Τόνι Σαβέβσκι: Μεγαλύτερο κίνητρο η φανέλα που φοράμε


Toni Savevski Omonoia

Toni Savevski Omonoia

Την καθιερωμένη συνάντησή του με τους αθλητικούς συντάκτες είχε σήμερα ο προπονητής της ομάδας μας, Τόνι Σαβέβσκι, ο οποίος μίλησε για το Κυριακάτικο παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα, τονίζοντας πως μεγαλύτερο κίνητρο για όλους στην Ομόνοια είναι η φανέλα που φοράνε.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής μας ανέφερε: «Έχουμε ένα ντέρμπι μπροστά μας, απέναντι σε ένα αντίπαλο που βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ο Απόλλωνας δείχνει ότι έχει το εύκολο γκολ, έχει βρει μια «χημεία», αλλά είμαστε η Ομόνοια και σε όλα τα παιχνίδια για μας υπάρχει μόνο η νίκη, την οποία θέλουμε να συνδυάσουμε με καλή εμφάνιση. Ελπίζω τη Κυριακή, παρά τα προβλήματα, να δείξουμε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και δίψα για τους βαθμούς».

Όσο για τα κίνητρα που έχει η Ομόνοια για το παιχνίδι της Κυριακής: «Το μεγαλύτερο κίνητρο είναι το γεγονός ότι είμαστε η Ομόνοια και όχι τα συν και τα πλην στους βαθμούς. Μεγαλύτερο κίνητρο είναι η φανέλα που φοράμε και πρέπει όλοι να το αντιλαμβάνονται. Όσο έχουμε μαθηματικές ελπίδες, θα παλεύουμε κάθε παιχνίδι. Τα υπόλοιπα είναι σχετικά. Η δική μου προϊστορία με τον Απόλλωνα δεν έχει σημασία».

Για το γεγονός ότι η Ομόνοια στα τελευταία παιχνίδια έχει ρίξει την απόδοσή της: «Έχω κάποια εξήγηση, δεν θέλω όμως να ακούγονται σαν δικαιολογίες. Ο καθένας μπορεί να δώσει άλλη ερμηνεία. Προσπαθώ να μην ψάχνω δικαιολογίες, να πλασάρω κάτι προς τα έξω για να έχουμε μία καραμέλα να… μασάμε συνέχεια. Δεν θέλω να βγαίνει η εικόνα ότι ψάχνουμε δικαιολογίες. Προσπαθούμε να συνδυάσουμε θέαμα και αποτέλεσμα, αλλά είναι δύσκολο να γίνεται αυτό κάθε εβδομάδα. Σε κάποιο σημείο το πετύχαμε, κυρίως στα ντέρμπι που είχαμε».

Για το γεγονός ότι η ομάδα οπισθοχώρησε όταν προηγήθηκε στο σκορ με την Αλκή: «Είναι φυσιολογικό, αφού την περασμένη εβδομάδα δεχθήκαμε το γκολ στο 90’. Δεν ήταν οδηγία δική μας, ήταν μια αυθόρμητη αντίδραση από πλευράς παικτών, η οποία είναι πιθανό να συμβεί βάση των δεδομένων που προανάφερα».

Για τις επιδόσεις της Ομόνοιας στην επίθεση, καθώς και για το γεγονός ότι η ομάδα δεν κερδίζει τα τελευταία χρόνια, μετά από παιχνίδι της εθνικής: «Δόξα τω Θεό, είμαστε καλά και θα το παλεύουμε. Είναι πολλά που πρέπει να έχουμε υπόψη μας. Όσο αφορά τη παράδοση, τι να κάνουμε να μην πάμε στο γήπεδο; Οι παραδόσεις στο ποδόσφαιρο δεν μετράνε, αυτό που μετράει είναι το τι κάνεις στο γήπεδο».

Όσο για το πώς περιμένει να παρουσιαστεί ο Απόλλωνας: «Θα δούμε στον αγώνα. Εικασίες μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε. Ο Απόλλωνας είναι σε καλή κατάσταση, σκοράρει εύκολα, τώρα το πώς τον περιμένω δεν θα το πω δημόσια. Σε όποια κατάσταση κι αν είναι η Ομόνοια, φοβίζει μόνο από το όνομα, μην το ξεχνάμε αυτό».