Τόνι Σαβέβσκι: «Συνέχεια, σταθερότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»


Toni Savefski

Toni Savefski

Η διάσκεψη τύπου του προπονητή μας από την επίσημη ιστοσελίδα το σωματείου

Στους αθλητικούς συντάκτες μίλησε ο προπονητής της ομάδας μας, Τόνι Σαβέβσκι, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία δημοσιογραφική διάσκεψη που παραθέτει. Όσο αφορά το Σαββατιάτικο παιχνίδι με την Νέα Σαλαμίνα, έδωσε τα στοιχεία που επιθυμεί να έχει η Ομόνοια ούτως ώστε να κατορθώσει να φτάσει στη νίκη, τα οποία είναι η συνέχεια στην καλή απόδοση, η σταθερότητα, η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής μας:

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Τόνι Σαβέβσκι ανέφερε:

«Έχουμε ένα εύκολο παιχνίδι στα χαρτιά, αλλά μέχρι να πάρεις τους τρεις βαθμούς όλα στα χαρτιά είναι εύκολα. Θέλουμε να έχουμε συνέχεια στην καλή μας απόδοση, σταθερότητα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι, ώστε να πάρουμε τους βαθμούς, τους οποίους θέλουμε να συνδυάσουμε και το θέαμα, ούτως ώστε να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας».

Για τα στοιχεία της ομάδας μας που τον ικανοποίησαν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:

«Ήμασταν σοβαροί, είχαμε καλή παρουσία σε όλο το 90λεπτο, δεν αφήσαμε τον Ολυμπιακό να δημιουργήσει κάποιες σημαντικές ευκαιρίες, δεν κινδυνέψαμε στην άμυνα και είχαμε αρκετές τελικές προσπάθειες για να βάλουμε γκολ. Κρατάμε όλα αυτά και θέλουμε να έχουμε διάρκεια».

Για το κατά πόσο η δεύτερη σερί νίκη έχει επιδράσει θετικά στην ψυχολογία των παικτών:

«Ναι, είναι ακριβώς αυτό που θέλαμε. Δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε, γιατί όλα τα παιχνίδια κρύβουν παγίδες. Κάναμε δεύτερη συνεχόμενη νίκη και ακόμα δεν έχουμε συμπληρώσει δύο παιχνίδια με την ίδια εντεκάδα. Πάντα υπάρχουν προβλήματα, χωρίς αυτό να είναι παράπονο ή δικαιολογία. Θέλουμε να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι».

Για το γεγονός ότι η ομάδα μας δεν είχε πετύχει δεύτερη συνεχόμενη νίκη:

«Αυτό είναι ένα γεγονός. Εμείς θέλουμε να σταθούμε στα πόδια μας».

Για το κατά πόσο υπάρχει εξήγηση για το γεγονός ότι η Ομόνοια δεν σκοράρει στο α’ ημίχρονο των αγώνων της:

«Από εμάς υπάρχει κάποια εξήγηση, αλλά αν έχετε κι εσείς κάποια άποψη είναι καλοδεχούμενη. Κάνουμε τελικές προσπάθειες, βρίσκουμε ευκαιρίες για να σκοράρουμε, άρα πιθανό και όλο αυτό να είναι θέμα τύχης. Ενδεχομένως να είναι περισσότερο τύχη όλο αυτό, καθώς και κάποια άλλα στοιχεία όπως ανυπομονησία και πίεση. Δεν χρειάζεται να τα λέμε δημόσια».

Το σχόλιό του για την καλή απόδοση των Σκαραμοτσίνο και Κυριάκου:

«Το καλό στο ένα παιχνίδι, μπορεί να γίνει κακό στο επόμενο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να υπάρχει σταθερότητα και σοβαρότητα. Με ένα παιχνίδι ούτε γίνεσαι παικταράς ούτε παίρνεις το πρωτάθλημα. Θέλεις συνέχεια, θέλεις συνέπεια και στο τέλος βλέπεις τι πέτυχες. Ευχαριστώ τον κόσμο που στηρίζει τους παίκτες, η προσπάθειά του είναι καλοδεχούμενη. Μόνο αυτή η λύση υπάρχει, να προσπαθήσουμε όλοι να φτάσουμε την Ομόνοια εκεί που της αξίζει. Με όλο το σεβασμό, οι οποιεσδήποτε μουρμούρες δεν βοηθάνε, έτσι ευχαριστώ τον κόσμο για τη στήριξη».

Όσο αφορά τους τραυματίες:

«Συνήθως δεν μιλάω για αυτά, αν και κάθε εβδομάδα κάτι προκύπτει. Θα δείξει ο χρόνος, η ενημέρωση υπάρχει πάντα στην επίσημη σελίδα».

Για το κατά πόσο υπάρχει σκέψεις για μετεγγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο:

«Πρώτα θα πρέπει να τακτοποιήσουμε τα δικά μας, αυτά που έχουμε μπροστά μας και ανάλογα θα κινηθούμε».

Για το κατά πόσο υπάρχουν λύσεις για την αντικατάσταση του Σοάρες, σε περίπτωση που δεν γίνουν μετεγγραφές:

«Θα δούμε, πάντα μπορείς να βρεις κάτι».

Για τα δοκιμαστικά και για το κατά πόσο έχει ξεχωρίσει κάποιος παίκτης:

«Κάποιοι έχουν δοκιμαστεί και αποχώρησαν, κάποιοι άλλοι θα δοκιμαστούν. Είναι μία διαδικασία που βρίσκεται συνεχώς σε εξέλιξη. Από τη στιγμή που δεν έγινε κάποια κίνηση ως τώρα, πάει να πει πως δεν ξεχώρισε και κάποιος. Προσπαθούμε να ζυγίζουμε τα πράγματα. Ανεξάρτητα από το αν θα μείνω για χρόνια στην ομάδα ή όχι, δεν θέλω να την δεσμεύσω με κινήσεις που θα στοιχήσουν. Ό,τι κινήσεις γίνονται, πρέπει να είναι προς το συμφέρον της ομάδας. Θέλουμε να αφήσουμε πράγματα στην Ομόνοια, να δημιουργήσουμε βάσεις πάνω στις οποίες θα είναι πολύ πιο εύκολο να «κτιστεί» κάτι στο μέλλον».

Για το κατά πόσο είναι εφικτός ο στόχος της τετράδας:

«Το έχουμε ξαναπεί. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι ξεχωριστά, είμαστε σε μια κατάσταση που προτιμώ να είμαστε προσηλωμένοι στο άμεσα δικό μας θέμα και από ‘κει και πέρα, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα. Θα ήθελα και εγώ να έχω πολλές λύσεις, πολλά λεφτά, κάτι που δεν σημαίνει ότι το σημερινό ρόστερ δεν είναι καλό, απλά ότι είναι καλύτερο να έχεις περισσότερους και συνεχώς να ψάχνεις να βελτιώνεσαι. Πρέπει να βλέπουμε τα δεδομένα σε κάθε στιγμή, να τα δεχτούμε και να προσπαθούμε να βρίσκουμε τις κατάλληλες κινήσεις».