Διάσκεψη Τόνι Σαβέβσκι: “Κάθε παιχνίδι ξεχωριστά”


Tony Savevski Omonoia Coach

Tony Savevski Omonoia Coach

Την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντησή του με τους αθλητικούς συντάκτες είχε σήμερα ο προπονητής της ομάδας μας, Τόνι Σαβέβσκι, ο οποίος τόνισε πως στο παιχνίδι με την Αγία Νάπα θα χρειαστεί να επιδείξουμε υπομονή, ενώ επεσήμανε πως θα πρέπει να τελειώσουμε νωρίς τις φάσεις που θα δημιουργήσουμε προκειμένου να «ανοίξουμε» τον αντίπαλο.

πηγή: www.omonoia.com.cy | επίσημη ιστοσελίδα Ομόνοιας

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του προπονητή μας:

Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε:

«Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με την Αγία Νάπα, μια ομάδα που στα τελευταία παιχνίδια δύσκολα δέχεται γκολ και δύσκολα σκοράρει. Παίζει πολύ καλύτερη άμυνα από τους αντιπάλους που συναντήσαμε τελευταία, θα χρειαστούμε υπομονή και να τελειώνουμε τις φάσεις όσο πιο γρήγορα μπορούμε για να ανοίξουμε τον αντίπαλο. Εύχομαι με τα γνωστά που περάσαμε αυτή τη βδομάδα, να είμαστε σε καλή κατάσταση και να πάρουμε το τρίποντο».

Σε ερώτηση που δέχτηκε για τον απολογισμό της ομάδας μας στον α’ γύρο απάντησε:

«Έχω να κάνω απολογισμό στη διοίκηση και σε ‘μένα. Δεν θα πω πως είμαστε καλύτεροι σε σχέση με πριν αναλάβω την ομάδα, προσπαθούμε ομαλά να μεταβούμε σε μια πιο υγιή κατάσταση, πιο καλή, με τα διάφορα που συμβαίνουν κάθε εβδομάδα. Ελπίζουμε στο τέλος να μας βγει σε καλό».

Για το κατά πόσο θα επηρεάσουν την ομάδα μας τα γεγονότα που έγιναν στις αρχές της βδομάδας:

«Ελπίζουμε πως δεν θα επηρεάσουν. Δεν κρυβόμαστε. Ελπίζουμε πως όλα αυτά που συμβαίνουν θα μας βοηθήσουν να δώσουμε το κάτι παραπάνω και δεν θα μας επηρεάσουν αρνητικά».

Η απάντησή του σε επισήμανση δημοσιογράφου ότι η Ομόνοια δεν αποδίδει καλά στο α’ ημίχρονο των αγώνων της:

«Διαφωνώ, δεν παίζουμε χειρότερα στο α’ ημίχρονο. Απλά δεν σκοράρουμε. Δεν είδα καμιά ομάδα να μας δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στο α’ ημίχρονο. Είναι γεγονός πως λίγες φορές έχουμε σκοράρει, αλλά μέχρι εκεί».

Για το κατά πόσο παρέδωσε λίστα με ποδοσφαιριστές που επιθυμεί να αποχωρήσουν από την ομάδα:

«Έχουμε λίγους ποδοσφαιριστές, πώς να δώσουμε λίστα για αποχώρηση παικτών όταν δεν μπορούμε να δώσουμε λίστα για απόκτηση;».

Σε επισήμανση δημοσιογράφου για το γεγονός ότι η Ομόνοια είναι η ομάδα με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα:

«Για μια ομάδα που δημιουργεί συνεχώς φάσεις για να σκοράρει, είναι πολύ καλό γεγονός. Πολλές φορές δεν τις αξιοποιούμε, μπορεί να είναι νευρικότητα, μπορεί πίεση, η αγωνία του ότι έχουμε μείνει πίσω στη βαθμολογία και προσπαθούμε να μείνουμε ζωντανοί. Δημιουργούμε φάσεις, αυτό είναι το σημαντικό. Μια ομάδα όταν παίζει ορθόδοξα, παρόλο που πολλές φορές δεν το επιτρέπει ο αντίπαλος, δεν μπορεί να ανησυχεί. Δεν είμαστε η Μπαρτσελόνα για να έχουμε 70% κατοχή, προσπαθούμε όμως να φτιάχνουμε ευκαιρίες και λίγα παιχνίδια δεν ήμασταν καλοί».

Για το γεγονός ότι η διαφορά από τις ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά στη βαθμολογία έχει μειωθεί:

«Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε πόσο θα μειώσουμε τη διαφορά. Προσπαθούμε να κάνουμε εμείς σωστά τη δουλειά μας. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, ούτε παιχνίδια με έξτρα κίνητρο. Πρέπει πάντα να κερδίζουμε».

Για το αν έχει εισπράξει μηνύματα από τον κόσμο στον χθεσινό χορό του σωματείου μας:

«Σε αυτή την ερώτηση έχω ήδη απαντήσει. Δεν χρειάζεται να συναντήσεις το κόσμο για να πάρεις τα μηνύματα. Η δύναμη της ομάδας είναι ο κόσμος, χωρίς λόγια παίρνεις τα μηνύματα. Η Ομόνοια είναι ο κόσμος της».

Για το αν θα παρατάξει την ίδια ενδεκάδα στο παιχνίδι με την Αγία Νάπα, σε σχέση με αυτή που είδαμε κόντρα στην Νέα Σαλαμίνα:

«Θα δούμε. Μέχρι και την τελευταία στιγμή μπορεί να προκύψει κάτι. Το παλεύουμε, δεν ψάχνουμε δικαιολογίες, κάθε εβδομάδα θέλουμε νίκη με οποιαδήποτε εντεκάδα».

Για το αν έχει βοηθήσει την ψυχολογία των παικτών το γεγονός πως ήρθαν συνεχόμενες νίκες:

«Κάθε νίκη βοηθάει, όμως υπάρχουν και άλλα πράγματα στη πορεία και έτσι προσπαθούμε να ισορροπήσουμε την κατάσταση».

Το σχόλιο του προπονητή σε επισήμανση δημοσιογράφου ότι ο Λεβίτα υποπίπτει σε λάθη και ενδεχομένως να είναι ευκαιρία για να αγωνιστεί ο Γιαννίκογλου:

«Είπαμε πολλά και διάφορα, είπαμε θα βοηθήσουμε και τους μικρούς, αλλά είμαστε η Ομόνοια. Πρέπει ανά πάσα στιγμή να δείχνουμε σοβαρότητα, ανεξάρτητα προβλημάτων. Κάθε απόφαση που παίρνουμε, είτε έγιναν λάθη, είτε όχι, να μας επιτρέπετε να την παίρνουμε εμείς. Υπάρχει το κατάλληλο τάιμινγκ για να βάλεις ή να βγάλεις ένα ποδοσφαιριστή από το παιχνίδι».

Για το κατά πόσο η διοίκηση τον έχει ενημερώσει εάν θα γίνουν μετεγγραφές:

«Είπατε μόνοι σας ότι έχουμε οικονομικά προβλήματα. Είναι προτιμότερο να λύσουμε τα δικά μας πρώτα, από το να χρεωθούμε κι’ άλλο. Θα δούμε τι θα γίνει…».