Ξεσκαρτάρισμα και απόδοση ευθυνών


miltiadis pavlos costas

Ίσως το δυσκολότερο άρθρο της χρονιάς. Η ομάδα ακυβέρνητο πλοίο και η φουρτούνα δε λέει να κοπάσει.

Ο καπετάνιος έχει πηδήξει από καιρό και το πλήρωμα τρομοκρατημένο. Μέσα σε όλα αυτά ψάχνουμε το σχέδιο για να βγούμε σε καθαρά και ήρεμα νερά που θα μας πάρουν στον προορισμό μας.

Και η λύση ίσως, λέμε ίσως να είναι οι αλήθειες. Πολλά κρυφτήκανε τόσο καιρό και πολλά δε λένε να βγούνε στη φόρα. Δεν παίζουμε τους ειδήμονες και τους παντογνώστες, αλλά υπάρχουνε λάθη χτυπητά που… ότι και να πούμε εδώ είναι και μας στοιχειώνουν.

Ξεκινάμε από το συμβούλιο.

Μιλτιάδης Νεοφύτου:

 • Ποιος τον έβαλε στο πόστο του προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αφού δεν καταλάμβαινε από μπάλα (πράγμα και που παραδέχτηκε ο ίδιος πολλές φορές)?
 • Γιατί ενώ υποσχέθηκε δημόσια πολλές φορές ότι δεν θα αφήσει χρέος, άφησε 6 φορές περισσότερα από όσο χρέος είχε δει η ΟΜΟΝΟΙΑ από το 1948 μέχρι τώρα?
 • Γιατί ξαναμπήκε υποψήφιος στη τελευταία εκλογική συνέλευση και μετά τον αποκλεισμό μας στην ευρώπη την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια?
 • Ποιος του πάσαρε τους συνεργάτες του?

Πιστεύουμε πως αυτοί που τον διορίσαν, το πιο λίγο που έχουν να κάνουν (εκτός από το να απομακρυνθούν από την ομάδα μια για πάντα) είναι να βρουν ΑΜΕΣΑ τη λύση για ξεχρέωση των 13 εκατομμυρίων του Μιλτιάδη Νεοφύτου. Φταίνε για τα προβλήματα όλου αυτού του κόσμου και για την κακοδιαχείρηση του Μιλτιάδη Νεοφύτου και φταίνε γιατί ποτέ δεν διασφάλισαν να μη φτάσουν τα πράγματα μέχρι εδώ.

Μιλώντας όμως για το ότι φταίνε, μέσα στη διοίκηση Νεοφύτου, μερίδιο ευθύνης έχουν ΟΛΟΙ όσοι ήταν δίπλα του και ειδικά όσοι έβαλαν υποψήφιοι την τελευταία φορά με τον ίδιο στη θέση του πρόεδρου. Άλλοι μικρό και άλλοι μεγάλο μερίδιο σε αυτή την ευθύνη. Όσοι ήταν παρών με λίγα λόγια… στην αρπαχτή που δοκίμασε να κάνει ο Μιλτιάδης Νεοφύτου. Αν μπαίναμε ομίλους, όλοι αυτοί θα έκλειναν το στόμα και Μιλτής θα την έκανε με γεμάτες τις τσέπες !!!

Έτσι έχουμε και λέμε, στη λίστα αυτή προσθέτουμε τους Μυλωνάς Στέλιος, Βασιλείου Μιχάλης, Ιουλιανός Αντώνης, Ιωάννου Γιαννάκης (Βενιζέλος), Πέτσας Κώστας, Τσαγγάρης Χρίστος, Χαραλάμπους Νίκος,  Χρίστου Κώστας, Χριστοφή Χριστόφορος και Χρυσάνθου Παύλος.

Όλοι αυτοί ήταν παρών στον νέο συνδυασμό του Μιλτιάδη Νεοφύτου. Μάλιστα όταν έφυγε, σαν δειλοί, αρκετοί από αυτούς (ΟΧΙ ΟΛΟΙ) έστρεψαν τα πυρά εναντίον του. Χαρακτηριστική η δήλωση τους πως… τα έκανε από πιο παλιά αυτά και ότι αποφάσιζε για όλα μόνος του, ΑΛΛΑ μπήκανε όλως παραδόξως στον συνδυασμό του. Άβουλοι, ακέφαλοι και χωρίς αρχίδια θα λέγαμε, στρέφουν τα πυρά στον καπετάνιο που εγκατέλειψε..!!!

 • Γιατί αφού ήτανε έτσι τα πράγματα ξαναμπήκανε στον συνδυασμό του?
 • Γιατί αφού συμβαίνανε όλα αυτά κανείς δεν μιλούσε από πριν? Δεν είναι το καλό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που θέλανε?
 • Γιατί βγήκανε μετά και τη φυγή του να διαχωρίσουν τον εαυτό τους?
 • Γιατί δεν διασφάλισαν με υπογραφές ότι φεύγοντας δεν θα του χρωστάμε λεφτά?

