Κυπριακή δικαιοσύνη


aimilios efimerida

Σήμερα Σάββατο 15 του Δεκέμβρη το Κανάλι 6, σε συνεργασία με τα Αρτοποιεία SunFresh, διοργανώσε από τις 10 το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι στα γραφεία του ραδιοσταθμού αιμοδοσία για κάλυψη των αναγκών της Τράπεζας Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Η αιμοδοσία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του 17χρονου Αιμίλιου Ιωάννου, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα πριν από 5 χρόνια.

Την εκδήλωση στηρίξε ο Σύλλογος Μοτοσικλετιστών «Egophobia».

Ο αδερφός του Αιμίλιου, Πάνος μας έστειλε το πιο κάτω κείμενο το οποίο δημοσιεύουμε σήμερα στη σελίδα μας:


Παραθέτω πιο κάτω αποσπάσματα για ποινή που επιβλήθηκε στη κατηγορούμενη από Γυναίκα Δικαστή κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του τροχαίου όπου σκοτώθηκε ο Αιμίλιος Ιωάννου στις 27 Δεκεμβρίου του 2007, μπορείτε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα πως η δικαιοσύνη λειτουργεί στη Κύπρο.

Οφείλω να αναφέρω επίσης ότι η όλη υπόθεση οδηγήθηκε στο Εφετείο όπου κατά την ακροαματική διαδικασία της Έφεσης ευρέθηκε παραποιημένη κατάθεση μάρτυρα κατηγορίας και λόγω αυτής της εξέλιξης συνελήφθησαν τόσο η εισαγγελέας που χειριζόταν την υπόθεση όσο και οι δικηγόροι υπεράσπισης της κατηγορούμενης. Για την υπόθεση αυτή εκκρεμούν εντάλματα αλλά και κατηγορίες εναντίον των εμπλεκομένων.

Το εφετείο διάταξε την επανεκδίκαση της υπόθεσης αλλά η κατηγορούμενη όσο και οι γονείς της εγκαταλείψαν την Κύπρο και καταζητούνται από την INTERPOL εδώ και αρκετό καιρό.

Πρέπει ταυτόχρονα να αναφέρω ότι ο πατέρας της κατηγορούμενης κατά τον χρόνο της εκδίκασης της υπόθεσης ήταν υψηλόβαθμος στρατιωτικός με καλές διασυνδέσεις με πολιτικό κόμμα που πρωταγωνιστεί στη πολιτική ζωή της Κύπρου και βοηθήθηκε αρκετά από το κόμμα για την υπόθεση αυτή.

Τα αποσπάσματα είναι αντιγραμμένα από τη απόφαση του Δικαστηρίου και επειδή είναι τέτοια αναφέρονται καθαρά τα ονόματα τόσο της κατηγορούμενης όσο και του δικηγόρου υπεράσπισης και της Δικαστού που πήρε την απόφαση αυτή. Φαίνεται επίσης ο αριθμός της υπόθεσης και άλλες λεπτομέρειες.

aimilios efimerida


ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

Ενώπιον: Σ.Χατζηκυριάκου, Ε.Δ.

Αρ.Υπόθεσης 10140/08

Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού

Κατηγορούσα Αρχή

Έφη Ηροδότου

Κατηγορουμένη

Ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΟΙΝΗ

Η κατηγορούμενη βρέθηκε ένοχη στην κατηγορία της εγκατάλειψης τόπου ατυχήματος χωρίς την παροχή βοήθειας, κατά παράβαση του άρθρου 235Α του ποινικού κώδικα και αθωώθηκε στις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε και αφορούσαν θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, το οποίο επεσυνέβη στις 27,12,2007.

Τα γεγονότα εκτίθενται αναλυτικά στην προηγηθείσα  απόφαση του Δικαστηρίου ημερ. 16,9,2009.

Περιληπτικά έχουν ως ακολούθως, ειδικότερα σε ότι αφορά το αδίκημα της 4ης κατηγορίας, στο οποίο καταδικάσθηκε η κατηγορουμένη:

Η Κατηγορουμένη δεν σταμάτησε στη σκηνή του δυστυχήματος, αλλά συνέχισε την πορεία της και ακινητοποίησε το αυτοκίνητό της στην οδό Δημητρίου Χαραλάμπους (πλησίον Μάρκου Δράκου), η οποία είναι αδιέξοδος, σε απόσταση 500-600 μέτρων από τη διασταύρωση. Αποτέλεσμα του δυστυχήματος ήταν ο μοτοποδηλάτης να τραυματιστεί θανάσιμα.

Ο κ.Κονναρής στην αγόρευση του προς μετριασμό της ποινής αναφέρθηκε στη σοβαρότητα του αδικήματος, αλλά τόνισε τη βασική αρχή ότι ποινή φυλάκισης επιβάλλεται ως ύστατο μέτρο όταν προηγούμενες ποινές αποδείχθηκαν ανεπαρκείς. Επικαλέστηκε το νεαρό της ηλικίας της Κατηγορουμένης, το λευκό ποινικό μητρώο και το ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΚΑΡΙΑΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙ.

Θεωρώ συνεπώς ότι δικαιολογείται η αναστολή της επιβληθείσας ποινής φυλάκισης και η επιβληθείσα ποινή φυλάκισης αναστέλλεται για περίοδο 3 ετών από σήμερα.

120 Ευρώ έξοδα διαδικασίας να καταβληθούν από την Κατηγορουμένη.

Σ. Χατζηκυριάκου Ε.Δ.