Χαμένος στ’ όνειρο: Θέλω καθαρή τη συνείδηση μου


xamenos st' oneiro

xamenos st' oneiroΧαιρετώ αδέρφια, ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ και ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΣΣΕΣ μόνο,

Διανύουμε πολύ δύσκολες ημέρες ως σωματείο, ως ποδοσφαιρική ομάδα και ως σύλλογος. Το ποδοσφαιρικό μας σωματείο έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Ταλανίζεται από χρέη που άφησαν τα λάθη μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκτίμησαν πολύ λάθος κάποιους αριθμούς, εκμεταλλεύτηκαν την ΟΜΟΝΟΙΑ για να απαλλαχτούν από δικά τους βάρη, έκαναν εγκληματικά λάθη σε βάρος της ομάδας και έχουν φέρει το αγαπημένο μας σωματείο ένα βήμα μακριά από τη χρεοκοπία.

Για όλα αυτά χρειάστηκαν μόνο 3-4 χρόνια ντροπιαστικής διαχείρισης του ποδοσφαιρικού μας σωματείου, με κύριο συνένοχο το κόμμα της πάλαι ποτέ αριστεράς. Το ΑΚΕΛ με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες διόριζε, ή καλύτερα προωθούσε τους προέδρους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην κλειστή ‘μέχρι πρόσφατα’ εκλογική διάσκεψη του σωματείου. Οι τελευταίες επιλογές της αριστεράς να υποδείξουν προέδρους στο σωματείο μας αποδείχτηκαν καταστροφικές. Την διοικητική ανεπάρκεια του Δώρου Σεραφείμ, υποδέχτηκε ο Μιλτιάδης Νεοφύτου. Σε συνδυασμό με την ελλιπής γνώση του δεύτερου περί ποδοσφαιρικών σωματείων αλλά και γενικότερα περί ποδοσφαίρου ήταν πιο εύκολο από ποτέ η ΟΜΟΝΟΙΑ να πάθει το χειρότερο δυνατό κακό σε διάστημα μόλις 4 ετών.

Τα ασταμάτητα ρίσκα χωρίς εγγυήσεις του προέδρου, η στήριξη του (μέχρι σήμερα) σε εγκληματίες οικονομικών χειρισμών ατόμων και ο αρχοντοχωριατισμός του τέως προέδρου του ποδοσφαιρικού μας σωματείου ήταν αρκετά για να φέρουν την αγαπημένη μας ομάδα σε ακραίες δυσμενής οικονομικές καταστάσεις. Όλα αυτά μαζί και με την ατυχία της ομάδας να κουβαλά την νοοτροπία των προαναφερθέντων και τις προβλεπόμενες αποτυχίες που ακολούθησαν πρόσθεσαν βάρος στο ταλαιπωρημένο σωματείο. Οι χαμένοι τίτλοι, οι συνεχόμενες αποτυχίες για είσοδο σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και η όλη δυναμική που κτίστηκε ή καλύτερα γκρεμίστηκε γύρω από την ομάδα στοίχησαν και αυτά στην οικονομική ‘κρίση’ του σωματείου.

Η μεγαλύτερη ζημιά όμως για την ομάδα ήταν το γεγονός πως οι κύριοι υπαίτιοι στην σημερινή κατάσταση, δεν θα πληρώσουν ποτέ(*) τα εγκληματικά τους λάθη, αφού όχι μόνο έχουν φύγει με ελαφρά πηδηματάκια από τις ευθύνες τους, αλλά ζητούν και τα ρέστα από τα συντρίμμια που άφησαν στο σωματείο. Άτομα που είχαν άμεση ευθύνη στις υπογραφές υπέρογκων συμβολαίων και μετέπειτα στις αποδεσμεύσεις τους ευθύνονται για την μεγάλη τρύπα στα οικονομικά της ομάδας. Άτομα όπως ο κ. Μιλτιάδης Νεοφύτου, ο Χριστάκης Γεωργίου, ο Τάκης Λεμονής και πολύ πιθανόν αρκετοί άλλοι που βρίσκονταν κατά καιρούς κοντά στις τελικές συζητήσεις για συμβόλαια και μεταγραφές φέρουν ΑΜΕΣΗ ευθύνη.

