Μακριά από κάθε ρίσκο


omonoia coreo 2005-06

omonoia coreo 2005-06

Καταρχήν ας ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες και τους στόχους που θέτει αναγκαστικά η ΟΜΟΝΟΙΑ αυτή τη στιγμή. Ως πρώτο και βασικό στόχο για την φετινή περίοδο, οφείλουμε να θέσουμε την εφαρμογή ενός πλάνου, το οποίο θα είναι μελετημένο, κοινά αποδεχτό και βασισμένο στην λογική, πέραν από κάθε επιπολαιότητα και μακριά από κάθε ρίσκο.

Ένα πλάνο το οποίο θα μπορεί να εφαρμοστεί πιστά, χωρίς παρεκκλίσεις από τον βασικό στόχο που θα είναι η δημιουργία ενός σωματείου οικονομικά υγιές με ασφαλή ισολογισμούς όπου τα έσοδα θα είναι για σταθερά περισσότερα από τις ανάγκες της ομάδας στους προϋπολογισμούς της. Με αυτό το τρόπο θα ξεκινήσει άμεσα η αποπληρωμή παλαιών οφειλών, και στην χειρότερη περίπτωση που η ομάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι από την φετινή χρονιά, τουλάχιστον θα έχει κερδίσει πρώτα απ’ όλα την αρχή μιας ανοδικής οικονομικά πορείας και την δημιουργία των προϋποθέσεων ανάκαμψης.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει αυτή τη στιγμή την υποχρέωση να καθορίσει ως πρώτο στόχο την εξυγίανση των οικονομικών της και παράλληλα να ασφαλίσει με την σωστή λειτουργία του σωματείου, το μέλλον της ομάδας. Για τον λόγο αυτό η διοίκηση του σωματείου οφείλει να υπολογίσει πρώτα απ’ όλα τον κόσμο της ομάδας και να αποφευχθούν προτάσεις καταστροφικές προς τα ιδανικά του κόσμου ή προτάσεις που θα εμπεριέχουν το ρίσκο να χάσει η ομάδα την ταυτότητα που κουβαλά από την ίδρυση της. Αυτή της ομάδας του λαού.

Η εύκολη λύση δεν είναι απαραίτητα η καλύτερη, ούτε μπορεί να εγγυηθεί κανείς πως αν εισρεύσει άμεσα χρήμα στο ταμείο, τα προβλήματα στην βάση της λειτουργίας θα λυθούν ξαφνικά με κάποιο μαγικό τρόπο. Αντιθέτως θεωρούμε καταστροφικό να βάλουμε την ομάδα σε ένα λούκι από αποφάσεις ρίσκου τύπου εταιρίας. Υπάρχουν αξιοπρεπείς λύσεις οι οποίες είναι βεβαίως δυσκολότερες και απαιτούν πιστή εφαρμογή πλάνου και θυσίες, αλλά είναι οι λύσεις που μπορούν να κρατήσουν την περηφάνια του κόσμου για να πορευτεί η ομάδα στο προσεχές μέλλον ως ένα σύνολο ενιαίο.

Υπάρχουν λύσεις

Αυτή είναι και η δική μας θέση. Αυτό είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να στηρίξουμε στην τεράστια προσπάθεια που πρέπει όλοι να κάνουμε για αυτή την ομάδα. Η μείωση των προϋπολογισμών, η χρήση και η σωστή εκμετάλλευση της ακαδημίας η οποία είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη περιουσία της ομάδας, η πλήρες στήριξη των Ομονοιατών στα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων και την σύνδεση του κόσμου με οτιδήποτε μπορεί να αποφέρει οικονομική συνεισφορά στο σωματείο. Η αφοσίωση στο μάρκετινγκ του ονόματος της ομάδας και η προσέλκυση περισσότερων χορηγών(με την λογική πως δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ σε λάθος κινήσεις εκτός πλάνου). Όλα αυτά μπορούν να επαναφέρουν αργά αλλά ΣΤΑΘΕΡΑ την ΟΜΟΝΟΙΑ σε μια θέση όπου θα μπορεί να εξασφαλίσει ένα λαμπρό μέλλον και για την νέα γενιά.