Όλα αυτά θα μας βασανίζουν παρόλο που κάποιοι άλλαξαν στάση και αναζητούν έστω και την ύστατη λύσεις για να βγει η ΟΜΟΝΟΙΑ μακριά από αυτό το μαρτύριο. Οι ευθύνες τους παραμένουν οι ίδιες και ακόμη και αν βοηθήσουν από εδώ και μπρος την ΟΜΟΝΟΙΑ να ορθοποδήσει στη συνέχεια οφείλουν μαζί με τις παραιτήσεις τους ένα τεράστιο συγνώμη στον κόσμο. Αφού πρώτα υποθηκεύσουν ακόμη και τις ζωές τους για να σωθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Χριστάκης Γεωργίου

Ο άνθρωπος που έπραττε μόνος. Δεν θα κάνουμε ερωτήσεις για αυτόν τον άνθρωπο γιατί εμπλέκεται σε όλα τα σκάνδαλα των τελευταίων 4 χρόνων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.  Ο άνθρωπος που μπήκε δίπλα στον Μιλτιάδη για να τον βοηθήσει αλλά φάνηκε πως ήταν ο πιο μεγάλος λύκος. Ιστορίες με μίζες πλανώνται γύρω του και όσοι ήταν παρών στη γενική συνέλευση θα θυμάστε το τραγικό παράδειγμα με τον Σερφά… να ρίχνει τα πυρά του στον προπονητή ακόμα και μετά που έχει φύγει. Υποθέσεις και παίκτες πολλοί… ένας από τους ανθρώπους που θα πρέπει να δικαστεί για τα εγκλήματα κατά της ομάδας μας και θα πρέπει να μιλήσει και να αποδεχτεί τα σφάλματα του που ανέρχονται στις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σκάουτινγκ τιμ

Το ότι δεν το κατέχουν το γνωρίζουμε. Το θέμα είναι ποιος τους όρισε εκεί και γιατί συνέχισε να τους εμπιστεύεται? Μιλάμε για άσχετους και άπληστους ανθρώπους που δεν δίστασαν να τσιμπήσουν μίζες ενώ οι επιλογές τους μετριότατες. Μιλάμε για αποτυχημένους σκάουτερς που παίζαν το παιχνίδι άλλων. Το μυστήριο σε αυτό τον τομέα πρέπει να διαλευκανθεί και να γίνει γνωστό σε όλους, έτσι έχουμε και λέμε:

 • Ποιος όρισε τους συγκεκριμένους ανθρώπους στο πόστο τους?
 • Με ποια κριτήρια τους όρισε?
 • Αφού αποτύχανε γιατί δεν αλλαχτήκανε?
 • Ποιος έλεγχε αν όντως δεν παίρναν μίζες από τις μεταγραφές?
 • Ποιος αξιολογούσε τη δουλειά που έχουνε κάνει μέχρι τώρα?

Με όλα αυτά και πάρα πολλά άλλα, με παίκτες τουρίστες αλλά και παίκτες και προπονητές που ακόμα είμαστε στα δικαστήρια μαζί τους, με ένα χρέος που δεν ξέρουμε στα πόσα σταμάτησε, σε μια χρονιά που η ΟΜΟΝΟΙΑ διασύρεται … καταλαμβαίνουμε ότι τα λάθη και η ζημιές δεν προέρχονται από έναν άνθρωπο, αλλά από ένα υποδόμημα με συγκεκριμένους ανθρώπους και γι`αυτό προτείνουμε κάποιες λύσεις για να κάνουμε μια νέα αρχή.

 1. Όπως θα καταλάβατε από τα πιο πάνω, το πρώτο και κύριο σκέλος είναι η απόδοση ευθυνών. Φτάνει το περασμένα ξεχασμένα, οι ίδιοι που έπραξαν τα εγκλήματα είναι εντός της ομάδας. Οι ίδιοι που μας έφεραν μέχρι εδώ, που έσκαζαν τόσο καιρό, που ήταν συνένοχοι μας λένε αφήστε μας να σας οδηγήσουμε. ΟΧΙ, να πάτε στο καλό αφού πρώτα αποδοθούν ευθύνες. Ο κόσμος πρέπει να σας δακτυλοδείχνει γιατί ως τέτοιοι πράξατε. Ασελγήσατε σε ότι αγαπάμε και θα πληρώσετε τα λάθη ΣΑΣ.
 2. Εκκαθάριση στοκ διοικητικού συμβουλίου. Όσοι ήταν από πριν, είτε κάνουν, είτε όχι θα πρέπει να παραιτηθούν και αν νομίζουν ότι ήταν καλοί ας ξαναβάλουν. Το “restart” όμως ΠΡΕΠΕΙ να πατηθεί και να ξαναμπούν σωστά οι βάσεις.
 3. Διαγραφή χρεών που δημιουργήσαν ορισμένοι από την κακοδιαχείρηση τους. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν θα χρωστά, να μπουν υποθήκη, ας παν και φυλακή. Τα λάθη τα δικά τους δεν θα τα πληρώνει ο Α και ο Β. Φτάνει παραχάιδεμα, δεν θα κλείσει ένα ιστορικό σωματείο για τα βίτσια του κάθε αχάριστου, άχριστου και ξεροκέφαλου.
 4. Δικαίωμα σε όλα τα μέλη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς ψήφο και εκλογική συνέλευση με ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ συμβούλιο, από σκοτεινές δυνάμεις που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μέχρι τώρα.