Αυθεντικός: Το πρόβλημα δεν είναι (μόνο) στη τσέπη


Αυθεντικός omonoia fans site

Αυθεντικός omonoia fans siteΤο πρόβλημα δεν είναι (μόνο) στην τσέπη -1-

Πάει καιρός από την τελευταία φορά που τα είπαμε και θα ήθελα να αρχίσω από κάτι που σαν έναν υπερήφανο ΟΜΟΝΟΙΑτη , με προβλημάτισε αφάνταστα. Το όλο τζέρτζελο από δικούς (κυρίως) αναφορικά με την ισοπαλία από τον αιώνιο και την ”μεγάλη εμφάνιση” που έκανε η ομάδα. Συγγνώμη παίδες αλλά εγώ δεν θα πάρω την παραμικρή δόση ηττοπάθειας, μιζέριας και κόμπλεξ κατωτερότητας με τα οποία δηλητηριάζετε τα αποδυτήρια και κυρίως τον ΛΑΟ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ήταν ένα ντέρμπι το οποίο ΕΠΡΕΠΕ να κερδίσουμε και δεν το πράξαμε. Ήταν ακόμα ένα αποτυχημένο αποτέλεσμα όπως εκείνα που προηγήθηκαν με εθνικό, αεκ, αελ και σαν εκείνα που ακολούθησαν με ανόρθωση και δόξα.  Για πολλοστή φορά… οι ηττοπαθείς και οι προσκυνημένοι δεν έχουν θέση στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Το πρόβλημα δεν είναι (μόνο) στην τσέπη -2-

Ονοματήστε έναν ποδοσφαιριστή που ήρθε στην ΟΜΟΝΟΙΑ και σε απόδοση ανέβηκε έστω ένα σκαλοπάτι από εκείνο που βρισκόταν με την προηγούμενη του ομάδα. Ονοματήστε έναν ποδοσφαιριστή που μετά τα πρώτα του παιχνίδια -στα οποία άφησε υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα- συνέχισε στο ίδιο τέμπο.  Ονοματήστε έναν ποδοσφαιριστή που απλά να έδωσε όσα πήρε. Ονοματήστε έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει πλήρη αντίληψη για το που βρίσκεται και ποια φανέλα φορά. Δεν τα έχω με τους ποδοσφαιριστές, είτε αυτοί βρίσκονται ακόμα στην ομάδα είτε αποχώρησαν. Το πρόβλημα δεν εστιάζεται σε αυτούς αλλά στον τρόπο λειτουργίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, στην νοοτροπία που έχουν τα  -κατα καιρούς-  ”αφεντικά” της,  γιατί πολύ απλά το ψάρι βρομάει από το κεφάλι.

Το πρόβλημα δεν είναι (μόνο) στην τσέπη -3-

Ονοματίστε έναν ποδοσφαιριστή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που είχε την αβάντα των ΜΜΕ όσο ήταν στα κάτω του. Ονοματίστε έναν προπονητή όπου τα ΜΜΕ προστάτεψαν σε περιόδους αμφισβήτησης του από τους οπαδούς. Συγκρίνετε αντιδράσεις των ΜΜΕ για το Χ περιστατικό από οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και για το αντίστοιχο Χ περιστατικό από οπαδούς άλλης ομάδας. Συγκρίνεται την έκταση που παίρνει το Ψ γεγονός στα εσωτερικά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και για το αντίστοιχο Ψ γεγονός στα εσωτερικά άλλης ομάδας. Το ποδόσφαιρο πλέον έχει να κάμει με την επικοινωνία και την εικόνα που βγάζει μια ομάδα. Σε αυτό βοηθούν στο έπακρο τα ΜΜΕ που καλώς ή κακώς δυναστεύουν το μυαλό μας. Δεν θα ανακαλύψω τον τροχό εαν πω ότι και σε αυτό τον τομέα είμαστε έτη φωτός πίσω από τους άλλους και ούτε θα ρίξω αποκλειστικά την ευθύνη στα ΜΜΕ. Οταν διοικάς το ΛΑΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟ σωματείο του τόπου και επιτρέπεις ή αναγκάζεις σε κάποιες περιπτώσεις , τα ΜΜΕ να σου κάνουν ανοικτό πόλεμο τότε αποτελείς παγκόσμια πρωτοτυπία. Γιατί εγώ τουλάχιστον, δεν έχω υπόψη μου να αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα ο Οσφπ, η Μπάγερν, η Μάντστεστερ Γιουνάιτετ και οποιαδήποτε άλλη ομάδα με στρατιές (με την καλή έννοια) οπαδών πίσω της.

Το πρόβλημα δεν είναι (μόνο) στην τσέπη -4-

Το πρόβλημα στην ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είναι μόνο το οικονομικό, έχει να κάμει με την όλη οργάνωση του σωματείου αφού λεφτά ως πριν μερικά χρόνια υπήρχαν, μερικές δεκάδες εκατομμύρια μάλιστα. Εκείνο που δεν υπήρχε βάσει των πιο πάνω που αναφέραμε ήταν η νοοτροπία, η διαχείριση των ποδοσφαιριστών που ναι μεν ήταν όλοι ίσοι αλλά όχι και με τον ίδιο χαρακτήρα. Δεν υπήρχε η απαραίτητη πυγμή για ένα σώμα, μια διοίκηση, που αντιπροσωπεύει τη μισή Κύπρο!  Δεν υπήρχε δίαυλος επικοινωνίας με τα απαραίτητα από κάθε άποψη ΜΜΕ. Ο ΛΑΟΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κατάντησε να είναι ξένο σώμα για το ίδιο του το σωματείο και τώρα -κατόπιν εορτής- τρέχουμε να μαζέψουμε χρήματα από τον κόσμο του και να εγγράψουμε μέλη.

Μέγα Λάθος

Να επικεντρώνεται το πρόβλημα στο οικονομικό και να αφήνουμε τα υπόλοιπα σε δεύτερη μοίρα είναι μέγα λάθος.  Μέγα λάθος ,γιατί όπως γράφτηκε πριν,  λεφτά μέχρι πριν μερικά χρόνια υπήρχαν και τι κάναμε; Μια τρύπα στο νερό ή καλύτερα μια τρύπα μερικών εκατομμυρίων. Και για να έχουμε καλό ερώτημα, αυτοί που έφεραν την ΟΜΟΝΟΙΑ σε αυτή την κατάσταση (οικονομική/αγωνιστική) τώρα είναι σε θέση να την σώσουν;

Μέλη

Ισως και να είμαι ο μόνος στην ΟΜΟΝΟΙΑτικη οικογένεια που η μαζική εγγραφή μελών δεν μου προκαλεί ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Πρώτον γιατί αυτό έπρεπε να γινόταν χρόνια τώρα και κυρίως γιατί οι ”κλειδούχοι” δεν πιστεύω πως θα αφήσουν τίποτα στην τύχη. Εχουν τον τρόπο και τους μηχανισμούς για κάθε έναν ”ξένο” που εγγράφεται μέλος, να εγγράφουν δύο δικά τους παιδιά. Έχουν τον τρόπο να εκλεχθεί ο ”δικός τους” συνδυασμός ή έστω να εκλεγούν τα περισσότερα μέλη αυτού. Περνιέμαι για υπερβολικός έτσι; Μα αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα, ότι περνιέμαι και δεν είμαι.

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ ΚΟΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΟΥΡΑΣ ΤΟΥ

o Αυθεντικός | [email protected]