Ευελπιστούμε ότι θα κερδίσουμε την έφεση


Δηλώσεις έκανε ο Δικηγόρος της ομάδας μας Χριστόφορος Χριστοφή στο Ράδιο Πρώτο για το θέμα Γιαννάκη Οκκά και την έφεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Είστε έτοιμοι για την υποβολή έφεσης;
– Με βάση τον κανονισμό έχουμε τρεις μέρες να υποβάλουμε έφεση και όπως γίνεται αντιληπτό το χρονικό περιθώριο είναι πολύ στενό ειδικά αφού δεν έχουμε χειριστεί πρωτόδικα την υπόθεση. Έχουμε ήδη μελετήσει την απόφαση και διαμορφώσαμε τους λόγους έφεσης τους οποίους θα θέσουμε ενώπιον του Εφετείου Η ειδοποίηση έφεσης θα καταχωρηθεί αύριο, εμπρόθεσμα και στη συνέχεια το εφετείο θα μας καλέσει να αναπτύξουμε περεταίρω την επιχειρηματολογία μας.

Πότε θα κληθείτε από το εφετείο;
– Το εφετείο εκδικάζει τις υποθέσεις πολύ γρήγορα. Πιστεύω μέσα σε 10-15 μέρες θα περατωθεί η εκδίκαση της υπόθεσης.

Επειδή εκκρεμεί η απόφαση για καταβολή του ποσού εντός 30 ημερών;
– Αυτό δεν σημαίνει τίποτε. Αυτή είναι η συνήθης διατύπωση στις αποφάσεις της Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών. Δεν σημαίνει ότι στην λήξη των 30 ημερών θα πρέπει να καταβληθεί όλο το ποσό. Μπορεί να γίνουν περιοδικές πληρωμές, με σχετική αίτηση. Φυσικά εμείς ευελπιστούμε ότι δεν θα χρειαστεί να καταβάλουμε τις 916.000 ευρώ ούτε σε 30 μέρες, ούτε σε οποιαδήποτε άλλη προθεσμία διότι θα κερδίσουμε την έφεση. Αυτό, φυσικά είναι ζήτημα που θ’ αποφασίσει το εφετείο.

Προέκυψαν νέα στοιχεία που σας κάνουν να αισιοδοξείτε;
– Αισιοδοξία υπάρχει πάντα. Σ’ αυτήν την περίπτωση υπάρχει και ένα προηγούμενο που αφορά την απόφαση του Εφετείου στην υπόθεση της Νέας Σαλαμίνας, για την νόμιμη συγκρότηση της Δικαστικής Επιτροπής σ’ εκείνη την περίπτωση. Και εδώ ισχύουν τα ίδια γεγονότα. Είναι μεν ένα νομοτυπικό ζήτημα και δεν αφορά την ουσία της υπόθεσης. Η ουσία είναι κατά πόσον υπήρξε παράνομος τερματισμός του συμβολαίου του Γιάννη Οκκά.
Αυτή η υπόθεση έχει δύο πτυχές, η μία είναι η νομική και άλλη είναι η ηθική που κατά την άποψη μου είναι η πιο σημαντική. Στο τέλος της ημέρας, όπως και να το δει κάποιος, ο Γιάννης Οκκάς έχει ζητήσει να εισπράξει χρήματα τα οποία ποτέ δεν έχει δουλέψει, για τα οποία δεν θα ιδρώσει καθόλου. Φυσικά, θα πει κάποιος ο άνθρωπος είχε ένα συμβόλαιο και παίρνει αποζημιώσεις δυνάμει εκείνου του συμβολαίου, όμως δεν παύει ν’ αποτελεί γεγονός ότι έχει λάβει από την Ομόνοια 900.000 ευρώ για ένα κλειστό τετραετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές 2.400.000 ευρώ. Ποσά τα οποία είναι δυσθεώρητα τα οποία κανείς από μας δεν ονειρεύεται στη ζωή του.

Προσπαθήσαμε επαλειμμένα να βρούμε μια συμβιβαστική λύση με τον ποδοσφαιριστή αλλά δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό. Εμείς είμαστε ήσυχοι με την συνείδηση μας ότι κάναμε ότι ήταν δυνατό για να αποφευχθεί η περεταίρω σύγκρουση. Δεν ξέρω αν όλοι οι συντελεστές αυτής της υπόθεσης είναι ήσυχοι. Εμείς κάναμε τα πάντα για να βρούμε μια διέξοδο, δεν είναι μόνο το οικονομικό, είναι το γεγονός ότι είχαμε να κάνουμε με τον αρχηγό της Εθνικής Κύπρου, έναν παίκτη με τεράστια προσφορά, ένα παίκτη με λαμπρή διαδρομή στα γήπεδα της Κύπρου, τον οποίο όλοι αγαπήσαμε και εκτιμήσαμε γι’ αυτό. Η σύγκρουση δεν είναι καθόλου ευχάριστη».

Άρθρο της  Κατερίνας Φραντζή