Η γενιά που θα κάνει την διαφορά


omonoia-makareio

omonoia-makareio

Σαν ΟΜΟΝΟΙΑ ζούμε την χειρότερη περίοδο στην ιστορία της ομάδας μας από την ίδρυση της, και σε αγωνιστικό επίπεδο και σε οικονομικό. Με τους λάθος χειρισμούς των τελευταίων χρόνων και ειδικά της προηγούμενης διοίκησης έχουμε φτάσει στα όρια μας.

Εδώ και χρόνια παρακολουθούμε κάποιους να έχουν καταντήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ μας μια μικρομεσαία ομαδουλα. Η στέρφες αγωνιστικές περίοδοι για την ομάδα ξεκίνησαν επί καιρό Σεραφείμ όπου πρωτάθλημα παίρναμε σπάνια και αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα και σε χειρότερο βαθμό γιατί η διοίκηση Μιλτιάδη Νεοφύτου έφερε την ομάδα στο χείλος του γκρεμού από οικονομικής άποψης.

Η δική μας γενιά αδέλφια είναι η γενιά η οποία δεν έζησε μεγαλεία, δεν χάρηκε τίτλους, δεν χάρηκε διακρίσεις. Όπως έγραφε και ένα πανό που έβγαλε η ΘΥΡΑ9 τον Μαρτη του 2009 στην Πεγεια «Είμαστε η (Γ)ΕΝΝΙΑ που ζει με της αναμνήσεις των πατεράδων της» Είμαστε αυτή η γενιά γιατί το μοναδικό πράγμα που σήμερα θυμίζει ΟΜΟΝΟΙΑ είναι η ιστορίες των γονιών μας και ο κόσμος μας.

Είμαστε η γενιά που δεν έχει χαρεί, αλλά και η γενιά που δεν έχει λείψει ΠΟΤΕ της από τα γήπεδα παρά τις πίκρες. Νομίζω δεν χρειάζεται καν να θυμίσουμε στέρφες εποχές επί Σεραφείμ όπου περίπου εκατό στελέχη της ΘΥΡΑ9 δεν υπολόγιζαν ούτε βαθμολογία ούτε κρύο ούτε βροχές και τραγουδούσαν στο πέταλο για την ΟΜΟΝΟΙΑ μας. Ίδιες καταστάσεις ζούμε και σήμερα με την διάφορα ότι φέτος είμαστε περισσότεροι στα τσιμέντα να τραγουδάμε. Γι’ αυτό και υπάρχει ελπίδα, γιατί όσο υπάρχει η ΘΥΡΑ9 και ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΛΑΟΣ η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν πρόκειται να χαθεί.

Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε σαν Περήφανοι ΟΜΟΝΟΙΑτες για να παραδώσουμε στα δικά μας παιδιά, στις πιο νέες γενιές μια δυνατή και Περήφανη ΟΜΟΝΟΙΑ, για να μην ζήσουν οι επόμενες γενιές εποχές σαν την δική μας, γι’ αυτό είμαστε η γενιά που θα κάνει την διαφορά. Πρέπει μέσα από την αγάπη μας για την ΟΜΟΝΟΙΑ να βρούμε την δύναμη να σταθούμε δίπλα σε ότι μας ομορφαίνει την ζωή και να βοηθήσουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ να γίνει ξανά ο φόβος και ο τρόμος των γηπέδων.

ΟΜΟΝΟΙΑ είσαι εσύ που αυτήν την στιγμή διαβάζεις το άρθρο, εσύ που πας μια ώρα πριν στο γήπεδο για να είσαι κοντά της, εσύ που ξημεροβραδιάζεσαι στο φαν κλαπ της ΘΥΡΑ9 και κοιμάσαι στα πλακάκια μέχρι να ξημερώσει και να πας κοντά της, εσύ που ενώ το παιχνίδι είναι η ώρα 5 πας στο γήπεδο από της 11 το πρωί να βάζεις ένα-ένα τα χαρτονάκια για την χορογραφία για την οποία αύριο θα μιλά όλοι η Κύπρος για αυτήν, εσύ που δίνεις και το τελευταίο σου σελίνι στην ομάδα και ας είσαι άνεργος. ΟΜΟΝΟΙΑ είμαστε εμείς και κανένας άλλος, καμία διοίκηση, κανένας τεχνικός διευθυντής, κανένα κόμμα, κανένας προπονητής, κανένας παίχτης. Όποιος δεν είναι σε θέση να αναλογιστή το τι σημαίνει ΟΜΟΝΟΙΑ οι πόρτες είναι ανοιχτές να μας αδειάσει την γωνία.

Έχουμε χρέος λοιπόν να μην αφήσουμε την ομάδα στα χέρια όλων αυτών που την έφεραν στην χειρότερη της φάση από τον καιρό της ιδρύσης της. Έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα στην ομάδα και να αγωνιστούμε να διώξουμε ΟΛΑ τα λαμόγια και να κάνουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ ξανά Βασίλισσα. Είμαστε λοιπόν η γενιά που δεν έζησε όσα οι πρόγονοι της αλλά και η γενιά που θα παραδώσει στα παιδιά της μια ΟΜΟΝΟΙΑ φόβο και τρόμο.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ !!!