Ομόνοια: Ώρα μηδέν συν 1


gate 9 omonoia

gate 9 omonoia

Νικόλα επέτρεψε μου να δανειστώ τον τίτλο του άρθρου σου και να προσθέσω ένα, καθώς το ρολόι έχει ήδη αρχίσει να κτυπάει ….και όσο καθυστερούμε να λάβουμε αποφάσεις η ώρα, οι μέρες περνούν …….και όσο καθυστερεί κ’αλλο η γενική συνέλευση για να παρθούν αποφάσεις τόσο κοντεύουμε προς τον Μάρτη…….

Καταρχη να εκφράσω την εκτίμηση μου και τις ευχαριστίες μου γιατί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου απευθύνετε προς το κόσμο μιλώντας ίσια, προτείνοντας λύσεις και εμπνέει εμπιστοσύνη να διαχειριστεί το οικονομικό βάρος της ομάδας. Είναι απόδειξη ότι σε αυτή η ομάδα υπάρχουν άνθρωποι νέοι, μορφωμένοι, οι οποίοι δεν διστάζουν να θυσιάσουν χρόνο αλλά και καριέρα για την ιδέα και την αγάπη προς σε αυτή την ομάδα. Είναι τέτοιους επαγγελματίες που χρειάζεται αυτή η ομάδα σε όλα τα πόστα για να την πάρουν μπροστά. Υπάρχουν τέτοιοι που είναι διαθέσιμοι αφιλοκερδώς να θυσιάσουν πολλά για να δουν αυτή την ομάδα να ευημερεί. Δυστυχώς όμως μέχρι τώρα αυτή η ομάδα είχε κλειστές τις πόρτες σε τέτοιους ανθρώπους και γι αυτό βρισκόμαστε εδώ σήμερα.

Έχω διαβάσει προσεκτικά το άρθρο σου και έχω να προσθέσω και εγώ κάποια πράγματα:

1)    Γενική Συνέλευση.

Άμεση σύγκλιση γενικής συνέλευσης. Ενημέρωση των μελών για την πραγματική κατάσταση. Ας επιτέλους πούμε κάποιες αλήθειες. (Παρεμπιπτόντως θα θέλαμε να μάθουμε ποιος μπορεί να συγκαλέσει γενική συνέλευση. Μπορούν τα μέλη με συλλογή υπογραφών να ζητήσουν γενική συνέλευση ή είναι κάτι που μόνο το συμβούλιο μπορεί να διευθετήσει?) Άμεση λήψη αποφάσεων και δρομολόγηση ενεργειών για διαρθρωτικές αλλαγές. Όσο καθυστερούμε χάνουμε πολύτιμο χρόνο. Η γενική συνέλευση πρέπει να προγραμματιστεί μέσα στο Δεκέμβριο, πρέπει να παρθούν αποφάσεις και να προγραμματιστούν οι ενέργειες των επόμενων μηνών. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν σε κλίμα ειρηνικό, φιλικό. Ας σφίξουμε τα δόντια και ας περιορίσουμε τον θυμό μας όσο μπορούμε. Δεν είναι ώρα αντιπαραθέσεων. ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Επίσης ας περιορίσουμε την έκθεση μας προς τα έξω και τα Μ.Μ.Ε. Μόνο κακά μας έχουν προσφέρει μέχρι τώρα και άλλο που δεν θέλουν να έχουν κάποιες ειδήσεις που θα τους βοηθήσουν να πουλήσουν τις εφημερίδες ή θα αυξήσουν την ακροαματικότητα τους.

2)    Χριστουγεννιάτικος Χορός:

Χρειάζεται καλύτερη προώθηση του χορού. Να φύγουν γραπτά μηνύματα, να ενημερωθεί ο κόσμος για το event αυτό. Ο κόσμος σίγουρα περνά δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Ακριβές έξοδοι έχουν περιοριστεί αλλά η τιμή του εισιτηρίου δεν είναι αποτρεπτική. Να μην βγούμε για διασκέδαση την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς αλλά να διασκεδάσουμε μαζί με τα αδέλφια της ομάδας μας στον Χριστουγεννιάτικο Χορό. Να σταλούν emails, να διαδοθεί στο facebook, να γνωστοποιηθεί στόμα με στόμα. Το τμήμα marketing να ενεργοποιηθεί άμεσα και αν χρειάζεται βοήθεια να την ζητήσει. Πόσα και πόσα παιδιά έχουν σπουδάσει marketing, είναι άνεργα και θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα τους χωρίς κόστος κερδίζοντας παράλληλα πολύτιμες εμπειρίες για το κλάδο τους.

3)    Μηνιαίος οικονομικός έρανος (€500,000 /μήνα)

Ο αριθμός φαντάζει μεγάλος και η συλλογή ενός τέτοιου ποσού ακατόρθωτη κάθε μήνα.

Ας το δούμε όμως λίγο πιο προσεκτικά. Ας θεωρήσουμε ότι η Ομόνοια σε καλές εποχές μπορεί εύκολα να μαζέψει 10,000 κόσμο στο ΓΣΠ. (Μπορεί να μαζέψει διπλάσιο και βαλε και το ξέρουμε όλοι). 10,000 που αγαπούν αυτή την ομάδα και την υποστηρίζουν άσχετο ποιες είναι οι τωρινές καταστάσεις. Δεν μπορούν αυτοί οι 10,000 να στερηθούν €50 το μήνα για την ομάδα τους? 10,000 Χ €50 = €500,000

Εγώ έχω ήδη διακόψει την συνδρομή μου στο LTV και κάθε μήνα εποφελούμαι €50.

Γιατί όχι να προγραμματιστούν φιλικά παιγνίδια με ομάδες της Κύπρου, αλλά ακόμη καλύτερα με ομάδες της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού, Ευρώπης και όχι μόνο. Ένα φιλικό παιγνίδι το μήνα. Εισιτήριο €50. Μαζεύεις ή δεν μαζεύεις 10,000 κόσμο να δει ένα ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΕΚ Αθηνών ή ένα ΟΜΟΝΟΙΑ-ΟΦΗ κτλ

Προϊόντα ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Πάσχουμε στο τομέα αυτό. Να ετοιμαστούν άμεσα μπάλες ποδοσφαίρου με υπογραφές των παικτών και να είναι έτοιμες στο ΟΜΟΝΟΙΑ shop. Ο Αης – Βασίλης θα έχει μόνο μπάλες της Ομόνοιας αυτή την χρονιά στην σακούλα. Κασκόλ, σημαίες, φανέλες. Μέχρι και Χριστουγεννιάτικα στολίδια θα μπορούσαμε να κάνουμε παρόλο που αργήσαμε.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για παιδιά. Άμεσα να βρεθεί χώρος να προγραμματιστεί μια εκδήλωση για παιδιά. Πράσινος Αης-Βασίλης, Πράσινα ξωτικά, πράσινος Rudolf, πράσινοι clown να ψυχαγωγήσουν τα μικρά παιδιά σε μια ξεχωριστή εκδήλωση.

Τουρνουά Poker – Green Poker Tournament

Χώρος υπάρχει. Σύλλογος Ομόνοια ή ΣΥ.ΦΙ Λακαταμιας ή αλλού. Συμμετοχή €50. Αριθμός συμμετοχών 300. €15,000 σε μια νύκτα. Έπαθλα μπορούν να δοθούν δώρα από εταιρίες οι οποίες θα χορηγήσουν το τουρνουά και θα διαφημιστούν. Και χωρίς έπαθλο ακόμη, η μανία του Poker έχει καταβάλει πολλούς που θα έπαιζαν απλώς για την πλάκα. Γιατί όχι και οι ποδοσφαιριστές μας. Δεν τίθεται θέμα κυβείας αφού είναι τουρνουά και δεν θα υπάρχουν λεφτά στο τραπέζι. Υπάρχει μόνο το ποσό συμμετοχής όπως ένα τουρνουά πιλοττας ή τάβλι.

4)    Δάνειο

Η επιτυχία των πιο πάνω και η συλλογή €500,000 κάθε μήνα θα βοηθήσει έτσι ώστε η παραχώρηση οποιουδήποτε δανείου να γίνει πιο εύκολη και γιατί όχι πιο ευνοϊκών όρων.

Για να ολοκληρώσω και ανακεφαλαιώσω. Ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός. Είμαστε στο ώρα μηδέν συν 2 από την ώρα που ο Νικολας έγραψε το δικό του άρθρο που ελπίζω να ήταν ένα ξύπνημα για όλους μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, ωχαδερφισμού και απαισιοδοξίας. Πρέπει να αναλάβουμε δράση. Πολλοί έχουν επισημάνει ότι αν δεν μπορεί το συμβούλιο θα σώσει ο ΛΑΟΣ αυτή την ομάδα.

Νικόλα σε παρακαλώ οργάνωσε μια ανοικτή συνάντηση σε ημέρα και ώρα που θα μπορείς. Τα παιδία της Θύρα 9 είμαι σίγουρος ότι θα χαρούν να πραγματοποιηθεί στο δικό τους μέρος. Πρέπει Ενωμένοι να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις…

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΟΥ ΛΑΕ…..

Σ.Μ | Μέλος Ομόνοια Λευκωσίας | Βήμα Φιλάθλου | [email protected]