Το παράδειγμα της Σταντάρ


Ένας φίλος μας ενημέρωσε για το πώς κόσμος και ποδοσφαιριστές αλληλεπιδρούν ο ένας με τον άλλο στην ομάδα της Σταντάρ Λιέγης και θεωρούμε αναγκαίο να το μοιραστούμε μαζί σας.

Θα ήταν καλό να εφαρμοστεί και στη δική μας ομάδα και πιστεύουμε θα αναπτύξει τις σχέσεις αλληλοσεβασμού και κατανόησης μεταξύ των παιχτών και του κόσμου.

Οι παίχτες της Σταντάρ Λιέγης λοιπόν ανεξαρτήτως αποτελέσματος όταν τελειώσει ο αγώνας περνάνε από όλες τις κερκίδες για να χαιρετήσουν τον κόσμο. Όχι μόνο π.χ στη δυτική κερκίδα αλλά μπροστά από όλες τις κερκίδες του γηπέδου. To ίδιο είναι υποχρεωμένοι να κάνουν και οι παίχτες που βγαίνουν αλλαγή!

Να δέχονται τις επευφημίες του κόσμου και τα χειροκροτήματα να καταλαβαίνουν τι σημαίνει για εμάς το παιγνίδι και η νίκη τους. Να βλέπουν στα πρόσωπα μας την ευτυχία και την ευγνωμοσύνη να αντιλαμβάνονται πόσο διαφορετική θα είναι η ζωή μας μέχρι την επόμενη εβδομάδα μόνο και μόνο γιατί νίκησαν.

Από την άλλη στην ήττα να περνάνε να βλέπουν την απογοήτευση μας. Αν είμαστε ευχαριστημένοι όμως από την προσπάθεια τους και πάλι θα τους χειροκροτήσουμε και πάλι θα τους στηρίξουμε. Να πάρουν δύναμη και κουράγιο. Αν η προσπάθεια τους δεν ήταν αρκετή να δουν την λύπη και την οργή μας. Να καταλάβουν τι σημαίνει για εμάς σεβασμός για την φανέλα και την ομάδα. Να κάνουν την αυτοκριτική τους και στον επόμενο αγώνα να φανούν αντάξιοι όλου αυτού του κόσμου που πάλι πήγε να τους δει!

Οι παίχτες θα μάθουν να αναγνωρίζουν την αγάπη και την εξάρτηση αυτού του κόσμου από την ομάδα του, να αναγνωρίζουν πως αυτός ο κόσμος είναι ο αιμοδότης και αυτός που πληρώνει τα συμβόλαια τους.

Και οι οπαδοί να μάθουν να σέβονται και να αναγνωρίζουν τις προσπάθειες των παιχτών μέσα στο γήπεδο, να καταλαβαίνουν πως και οι παίχτες δικαιούνται να βρεθούν σε μια άσχημη μέρα δικαιούνται να μην πάρουν το ζητούμενο αποτέλεσμα φτάνει όμως να δούνε κατάθεση ψυχής μέσα στο γήπεδο.

Πιστεύουμε είναι μια πολύ καλή ιδέα που πρέπει να μελετήσουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Αλληλοσεβασμός αλληλοκατανόηση και αλληλοστήριξη για την δύσκολη συνέχεια.

Στον αγώνα με την Αλκή σας θέλουμε να περάσετε από μπροστά μας. Από όλες τις κερκίδες. Να μας νοιώσετε. Να μας καταλάβετε.

Υ.Γ ευχαριστούμε το φίλο Κωνσταντίνο που μας προώθησε την ιδέα.