Διάσκεψη τύπου Τόνι Σαβέβσκι 29/11


Tony Savevski Omonoia Coach

Tony Savevski Omonoia Coach

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η προκαθορισμένη διάσκεψη τύπου του προπονητή μας. Ο Τόνι ξεκίνησε χαρακτηρίζοντας τον αγώνα της Δευτέρας τοπικό ντέρμπι, το οποίο εκτός από 3 βαθμούς έχει να δώσει σταθερότητα αλλά και ψυχολογία στην ομάδα.

Ζήτησε από τους παίκτες του να είναι πιο σταθεροί ενώ παρατήρησε πως υπάρχει πρόβλημα στο σκοράρισμα. “Υπάρχει μία πίεση, ένα άγχος”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής μας, για το τι φταίει.

Για το ότι δεν χρησιμοποίησε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές ενώ το σκορ ήταν 3-0, δήλωσε πως: “δεν υπάρχουν νέοι τόσο έτοιμοι που να μπορούν να μπουν βασικοί και αναντικατάστατοι. Θα πάρουν πρώτα κάποια λεπτά”, όπου ο ίδιος αποφασίσει και στην πορεία θα δώσει χρόνο όταν θα είναι η ώρα.

Από τα λεγόμενα του καταλαμβαίνουμε ότι θέλει πρώτα να ρολάρει η ομάδα για να μην “κάψει” τα νεαρά ταλέντα.

Μετά που ρωτήθηκε για τον επανασχεδιασμό της ομάδας, είπε: “τοποθετήθηκα στη Διοίκηση πολύ πιο πριν γίνει θέμα. Πρώτο πράγμα που είδα ήταν ότι δεν υπήρχαν καν αποδυτήρια για τις ακαδημίες”.

Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες ξεκίνησαν έργα όπου οι νεαροί θα μεταφερθούν στο Ηλίας Πούλλος σε νέα γήπεδα που κτίζονται τώρα. Κίνηση που μας βρίσκει σύμφωνους, αφού θα κάνει τους μικρούς μας να το βλέπουν πολύ πιο επαγγελματικά.

Όσο αφορά το τι εννοούσε με το να ξαναχτιστεί η ομάδα, ανάφερε πως: “λόγω των οικονομικών προβλημάτων η ομάδα πρέπει να οργανωθεί καλύτερα. Θέλουμε μέσω της δουλειάς να παράξουμε έργο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν πρέπει να εξαρτάται από κανένα προπονητή και για να γίνει αυτό χρειάζεται η Βάση, ελευθερώνοντας το σωματείο από τον οποιοδήποτε Σαβέβσκι”.

Δήλωσε επίσης ότι: “οι ακαδημίες δεν είναι κτισμένες όπως θα έπρεπε να ήταν. Αυτός ήταν και ο λόγος που ανέβηκαν κάποια παιδιά στην πρώτη ομάδα και με σωστό προγραμματισμό, χωρίς πίεση και βιασύνη θα τους ετοιμάσει να μπουν όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή”.

Για το αν υπάρχουν παίκτες από τις ακαδημίες να παίξουν στην πρώτη ομάδα ήταν κάθετος: “Παίκτες που να μπορούν να πάρουν χρόνο υπάρχουν, παίκτες ψημένοι που θα καθιερωθούν, όχι !! Θέλουν αρκετό χρόνο τα παιδιά για να είναι έτοιμα”.

Για τα νέα δεδομένα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δήλωσε: “αν δεν προσαρμοστούμε και μπούμε στα νέα δεδομένα που εμφανίζονται καθημερινά δεν θα μας πάρει κάπου. Είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ και δεν θα βάλω ένα μικρό να ανεχτεί όλη αυτή την πίεση ενώ είναι ανέτοιμος. Πρώτα θα ψηθούν και μετά θα μπουν. Κάνω αυτό που πιστεύω σωστό και θα κριθώ με την πάροδο του χρόνου”.

Για τους στόχους της ομάδας δήλωσε: “είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Δεν μας επιτρέπει η ιστορία μας, να παίζουμε με τα αισθήματα του κόσμου μας ή να τα παρατάμε. Πρώτος στόχος αυτή τη στιγμή είναι η τετράδα ενώ μακροπρόθεσμος ο τίτλος. Όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες εμείς θα το παλεύουμε”.