Συνέντευξη τύπου Τόνι Σαβεφσκι


Την καθιερωμένη συνάντησή του με τους αθλητικούς συντάκτες είχε σήμερα ο προπονητής της ομάδας μας, Τόνι Σαβέβσκι, ο οποίος αφού μίλησε για το Σαββατιάτικο παιχνίδι με την Πάφο, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η Ομόνοια χρειάζεται υπομονή από όλους και σκληρή δουλειά. Επίσης, επεσήμανε ότι όσο υπάρχει ελπίδα η ομάδα μας θα κυνηγά τους στόχους της στη σεζόν, ενώ ανέφερε πως χρειάζεται να παραμείνουν όλοι στην οικογένεια της Ομόνοιας ενωμένοι.

Στην αρχική του τοποθέτηση, επεσήμανε: «Όπως όλα τα παιχνίδια έτσι και αυτό θα είναι δύσκολο, από την άποψη ότι η Πάφος είναι πολύ καλύτερη ομάδα, από ότι δείχνουν οι βαθμοί της. Επίσης θα είναι δύσκολο για μας, γιατί έχουμε πολλές ελλείψεις και τραυματισμούς. Για δεύτερο παιχνίδι είχαμε την ίδια ενδεκάδα, όμως πάλι θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε παίκτες. Ελπίζω πως, παρά τις δυσκολίες, θα πάρουμε τους βαθμούς που τους έχουμε μεγάλη ανάγκη».

Για το αν υπάρχει εξήγηση για το γεγονός ότι η Ομόνοια παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν παίρνει τα αποτελέσματα: «Είπαμε πολλά και διάφορα. Ο κάθε ένας ερμηνεύει αυτά που πιστεύει. Έχω τη δικιά μου ερμηνεία, ένας απλός λόγος είναι πως έχουν έρθει αρκετοί καινούργιου παίκτες, σχεδόν η μισή ομάδα είναι νέοι. Από πέρσι μέχρι φέτος, έχουν αλλάξει πολλά. Αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος που δεν παίρνουμε αποτέλεσμα, παρότι αποδίδουμε καλό ποδόσφαιρο».

Για το κατά πόσο υπάρχει πρόβλημα νοοτροπίας στην ομάδα: «Δεν μπορείς να το πεις με μια λέξη. Πολλές φορές φταίει ένα εύκολο γκολ που δεν μπαίνει, ακόμα και ένα χαμένο πέναλτι. Δεν είναι εύκολη η απάντηση, έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου αλλά ο χρόνος θα δείξει σε αυτό».

Για το γεγονός ότι η διοίκηση τον εμπιστεύεται για να επανασχεδιάσει την ομάδα: «Καταρχάς, η διοίκηση εμπιστεύεται όποιον είναι εδώ, δεν αλλάζει κάτι για μένα. Το θέμα είναι να κρατήσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Απ’ εκεί και πέρα θα αλλάξουμε ότι μπορούμε, ανάλογα με τα δεδομένα που υπάρχουν. Οι στόχοι για μένα μένουν οι ίδιοι, όσο υπάρχει μαθηματική πιθανότητα. Λέω κάτι που δεν στέκει; Είμαστε Ομόνοια, αυτό απαιτεί η ιστορία. Πού θα καταλήξει θα δούμε».

Για το πότε θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν: «Όλα με μέτρο, όλα με το καλό. Θα δούμε ανάλογα με τα δεδομένα. Όσο υπάρχει ελπίδα για κάτι καλό στο πρωτάθλημα, θα παλεύουμε. Το πιστεύω, θα το παλέψω και ό,τι βγει. Χρειάζεται χρόνος, χρειάζεται υπομονή. Τα λόγια είναι εύκολα, τα έργα είναι δύσκολα. Θέλει υπομονή από όλους μας και δουλειά».

Για το αν έχει πάρει κάποιες τελικές αποφάσεις όσο αφορά τον σχεδιασμό της ομάδας: «Δεν έχω συζητήσει κάτι με τη διοίκηση, αλλά επειδή άλλαξαν πολλά πράγματα πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα. Αν υπάρχει δυνατότητα να το κάνουμε κάποια μετεγγραφή, θα το κάνουμε».

Για τη δική του ευθύνη: «Δεν μπορώ να το πω εγώ. Την άποψη μου την έχω καταθέσει στη διοίκηση και είμαι στη διάθεσή της. Δεν κρυβόμαστε. Πάντα φταίμε και την πρώτη μέρα που ήρθα μπορεί να φταίω. Δεν κρύβομαι από ευθύνες».

Για τα συνεχόμενα ατομικά λάθη: «Τα λάθη είναι στη ζωή μας. Όσο μπορούμε δουλεύουμε, τη νοοτροπία, τη συγκέντρωση, να προσεγγίσουμε τον καθένα ξεχωριστά ώστε να μην βγάζουμε ατομικά λάθη και να γινόμαστε καλύτεροι. Δυστυχώς κάποια στιγμή το λάθος το πληρώνεις. Εμείς το πληρώνουμε συνεχώς. Μάλλον πληρώνουμε κακές αμαρτίες».

Αν θα διαφοροποιήσει το σχήμα μετά την απουσία του Ασίς: «Έτσι κι αλλιώς σε ένα παιχνίδι έντεκα παίκτες παίζουν, συν δύο – τρεις αλλαγές. Θα το δούμε. Το σκεφτόμαστε».

Αν έχει κάποιο προβληματισμό για το ρόστερ της ομάδας: «Δεν θα ψάξω να βρω δικαιολογίες. Δεν θα ψάξω να πω πως έχω μικρό ρόστερ. Με αυτό που έχουμε, αυτό δουλεύουμε. Το θέμα είναι πώς το αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Πρέπει να μπορεί να καταλάβει τα προβλήματα, να υπάρχει κατανόηση και υπομονή. Ο δικός μας ο κόσμος κάνει. Υπάρχουν κάποια προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσεις. Όλοι μαζί, ενωμένοι».

Αν έχουν ξεκινήσει τα δοκιμαστικά: «Είδαμε κάποιους ποδοσφαιριστές. Γίνονται παντού αυτά, δεν υπάρχει κάτι μυστικό ή κάτι κρυφό. Προσπαθούμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θέλουμε να προσαρμοστούμε στα δεδομένα που έχουμε».

Αν υπάρχει προοπτική στην ομάδα: «Έχουμε καλή αγωνιστική παρουσία, όμως πολλές φορές αδικούμαστε. Όταν λέω πως θα το παλέψουμε, εννοώ πως είμαστε μεγάλη ομάδα. Μας υποχρεώνει η ιστορία του σωματείου να το παλέψουμε. Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν έχουμε στόχους. Μαθηματικά έχουμε στόχους. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή, οπότε υπάρχει ελπίδα. Η προσπάθεια παραμένει. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Και να μην μας βγαίνει το αγωνιστικό πρέπει να παλέψουμε».

πηγή: omonoia.com.cy | omonoia official website