Μαύρη μέρα… Μαύρη επέτειος


αποέλ - βρώμα - apoel - vroma - vrwma

AKOΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

αποέλ - βρώμα - apoel - vroma - vrwmaΜαύρη μέρα στην ιστορία του κυπριακού αθλητισμού η 8 του Νοέμβρη. Πριν από 86 χρόνια το παρασκήνιο πήρε σάρκα και οστά. Πριν από 86 χρόνια ιδρύθηκε ότι πιο βρώμικο έχει να δείξει ο κυπριακός αθλητισμός, το αποελ. Το σωματείο που στέγασε πραξικοπηματίες και φασίστες, που έστειλε ευχαριστήριο τηλεγράφημα στη χούντα, το σωματείο που καταστρατήγησε πάμπολλες φορές κανονισμούς και νόμους, το σωματείο που δεν έχει νοιώσει τι πάει να πει αδικία εδώ και 86 χρόνια το σωματείο που αγνοεί την έννοια της κόκκινης κάρτας και τις γραμμές της περιοχής όπου κερδίζονται τα πέναλτι.

Το σωματείο που πατά επί πτωμάτων, το σωματείο που στο βωμό του χρήματος και της δόξας ντοπάρει τους ίδιους τους αθλητές του που διαιτητές και πρόεδροι ομοσπονδίας είναι οπαδοί του! Που στεγάζει νέο ναζιστές στο οίκημα του, που δεν καταδικάζει δολοφονικές επιθέσεις εναντίων άλλων οπαδών το σωματείο, που εκκολάπτει τον φασισμό και οδηγεί μέρος της νεολαίας του τόπου σε επικίνδυνα μονοπάτια όπως έκανε και παλιά. Το σωματείο που αν χρειαστεί θα ξανα-προδόσει την πατρίδα μας.

Μαύρη επέτειος η 8η Νοεμβρίου. Προτείνουμε να σημάνουν οι σειρήνες μόλις ξημερωσει για να θυμίζουν σε όλους μας την μέρα που ο αθλητισμός στη Κύπρο σταμάτησε να είναι αγνός δίκαιος και στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθε. Την ημέρα που θα θυμίζει σε όλους πως η βρομιά είναι έννοια συνώνυμη της λέξης ‘αποέλ’.