Άλλο εντός, άλλο εκτός


Το είχα πει και παλιά και πολλοί με κατακρίναν ως αρθρογράφο. Περνώντας ο χρόνος και μεγαλώνοντας τα δεδομένα προς μελέτη καταλήγω στο προηγούμενο μου άρθρο που είχα πει πως βλέπουμε αισθητή διαφορά στα εντός και στα εκτός.

Έχει τελειώσει ο πρώτος γύρος και τα συμπεράσματα είναι πιο εύκολα να γινούν τώρα, παρά τότε. Έχοντας υπό μελέτη 13 αγωνιστικές καταλαμβαίνουμε ότι τα στοιχεία μιλάνε.

Και ναι, όταν η ομάδα μας βρίσκεται στην καλύτερη αμυντική θέση με 3 γκολ παθητικό στα εντός ενώ κατέχει και τη 2η καλύτερη επίθεση τότε καταλαμβαίνουμε πως δεν είναι τα εντός έδρας παιχνίδια που μας στοιχίσαν. Μάλιστα οι 16 από τους 22 βαθμούς της ομάδας μας έχουν κερδηθεί στα εντός έδρας παιχνίδια και η μοναδική μας ήττα, έγινε χωρίς οπαδούς.

Αν η ομάδα μας καταφέρει να βελτιώσει την λειτουργία της στα εκτός έδρας παιχνίδια, τότε θα μιλάμε για φορτσάτη ΟΜΟΝΟΙΑ με άλλη δυναμική. Δεν γίνεται η ΟΜΟΝΟΙΑ να έχει την 8η καλύτερη επιθετική γραμμή και 7η αμυντική λειτουργία στα εκτός(και στις 2 περιπτώσεις με συγκάτοικο) !! Ας δουλέψουμε λίγο (μαζί με τα άλλα προβλήματα, δεν λέω ότι είναι το μόνο) τον παράγοντα ψυχολογία. Ναι, άμα μιλάμε για άλλη εμφάνιση ή στατιστικά εκτός και εντός σημαίνει μιλάμε για ψυχολογία παικτών. Ας δουλευτεί και ας τρίξουμε τα δόντια στους πάντες.

Άποψη του γράφοντος είναι πως η ΟΜΟΝΟΙΑ θα εκπλήξει πολλούς… έχει όλα τα φόντα να το κάνει ΚΑΙ θα το κάνει !!