Πιο δύσκολο και πιο σημαντικό


goal salamina omonoia

goal salamina omonoia

Χθες μετά το τέλος του αγώνα, γράψαμε χαρακτηριστικά πως η νίκη που πετύχαμε ήταν πιο δύσκολη ακόμη και από ότι δείχνει το τελικό 0-1. Υπάρχει πιο δύσκολη νίκη από το 0-1? Όπως φαίνεται ναι.

φωτογραφία: www.omonoianews.com

Η Ομόνοια κακά τα ψέματα δεν ήταν όσο καλή την είδαμε στο δεύτερο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος ίσως έπαιξε το δικό του ρόλο, αλλά η ομάδα δεν ήταν τόσο απαιτητική όσο θα έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο. Πέραν του πρώτου 15λέπτου το υπόλοιπο του ημιχρόνου κύλησε χωρίς τις μεγάλες φάσεις.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν φανερό πλέον πως η νίκη φάνταζε πιο απόμακρη από ποτέ. Έχουμε ζήσει το ίδιο σκηνικό δεκάδες φορές την τελευταία 10ετία και γνωρίζαμε εκ των προτέρων πως η τύχη του παιχνιδιού θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ο διαιτητής του αγώνα θα έκανε ότι ήταν δυνατό να σπάσει από τον άξονα τον όποιο ρυθμό πήγαινε να αποκτήσει ο αγώνας και τα πράγματα θα δυσκόλευαν όσο περνούσε ο χρόνος.

Στην περιγραφή μας, ήταν έντονο όλο αυτό, αφού ο Σκαπούλλης γινόταν ολοένα και πιο προκλητικός στην εξέλιξη του αγώνα. Ανάποδα φάουλ, ανάποδα πλάγια, εκνευριστικά σφυρίγματα αντί πλεονεκτημάτων ήρθαν για να δέσουν το γλυκό.

Αν ο Μάρκο Σοάρες δεν πετύχαινε αυτό το εξαιρετικό τέρμα με δυνατή κανονιά μακριά έξω από την περιοχή, σήμερα θα μιλούσαμε κάτω από πολύ διαφορετικές περιστάσεις. Η ομάδα δεν θα μπορούσε με τίποτε να φύγει με την νίκη από το στάδιο ‘Αμμόχωστος’ γιατί κακά τα ψέματα, μπάλα δεν μπορούσε να παιχτεί κάτω από τόσο εκνευριστικό ρυθμό.

Η Ομόνοια χθες πήρε καταρχήν μια νίκη γοήτρου, μία νίκη ψυχολογίας, τσαμπουκά και θέλησης παρά τους τρεις υπερπολύτιμους κατά τα άλλα βαθμούς. Αν αυτή η νίκη συνδυαστεί με διπλό κόντρα στην Αγία Νάπα και άσσο κόντρα στον μισητό Εθνικό στο ΓΣΠ τότε σίγουρα θα ήταν η νίκη που έδωσε άλλο αέρα στην φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ.