Ανεξίτηλος: Ο μπαμπούλας της χρεοκοπίας


Ανεξίτηλος Ομόνοια Omonoia Fans Site

Ανεξίτηλος Ομόνοια Omonoia Fans SiteΠέρασε μία εβδομάδα από όταν τα είπαμε τελευταία φορά. Μία εβδομάδα στον πλανήτη ΟΜΟΝΟΙΑ ισούται με αιωνιότητα. Συν ένα εκατομμύριο μετράμε στο χρέος, συν ένα και στα τεστ κοπώσεως που μας προσφέρει η ομάδα ως ανταμοιβή για την τρέλα μας. Στιγμιαία πήγα να πιστέψω ότι θα περάσουμε ένα χαλαρό απόγευμα μετά από πολύ καιρό. Αλλά που; Δύο γκολάκια μέχρι να πεις κύμινο και δώσ’ του υπογλώσσια ο ΛΑΟΣ. Αλλά δεν είναι το αγωνιστικό το θέμα μας.

Μικροί μάθαμε την παροιμία «η οκκά εν τετρακόσια». Ε, φέτος μάθαμε την άλλη. «Η οκκά του Μιλτή εν εννιακόσια και βάλε». Δεν θέλω να ακούσω κουβέντα επί του θέματος. Ο μακάκας και ο γιος της ταναπούς στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι άλλος από τον φοβερό και τρομερό Μιλτιάδη Νεοφύτου. Ο Οκκάς ούτε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ γεννήθηκε, ούτε ήταν υπόχρεος να μας αγαπά. Ξέραμε άλλωστε ότι με το χρήμα έχει την σχέση την ερωτική. Ο άλλος, ο extra large, που του άπλωνε τα εκατομμύρια στα πόδια είναι που του έδωσε το δικαίωμα να μας την τραβήσει σήμερα. Κι είχε και το θράσος ενώπιον δικαστικής να λέει δεν θυμάται πότε έπαιρνε αποφάσεις (μόνος του βεβαίως βεβαίως) και να μην παρουσιάζει εσωτερικούς κανονισμούς. Αν θέλατε κι άλλη απόδειξη ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ λειτουργούσε υπό καθεστώς δικτατορίας του Μιλτή, πάρτε την!

Προσθέτουμε, λοιπόν, άλλο ένα εκατομμύριο στην τρύπα του χρέους και αν συνυπολογίσουμε στην εξίσωση και όσα θα διεκδικήσουν κάτι Μποουθορουέδες και Μπουρουτζικοφωτόπουλλοι – Χριστάκη Γεωργίου, σου λένε κάτι τα ονόματα; – δεν ξέρω που τελειώνει ο λογαριασμός. Τέλοσπαντων, ας πούμε για χάρην συζήτησης ότι το συνολικό ποσό κυμαίνεται γύρω στα 30 μύρια. Τρομακτικό το άκουσμα της σούμας, δε λέω. Φαντάζει μη διαχειρίσιμο. Είναι έτσι όμως;

Από το συνολικό ποσό που χρωστά η ΟΜΟΝΟΙΑ τα 13 εκατομμύρια είναι χρέος προς τον Μιλτή. Ακούγεται έντονα ότι αυτά τα λεφτά δεν θα διεκδικηθούν. Αν όντως ισχύει και συμφωνήθηκε κάτι τέτοιο ΠΡΕΠΕΙ να εξασφαλιστεί νομικά. Να μπουν υπογραφές φαρδιές πλατιές κάτω και να βγουν να πουν στον κόσμο ότι «κύριοι, ο Μιλτιάδης Νεοφύτου δεν διεκδικεί ούτε σεντ από την ΟΜΟΝΟΙΑ». Να το παίξω αισιόδοξος και να πω ότι γίνονται τα πράγματα έτσι ακριβώς: 30 μείον 13 μας κάνουν 17.

Πάμε παρακάτω. Επικρατεί ένας πανικός στις τάξεις των οπαδών μας ο οποίος βασίζεται λίγο πολύ στο μότο «ακόμα και δεκαεφτά να είναι τα εκατομμύρια ΔΕΝ τα βρίσκεις σήμερα». Η λέξη κλειδί είναι το σήμερα. Τα θέλουμε όλα εδώ και τώρα; Όχι! Το ποσό που καίει και πρέπει να εξασφαλιστεί άμεσα είναι σαφώς μικρότερο, περί τα 5-6 εκ. ευρώ. «Αυτά τα βρίσκουμε δηλαδή;» θα με ρωτήσετε. Δεν ξέρω. Ξέρω όμως ότι άλλο 17 και άλλο 5.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ, ακόμη και σήμερα που η λάμψη της ξεθωριάζει, είναι αυτό που λέμε «μαγαζί γωνία». Πουλά ρε παιδάκι μου. Είναι στο -15 και μαζεύει 5 χιλιάδες αρρωστάκια στην κερκίδα. Πράγμα που σημαίνει ότι έχει ένα κάποιο εξασφαλισμένο τζίρο κάθε χρόνο. Πείτε ότι τα βρίσκουμε τα πολυπόθητα 5-6 εκατομμύρια και περνάμε τα κριτήρια. Τα υπόλοιπα 12 υπάρχουν τρόποι να τα εξοφλήσεις μακροπρόθεσμα.

Όταν μία οικογένεια έχει χρέη μπορεί να τα εξοφλήσει με δύο τρόπους. Είτε αυξάνοντας τα έσοδά της είτε μειώνοντας τα έξοδά της. Στόχος το πολυπόθητο πλεόνασμα στον προϋπολογισμό το οποίο και θα εξυπηρετεί τις οφειλές προς τους δανειστές. Η οικογένεια η δική μας μπορεί να κάνει λίγο και από τα δύο. Μείωση εξόδων πάει να πει φθηνότερο ρόστερ, μειωμένες δαπάνες για αθλητικό υλικό και εγκαταστάσεις. Αύξηση εσόδων πάει να πει περισσότερα εισητήρια (διαρκείας και εβδομαδιαία), εμπορική εκμετάλλευση του brand name ΟΜΟΝΟΙΑ, πιο πολλά μέλη με συνδρομή. Εδώ είναι το θέμα: Φθηνότερη ομάδα μπορεί για ένα διάστημα να σημαίνει και πορείες στο πρωτάθλημα πανομοιότυπες με τη φετινή. Είναι έτοιμος ο ΛΑΟΣ της ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ να γεμίζει τα γήπεδα ξέροντας ότι οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι και ταπεινοί; Μπορούμε κάθε εβδομάδα να είμαστε 10 – 15 χιλιάδες στο πλευρό μιας ομάδας που παλεύει για τετράδα;

Προσωπικά πιστεύω πως ναι. Φτάνει το πλάνο που θα παρουσιαστεί στον κόσμο (ανάμεσα σε άλλα) να:

  1. Λέει ξεκάθαρα πόσα χρωστάμε, που τα χρωστάμε και πότε μας τα ζητάνε. Γιατί ακόμα και όσα γράφουμε εδώ μπορεί να είναι ανακριβή.
  2. Εξασφαλίζει την υπογραφή του Μιλτή όπως περιγράψαμε πιο πάνω. Να μελετηθεί ακόμα και το ενδεχόμενο να κινηθούμε νομικά εναντίον του αν λειτουργούσε αντικαταστατικά σαν πρόεδρος (και δεν το αποκλείω καθόλου).
  3. Προβλέπει διακανονισμούς για την αποπληρωμή των χρεών σε τρίτους.
  4. Προϋποθέτει την παραίτηση όλων των μελών του υφιστάμενου Δ.Σ. και την εκλογή νέου. Αν επανεκλεγούν είμαστε όλοι πλάι τους. Προς το παρόν, εγώ τα mea culpa τα ακούω βερεσέ.

Και – το σημαντικότερο – να

Περιέχει σαφείς πρόνοιες για έλεγχο του σωματείου από το ΛΑΟ του. Αν ονειρεύεστε μικτά μοντέλα για να πάνε οι μετοχές και η εποπτεία στους γνωστούς-άγνωστους που ελέγχουν τις καταστάσεις και τώρα, αφήστε το καλύτερα. Μικτά μοντέλα λειτουργικά υπάρχουν. Και ικανότατοι ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ να σας τα εξηγήσουν επίσης.

Γιατί τα λέω τώρα αυτά; Γιατί έχουν βαλθεί ορισμένοι εδώ και λίγες μέρες να μας πλασάρουν την ιδέα της χρεοκοπίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Μας πετάνε τώρα τον μπαμπούλα των 25 ή 30 εκατομμυρίων και της δήθεν ανυπαρξίας λύσης και θέλουν να ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ, το επαναλαμβάνω, την ομάδα! Και αν δεν περάσει η φαεινή τους ιδέα, να είστε σίγουροι ότι η χρεοκοπία θα είναι ο επόμενος μαμπούλας για να μας φέρουν ένα σχέδιο φουλ εταιροποίησης της ΑΓΑΠΟΥΛΑΣ κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Γνωστή τακτική. Έλα, όμως, που δεν περνάνε σε εμάς αυτά!

Το κλείσιμο δεν είναι λύση. Όχι για τη δική μας ΟΜΟΝΟΙΑ. Δεν θα διαγράψετε την ιστορία μας, τη ζωή μας με μια μονοκονδυλιά! Λύσεις υπάρχουν. Επώδυνες, ναι, αλλά είναι εκεί. Αυτή τη στιγμή ο λόγος ύπαρξής μας χρειάζεται 5 εκατομμύρια για να συνεχίσει να υπάρχει. Όπως ήξεραν κάποιοι να βγάζουν στις πλάτες μας τόσα χρόνια, να κόψουν το λαιμό τους να τα βρουν. Και μετά να μας αδειάσουν τη γωνία. Και εμείς θα πάρουμε στους ώμους μας μια υπέρλαμπρη ιστορία 64 χρόνων, θα σβήσουμε τους λεκέδες και θα την οδηγήσουμε σε νέα, πιο λαμπερά ακόμη μονοπάτια. Γιατί εμείς ξέρουμε από δύσκολα. Και ξέρουμε από αγάπη.

O Ανεξίτηλος | [email protected]