Τόνι Σαβέβσκι: Οι παίκτες έχουν ανάγκη τη στήριξη του κόσμου


Tony Savevski Omonoia Coach

Tony Savevski Omonoia Coach

Το μήνυμα ότι οι παίκτες της Ομόνοιας έχουν ανάγκη τη στήριξη του κόσμου, έστειλε μεταξύ άλλων ο προπονητής της ομάδας μας, Τόνι Σαβέβσκι, μιλώντας στην καθιερωμένη εβδομαδιαία δημοσιογραφική διάσκεψη. Επίσης, τόνισε ότι απαιτείται σταθερότητα στην απόδοση των παικτών και περισσότερο πείσμα, ούτως ώστε η ομάδα να καταφέρνει κάθε βδομάδα να κερδίζει.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Τόνι Σαβέβσκι ανέφερε: «Θεωρώ το παιχνίδι με την Αλκή είναι το πιο δύσκολο, γιατί πάντα το επόμενο είναι το πιο δύσκολο. Η Αλκή παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και είναι επικίνδυνη. Ελπίζω πως το κακό αποτέλεσμα με τη Δόξα, δεν θα μας επηρεάσει και πως θα έχουμε όσο το δυνατό καλύτερες επιλογές μέσα στο παιχνίδι. Εύχομαι ο κόσμος όσο πικραμένος κι αν είναι με το τελευταίο αποτέλεσμα, να στηρίξει την ομάδα, να είναι δίπλα μας, γιατί οι παίκτες έχουνε ανάγκη τη στήριξη. Ελπίζω πως θα πάρουμε τους βαθμούς».

Για την έλλειψη σταθερότητας στην απόδοση της ομάδας: «Έχω καλούς παίκτες, πρέπει να καταλάβουν οι ίδιοι πως δεν γίνεται να έχουν τόσο μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους και πως θα πρέπει να έχουμε σταθερότητα σαν ομάδα. Είναι και θέμα νοοτροπίας, το οποίο προσπαθούμε να δουλέψουμε».

Για τους λόγους που ο ίδιος πιστεύει πως έφεραν την άσχημη απόδοση με τη Δόξα: «Παρόλο που μπορεί να είναι ελλιπής η απάντηση μου, σας έχω πει πως σε αυτές τις περιπτώσεις προτιμώ να κρατάω για εμάς, τις όποιες εκτιμήσεις έχουμε βγάλει. Έχουμε μεταφέρει κάποιες απόψεις».

Για τους στόχους της Ομόνοιας: «Αυτός που ήταν από την αρχή. Είμαστε η Ομόνοια, είμαστε καταδικασμένοι να κερδίζουμε. Πρέπει να βάλουμε περισσότερο πείσμα, καλύτερη νοοτροπία και να προσπαθούμε να κερδίζουμε κάθε εβδομάδα».

Για το ότι η Ομόνοια είναι 12 βαθμούς πίσω από την κορυφή: «Όταν είσαι η Ομόνοια παλεύεις μέχρι να μην έχεις μαθηματικές ελπίδες. Όσο υπάρχουν, δεν μπορείς να χάσεις το κίνητρο σου. Αλίμονο αν σηκώσουμε τα χέρια ψηλά».

Για τους νεαρούς που έχουν προωθηθεί και για αν το ρόστερ είναι μικρό: «Δεν θέλω να ψάχνω δικαιολογίες. Θα προσπαθήσω να δουλέψω με τα μέσα που έχω στη διάθεσή μου. Ο καθένας ξέρει τα δεδομένα μας, καλό είναι και ο κόσμος να τα γνωρίζει μέσω εσάς πιο αναλυτικά. Το αν θα παίξουν μικροί ή όχι θα το δούμε, πάντα με κριτήριο το συμφέρον της ομάδας. Όχι γιατί θέλουμε να ανακαλύψουμε κάτι καινούριο ή να βγάλουμε πως είμαστε καλοί».

Για το αν πιστεύει πως οι παίκτες θα είναι επηρεασμένοι θετικά ή αρνητικά από τα γεγονότα αυτής της βδομάδας: «Δεν μπορώ να απαντήσω. Το έχουμε μιλήσει, το έχουμε διαπιστώσει, είναι όμως για μας. Ελπίζουμε αυτά να είναι μια εμπειρία, να μάθουμε όλοι από όσα έγιναν και να γίνουμε καλύτεροι. Εύχομαι ο Θεός να μας φωτίσει και να μας δώσει δύναμη».

πηγή: www.omonoia.com.cy