Σίγουρα οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι υπόγραφαν τα υψηλά συμβόλαια είναι οι τελευταίοι που ευθύνονται για αυτό. Άλλωστε ποιος δεν θα έπραττε το ίδιο στην θέση τους. Αυτοί που σίγουρα έχουν την απόλυτη ευθύνη και έχουν γράψει μαύρη σελίδα στην Ιστορία του σωματείου, είναι οι κύριοι που δεν υπολόγισαν τους οικονομικούς ισολογισμούς, δεν υπολόγισαν την τσέπη του σωματείου και τις οικονομικές δυνατότητες του και υποθήκευσαν με κάθε τους έγκλημα την ΙΣΤΟΡΙΑ και την περηφάνια του δημοφιλέστερου σωματείου της Χώρας.

Κάπου εδώ πιστεύω βρισκόμαστε σήμερα. Σε μια πολύ δυσμενή θέση, που μας έφεραν οι λάθος χειρισμοί ανθρώπων οι οποίοι δεν ψηφίστηκαν καν από εμάς αλλά είχαν στα χέρια τους τις τύχες του αγαπημένου μας σωματείου. Άτομα που έβαζαν πάνω από την ΟΜΟΝΟΙΑ προσωπικά τους συμφέροντα και πολιτικές πεποιθήσεις. Αυτά τα άτομα κάποτε θα κριθούν όπως και όλοι εμείς για την στάση που θα κρατήσουμε στην πιο δύσκολη καμπή της ιστορίας μας.

Φτάσαμε στο σήμερα όπου όλοι μας έχουμε μια επιλογή. Να θυσιάσουμε τα πάντα για να σώσουμε το όνομα και την Ιστορία του σωματείου μας. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τα πιο κάτω τα οποία θα αναφέρω απλά χωρίς να επεκταθώ.

Να τα γνωρίζουμε αυτά:

  • Ναι υπήρξε πρόταση πριν 2 βδομάδες από κάποια στελέχη του ΑΚΕΛ για ενοποίηση με μικρή ομάδα.
  • Ναι κάποια άτομα πρότειναν την δημιουργία νέου σωματείου ‘Νέα Ομόνοια’ για να διαγραφούν τα χρέη.
  • Ναι υπήρξαν πολλές απειλές προς αρθρογράφους σε ιστοσελίδες για την ΟΜΟΝΟΙΑ για τα γραφόμενα τους από ανώτερα στελέχη του ΑΚΕΛ.
  • Ναι κάποια άτομα δέχτηκαν προσωπικό πόλεμο τα τελευταία χρόνια γιατί προσπάθησαν να τα βάλουν με το ΑΚΕΛ.

Ντροπή και αίσχος για τους πιο πάνω

Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει επίσης πως:

  • Κάποιοι πραγματικά τρέχουν να συμμαζέψουν τα οικονομικά του σωματείου και θυσιάζουν χρόνο και χρήμα.
  • Κάποια άτομα ίσως βρεθούν και στην φυλακή για την ΟΜΟΝΟΙΑ με προσωπικά τους δάνεια.
  • Να γνωρίζει επίσης ο κόσμος πως πολλοί από εμάς είμαστε διατεθειμένοι να διαλέξουμε τον δύσκολο τρόπο.  Δηλαδή να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να παραμείνει το όνομα και η ιστορία του σωματείου μας ζωντανά.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει ανάγκη από όλους μας. Όσοι μπορείτε να το αντιληφθείτε τότε να έρθετε κοντά με κάθε τρόπο.

Προσωπικά θέλω να έχω την συνείδηση μου καθαρή πως μέχρι την τελευταία στιγμή δεν θα αφήσω κανένα να κλέψει την δική μου περήφανη έννοια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αυτή είναι τόσο βαθιά ριζωμένη μέσα μου και μ’ αυτό θέλω να πορευτώ.

Αδέρφια μου, ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ και ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΣΣΕΣ κάθε ηλικίας εγώ δηλώνω έτοιμος να παλέψω μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πλάι στο κάθε ένα από εσάς που με τις αγνές του προθέσεις θα προσπαθήσει να σώσει αυτό το σωματείο, αυτή την ιστορία, αυτή την ιδεολογία..

* Εκείνοι που ευθύνονται αν έρθει το τέλος, θα ΄ρθουν μαζί μας. Αυτό είναι ΟΡΚΟΣ.

Χαμένος στ’ όνειρο | [email protected]