Υπάρχει κατάλληλη στιγμή;


omonoia splaxna

omonoia splaxna

Ένα θέμα που καίει όλους όσους ασχολούνται με την ΟΜΟΝΟΙΑ ένα κλικ περισσότερο του πάω γήπεδο, είναι κατά πόσο πρέπει να χρησιμοποιηθούν μικροί στην 11άδα σε ορισμένα παιχνίδια και αν ναι τότε πια είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει αυτό.

Μια από τις περιπτώσεις που χρίζει συζήτησης ήταν το προχθεσινό παιχνίδι και πιο συγκεκριμένα όταν η ομάδα μας βρισκότανε στο 3-0. Πολλοί δήλωσαν ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει μικρούς ενώ άλλοι το αντίθετο, θέτοντας σαν επιχείρημα την εξέλιξη του σκορ σε 3-2 στα επόμενα λεπτά.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουνε όλοι, είναι πως είτε με μικρούς είτε με μεγάλους το σκορ θα μπορούσε να γίνει και 3-3 αν συνεχίζαμε να είμαστε χαλαροί και να κάνουμε ατομικά λάθη. Ευκαιρίες είχε η Πάφος και με την κανονική ομάδα στο γήπεδο και δεν πιστεύουμε ότι θα έπαιζε τόσο ρόλο.

Εξάλλου η χρησιμοποίηση νεαρού ποδοσφαιριστή δεν γίνεται με μία τυχαία μέθοδο, αλλά επειδή ο προπονητής πιστεύει πως ο νεαρός έχει κάτι να δώσει εντός γηπέδου. Σε ένα 3-0 ίσως να έπρεπε να πιστώσει τους νεαρούς παίκτες, έστω και έναν από αυτούς και να δώσει χρόνο συμμετοχής αλλά και γνωριμίας του κόσμου με τον παίκτη.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι οι νεαροί δεν είναι εγγύηση αλλά επένδυση. Επένδυση σημαίνει ρίσκο, ή θα σου βγει ή δε θα σου βγει. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να πιστώσουμε τον προπονητή μας πως θα κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές για να μειώσει το ρίσκο.

Από την άλλη καλό θα ήταν να προετοιμάσουμε τον εαυτό μας για τους νεαρούς. Εξάλλου αυτό ζήτησε και ο προπονητής μας και αυτό είναι που πρέπει να εμπεδώσουμε, λάθη θα κάνουν, καιρό για να προσαρμοστούν στην ομάδα θα θέλουν, θα είναι όμως παίχτες βγαλμένοι από τα σπλάχνα μας και θα είναι παίκτες με εξέλιξη και πάθος. Παίκτες διψασμένοι για νίκες, παίκτες που θα ξέρουν τι πάει να πει Τριφύλλι, παίχτες με χαμηλό μπάτζετ αλλά με όραμα, προοπτική και στόχους για μία ΟΜΟΝΟΙΑ όπως τους την αφηγηθήκαν..

Είστε έτοιμοι? Αυτή είναι η απορία.