Αυθεντικός: Δάνειο αμαρτιών


authentikos

authentikosΔάνειο
Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές η επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είχε πάρει -αρνητική ή θετική-απάντηση αναφορικά με το δάνειο για το οποίο αποτάθηκε σε ξένη τράπεζα. Ένα δάνειο που αν τελικά εγκριθεί θα μας πάρει απλά μέχρι πιο κάτω. Με αυτά τα χρήματα θα βγει δεν θα βγει η χρονιά και τακτοποιούνται δεν τακτοποιούνται παλιές οφειλές έτσι ώστε ο φάκελος του σωματείου (όταν έρθει η στιγμή να κατατεθεί) να πληροί τα κριτήρια Μαρτίου.

Παλιές οφειλές
Οι περισσότεροι έχουν επικεντρωθεί στο κατά πόσον το δάνειο θα εγκριθεί ή όχι, όμως είναι καλό να μην ξεχνάμε και τον βασικό λόγο που γίνεται αυτό το δάνειο. Ο βασικός λόγος είναι δύο μαγικές λεξούλες… ”παλιές οφειλές” , παλιές οφειλές που δεν ήρθαν από το άγνωστο. Γιατί ο Γιάννης, ο Χρίστος, ο Ιάγο, ο Χοσέ Μανουέλ, ο Ντούσαν, ο Στέργιος και τόσοι άλλοι, στην ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είχαν αυτοπροσληφθεί και κυρίως δεν είχαν αυτοαπολυθεί! Παλιές οφειλές είναι παλιές αμαρτίες που καλείται να πληρώσει η ΟΜΟΝΟΙΑ εξαιτίας ενός άσχετου (σύμφωνα με την παραδοχή του) με το χώρο του ποδοσφαίρου και ενός ημιμαθή κερδοσκόπου.

Ανοχή και σιωπή
Μπορεί ο άσχετος με τον χώρο του ποδοσφαίρου, μαζί με τον ημιμαθή κερδοσκόπο να έφεραν το ΛΑΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟ σωματείο σε αυτό το σημείο όμως το έκαναν με την ανοχή των υπολοίπων μελών του συμβουλίου. Όπου ανοχή και σιωπή ισούται με ενοχή και στην περίπτωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ συνενοχή. Το θεωρώ επιεικέστατα οξύμωρο -για να μην γράψω κάτι χειρότερο- αυτοί που με την ανοχή και την σιωπή τους ήταν συνένοχοι, να μπορούν να σώσουν την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ή το άλλο επικό που λέγεται, πως αν δεν εγκριθεί το δάνειο θα παραιτηθούν. Ρε πάτε καλά; Και να εγκριθεί, οφείλετε ως συνένοχοι που είστε να παραιτηθείτε (προ)χτές!

Μεταγραφές
Πολύ θα ήθελα να μπορούσα να γράψω πως η ομάδα χρειάζεται να πάρει ένα, δύο παίκτες στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Δυστυχώς δεν μπορώ να γράψω κάτι τέτοιο και οι λόγοι είναι κάτι περισσότερο απο προφανείς. Ως οπαδός επίσης θα το θεωρούσα ως ατόπημα να φεσωθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ τον προσεχή Ιανουάριο με ακόμα ένα, δύο συμβόλαια. Για ποιο λόγο, για την είσοδο στην τετράδα; Και μετά τι, θα κάνουμε και φιέστα που το καταφέραμε; Η χρονιά από τη στιγμή που δεν μπορούμε για τον τίτλο είναι χαμένη, είτε τερματίσουμε στην τέταρτη θέση είτε στη δέκατη.

Δοκιμαστικά
Ποδοσφαιριστές από τις πέντε ηπείρους και τις εφτά θάλασσες καταφθάνουν για δοκιμαστικά στο προπονητικό κέντρο στο Γέρι αλλά κανείς δεν ικανοποίησε μέχρι στιγμής σύμφωνα με τα ρεπορτάζ. Και ούτε πρόκειται σας λέμε εμείς. Κανένας κανονικός ποδοσφαιριστής δεν είναι άνεργος αυτή την εποχή για αυτό καλά κάνουν να ρίξουν μια ματιά στα αποδυτήρια των εφήβων για ακόμα έναν, δύο Χάρη Κυριάκου.

ΠΟΛΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΜΑΡΤΙΑ

Αυθεντικός | [email protected]