Αυθεντικός: Χαμένη η χρονιά μα όχι και η περηφάνια μας


Αυθεντικός omonoia fans site

Αυθεντικός omonoia fans siteΘΑ το ακούσουμε ΚΑΙ αυτό;

Για κάτι περισσότερο από μια δεκαετία τα είδαμε, τα ακούσαμε και τα διαβάσαμε σχεδόν όλα σε ότι αφορά την ΟΜΟΝΟΙΑ. Λέω σχεδόν διότι ένα από τα λίγα πράγματα που έμεινε να μας πουν στο άμεσο μέλλον δικοί και ξένοι, είναι πως η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει να δώσει ντέρμπι για να πλησιάσει το δεύτερο γκρουπ της βαθμολογίας. Τη δεδομένη στιγμή δικαίως λένε ότι δίνουμε αγώνα για να μπούμε στο πρώτο γκρουπ, εξέλιξη που δεν περίμενα ακόμα και όταν έγραφα στις 25/9 και με το πέρας της τρίτης αγωνιστικής πως για φέτος δεν μπορούμε για πρωτάθλημα.

Ντέρμπι;

Όσο κακή και να είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ αγωνιστικά… συγγνώμη πάμε πάλι. Όσο κακή και να ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ την ΟΜΟΝΟΙΑ αγωνιστικά και συνεπώς βαθμολογικά, δεν μπορώ να δεχτώ αυτό που λέγεται και γράφεται, ότι ένα παιχνίδι με τον απόλλωνα είναι ντέρμπι. Το ντέρμπι στην Κύπρο είναι ένα και το δώσαμε την 5η αγωνιστική, έτσι για να μην ξεχνάμε και ποιοι είμαστε αλλά και ποιος θα είναι ο αιώνιος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εις τον αιώνα τον άπαντα. Και όχι μόνο για αυτό αλλά για να κρατήσουμε τον πήχη των απαιτήσεων και των φιλοδοξιών μας ψηλά αφού ντέρμπι δίνουμε για να πάρουμε πρωτάθλημα τα και όχι για να μπούμε στην τετράδα.

Νοοτροπία

Αυτό είναι που μετρά στην τελική, αυτό είναι που στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να είναι το κύριο συστατικό για επάνοδο στους τίτλους. Η νοοτροπία του νικητή, η νοοτροπία του γεννημένου πρωταθλητή! Δυστυχώς αυτή η νοοτροπία στις τάξεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ -κυρίως των διοικούντων και των ”κλειδούχων” ΤΗΣ- τείνει να εκλείψει και έτι χειρότερο την (ποδοσφαιρική) μιζέρια τους και ηττοπάθεια την μεταφέρουν ποικιλοτρόπως στην κερκίδα και τα αποδυτήρια.

Η φωνή της λογικής

”Αν δεν μπούμε τετράδα πως θα βγούμε Ευρώπη να μπει ρευστό στο ταμείο” θα πει η φωνή της λογικής.

Μα αυτό είναι που με λυπεί και συγχρόνως με εξοργίζει, ότι κανείς από αυτούς που μιλάει εκ μέρους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για είσοδο στην τετράδα δεν έχει αναφέρει πως από το 1958 (τερματίσαμε στη πέμπτη θέση) δεν πέσαμε ποτέ ξανά κάτω από την τέταρτη θέση. Από τότε η ΟΜΟΝΟΙΑ τερμάτιζε στην πρώτη τετράδα και όλα αυτά τα χρόνια μόλις έξι φορές ακόμη τερματίσαμε τέταρτοι. Τη στιγμή που κάποιοι άλλοι ένα χρόνο πριν (1957) τερμάτισαν τελευταίοι και κάποιες άλλες χρονιές έβδομοι, όγδοοι μέχρι και έννατοι.Αυτό είναι και το μεγαλείο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που αδυνατούν να αντιληφθούν όσοι την υπηρετούν, διαχρονικά είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική δύναμη της Κύπρου και αναγάγουν το ερχόμενο μας παιχνίδι με τον απόλλωνα σε ντέρμπι ενώ βρισκόμαστε στην έκτη θέση. Κύριοι διοικούντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές, από τη στιγμή που οι ελπίδες για πρωτάθλημα στέρεψαν η χρονιά είναι χαμένη, τουλάχιστον ας μη χάνουμε και την περηφάνια μας.

Ντιέγκο Λεόν… ο τραυματίας

Τον παρ’ ολίγον ποδοσφαιριστή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Ντιέγκο Λεόν που αγωνιζόταν πέρυσι στη σαλαμίνα τον θυμάστε φαντάζομαι. Έβλεπα την περασμένη Δευτέρα τον αγώνα της ομάδας του όπου ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είχε πολύ καλή απόδοση και αναδείχτηκε σε σχετική ψηφοφορία ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. Δεν τον αναφέρω λόγω της καλής του απόδοσης αλλά επειδή πρώτη φορά είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω παιχνίδι της ομάδας του στο οποίο τον είδα αγωνιζόμενο και θυμήθηκα την περίπτωση του, όπου η μεταγραφή του στην ΟΜΟΝΟΙΑ χάλασε λόγω των ιατρικών του εξετάσεων.

Απορία 1

Γεγονός αποτελεί πως ο ποδοσφαιριστής έκανε μια επέμβαση προ δεκαετίας στην κνήμη. Η απορία μου είναι το πως πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις όλα αυτά τα χρόνια στις ομάδες που αγωνίστηκε σε Ελβετία, Αγγλία, Ισπανία και στη Γερμανία σε ομάδα της Μπουντεσλίγκα παρακαλώ.

Απορία 2

Την ίδια επέμβαση και μάλιστα πολύ πιο μετά από τον Ντιέγκο Λεόν -αρχές του 2011- έκανε και ο ποδοσφαιριστής μας Μάρκο Σοάρες. Δεν έχει να κάμει με τον Σοαρές, την μέχρι στιγμής απόδοση του ή με το οποιοδήποτε ιατρικό επιτελείο. Όμως είναι απορίας άξιον πως δύο ποδοσφαιριστές με τον ίδιο τραυματισμό, ο ένας να επιτυγχάνει στις ιατρικές εξετάσεις και ο άλλος να αποτυγχάνει. Μακάρι να μπορούσαμε να δούμε τόσο μπροστά και το καλοκαίρι του 2010 με την απόκτηση των τριών Ισπανών που ακόμα και στην προσπάθεια τους να αλλάξουν κανάλι στην τηλεόραση τραυματίζονταν.

Μερικές γραμμές

Είναι τραγικό που κάποιος μέσα σε μερικές γραμμές -τις τελευταίες δύο παραγράφους δηλαδή- μπορεί να αντιληφθεί πως λειτουργούν κάποια πράγματα μέσα στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Σκοπός αυτής της στήλης δεν είναι να πολεμά για εφήμερες χαρές ούτε να κρύβει το οτιδήποτε κάτω από το χαλάκι. Για αυτό και δεν θεωρώ ότι ξύνω πληγές με την αναφορά μου σε μεταγραφή που ναυάγησε και σε άλλες που έγιναν και βγήκαν αποτυχία. Σκοπός, όχι της στήλης, αλλά ολόκληρου του ΛΑΟΥ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι να δει τη ΛΑΟΦΙΛΕΣΤΕΡΗ ομάδα να μεγαλουργεί ξανά.

Ή ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ Ή ΘΑ ΤΟΝ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

o Αυθεντικός | [email protected]