομόνοια να παρουσιαστεί σοβαρή και προσεκτική, ενώ εξέφρασε την ελπίδα όπως κλείσει θετικά η χρονιά. Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Σαβέβσκι:

Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε: «Έχουμε τα τελευταίο παιχνίδι της χρονιά και ελπίζω να κλείσουμε καλά, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Στην πράξη το παιχνίδι είναι δύσκολο, ο Εθνικός είναι καλή ομάδα που οι βαθμοί που έχει συγκεντρώσει δεν ανταποκρίνονται στην εικόνα του. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, είναι μέρες γιορτινές, όλοι προσπαθούμε να χαλαρώσουμε, αλλά η Ομόνοια πρέπει να είναι σοβαρή. Να πάρουμε τους πόντους και να κλείσουμε όπως πρέπει τη χρονιά. Ελπίζω να έχουμε καλή συνέχεια, να ευχαριστήσουμε το κόσμο μας και να του δώσουμε χαρά έστω και τώρα».

Για το κατά πόσο το παιχνίδι με την Αγία Νάπα ήταν το καλύτερο για την Ομόνοια: «Είχαμε κι’ άλλα καλά παιχνίδια. Δεν υπάρχουν όρια στην απόδοσή μας. Από το καλό υπάρχει πάντα το καλύτερο και εμείς πρέπει να προσπαθούμε πάντοτε να παίζουμε καλύτερα».

Όσο αφορά την απουσία του Μάρκο Σοάρες, ανέφερε: «Προσπαθούμε να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχουμε μπροστά μας τον Εθνικό και μετά θα έχουμε αρκετό καιρό για να δούμε τι πρέπει να κάνουμε με το συγκεκριμένο ζήτημα. Έχουμε αξιόλογους παίκτες για να αντικαταστήσουμε όποιον απουσιάζει, αυτή είναι και η δύναμή μας. Αν δείτε και λίγο πιο πίσω, εδώ και αρκετό καιρό είμαστε λίγοι στο ρόστερ, είτε λόγω τραυματισμών, είτε λόγω καρτών. Έχουμε συνεχώς απουσίες, αλλά παίζουμε καλά».

Το σχόλιό του στο γεγονός ότι εκπνέει το συμβόλαιο του Γιουβάλ Σπούνγκιν το καλοκαίρι: «Όλοι οι παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν, είναι σημαντικοί για την Ομόνοια. Ξέρετε την κατάσταση, θέλουμε όλους τους παίκτες, αν μπορούμε να τα βρούμε. Έχουμε κάποια δεδομένα και ανάλογα κινούμαστε. Υπάρχουν καινούργια δεδομένα στα δικά μας κριτήρια».

Για το κατά πόσο νιώθει δικαιωμένος για την εμφάνιση του Αντρέ Άλβες κόντρα στην Αγία Νάπα: «Δεν υπάρχει δικαίωση και μη δικαίωση. Ο Άλβες είναι παίκτης της ομάδας και προσπαθούμε να χειριστούμε μια κατάσταση, για το καλύτερο της ομάδα».

Σε ερώτηση που δέχτηκε για την παρουσία του Χάρη Κυριάκου, ανέφερε: «Η φιλοσοφία μου είναι να μην σχολιάζω θετικά ή αρνητικά κάποιον ποδοσφαιριστή. Ο καθένας από εμάς ξέρει τι προσφέρει και ποιες είναι οι δυνατότητες του, το ζητούμενο είναι να είμαστε προσγειωμένοι και σοβαροί. Είναι σημαντικό να ξέρουμε τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε».

Για το κατά πόσο θα είναι έτοιμη η Ομόνοια για τα μαζεμένα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν: «Καταρχάς έχουμε το παιχνίδι με τον Εθνικό. Να περάσει αυτό και έχουμε χρόνο να μιλήσουμε για τα υπόλοιπα. Προετοιμαζόμαστε και δουλεύουμε για να είμαστε καλύτεροι γενικά, όχι μόνο για τα ντέρμπι. Το πιο εύκολο παιχνίδι είναι το δύσκολο, αν είσαι σωστά προετοιμασμένος. Κάποιες φορές άλλα δουλεύεις στις προπονήσεις και άλλα βγαίνουν στο γήπεδο, διότι ένα παιχνίδι έχει αρκετούς απρόβλεπτος παράγοντες που μπορεί να αλλάξουν αυτά που εσύ σχεδιάζεις στο χαρτί. Πρώτα απ” όλα όμως μας ενδιαφέρει το παιχνίδι με τον Εθνικό Άχνας».

Για τις συχνές αλλαγές στην ενδεκάδα: «Δεν μπορώ να κάνω κι αλλιώς, είμαστε λίγοι παίκτες. Το ότι δεν έχουμε σταθερή ενδεκάδα σε κάθε ματς, είναι γιατί έτσι θεώρησα ότι έπρεπε να γίνει. Βλέπουμε και λίγο πιο μπροστά, τα επόμενα παιχνίδια που έρχονται».

Για τους τραυματίες: «Τους περιμένουμε μετά τις γιορτές. Μας προβληματίζει κάθε εβδομάδα που έχουμε τραυματισμούς, αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

πηγή: www.omonoia.com.cy