Τέρμα στο Europa League?


Εξέπληξε τους πάντες με τις δηλώσεις του ο ισχυρός άντρας της Ουέφα, Μισέλ Πλατινί δηλώνοντας πως μπήκε πλάνο για κατάργηση του Europa League

H UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει το Europa League και να μεγαλώσει το θεσμού του Champions League με τη συμμετοχή 64 ομάδων!!!

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί παραδέχθηκε με δηλώσεις του, πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι διεργασίες για την κατάργηση του Europa League. Ταυτόχρονα θα γίνει αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του Champions League.

Αυτό σημαίνει πως για παράδειγμα εφτά αγγλικοί σύλλογοι και πέντε σκωτσέζικοι θα μετέχουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το συζητούμε για να αποφασίσουμε τι μορφή θα λάβουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις μεταξύ 2015 και 2018. Θα πάρουμε την τελική απόφαση μας το 2014 δηλώνει ο Πλατινί

Το Europa League αντικατέστησε το 2009 το Κύπελλο UEFA και παραμένει στο επίκεντρο συζητήσεων αναφορικά με τη βιωσιμότητα και την ελκυστικότητα του.

Ο Γάλλος αξιωματούχος παράλληλα τόνισε πως έχει τεθεί στο τραπέζι και η χρήση video για διαιτητικές αποφάσεις που αφορούν σε οφσάιντ.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

Είναι μία περίπλοκη κατάσταση. Θα μπορούσαμε πράγματι να κάνουμε χρήση video για να πούμε με σιγουριά εάν μία φάση ήταν πράγματι οφσάιντ γιατί κάποιες φορές είναι πολύ δύσκολο για τους διαιτητές να αποφασίσουν με βεβαιότητα