Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό


Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε από την κηδεία 3 παιδιών. Ο φίλος τους βλέπει φοβισμένος, χωρίς να γνωρίζει το τι ακριβώς συμβαίνει

Η Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Νοεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που ελήφθη το 1977, με σκοπό να κάνει γνωστό στο διεθνές κοινό το παλαιστινιακό πρόβλημα.

Η 29η Νοεμβρίου επιλέχθηκε ως ημερομηνία του εορτασμού, επειδή έχει σπουδαία σημασία για τον παλαιστινιακό λαό. Στις 29 Νοεμβρίου του 1947 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε την απόφαση 181, η οποία προέβλεπε τη δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών στην περιοχή της Παλαιστίνης, ενός «Ιουδαϊκού» και ενός «Αραβικού», με κοινή πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, που θα υπόκειτο σε ειδικό καθεστώς. Από τα δύο κράτη που προέβλεπε, μόνο το Ισραήλ υφίσταται.

Οι Παλαιστίνιοι, που αριθμούν γύρω στα 8 εκατομμύρια ψυχές, μόλις τώρα κάνουν τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία του δικού τους κράτους. Πολλοί, όμως, Παλαιστίνιοι ζουν ακόμη σε εδάφη που κατέχουν οι Ισραηλινοί, συμπεριλαμβανομένης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Λόγο της ημέρας η Θύρα 9 διοργανώνει εκδήλωση σήμερα η ώρα 7μμ στο Fan Club της, όπου θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία του Παλαιστινιακού Λαού στην Κύπρο. Καλό θα ήταν να στηριχτεί από όλους μας !!

Σαν ιστοσελίδα, προτιμήσαμε να μη σας βάλουμε υλικό από τη λωρίδα της Γάζας, αφού περιέχουν φρικιαστικιαστικές εικόνες που ούτε να περιγράψουμε δε θέλουμε.