Βήμα Φιλάθλου: Ήρθε η ώρα


Βήμα Φιλάθλου

Βήμα ΦιλάθλουΑγαπητοί φίλοι,

Η ομάδα μας και το σωματείο βρίσκεται ίσως, αν όχι σίγουρα, στην πιο κρίσιμη στροφή της ιστορίας της. Πολλά είναι τα άρθρα που έχετε διαβάσει, όσοι τουλάχιστον έχουν περάσει το πρώτο σοκ και έχουν την δύναμη ακόμη να ασχολούνται με αυτή την ομάδα. Από την άλλη όμως αυτοί που μπορούν, όπως μπορεί ο καθένας, τώρα είναι η στιγμή να δείξουν την ικανότητα τους και να δώσουν δύναμη και στηρίγματα στον κόσμο. Κάνω και εγώ λοιπόν έτσι την δίκη μου προσπάθεια:

Η ΟΜΟΝΟΙΑ, η πιο Μεγάλη Ομάδα, η πιο επιτυχημένη ομάδα του κυπριακού ποδοσφαίρου, η πιο Περήφανη Ομάδα, η Λαοφιλέστερη, η Ομάδα που αποτελεί Αγάπη μιας Ζωής, η Ομάδα που έδινε την ελπίδα της αντίστασης και του αγώνα ενάντια στο κατεστημένο και την αδικία έχει καταντήσει ο περίγελος του κάθε «φίλαθλου» που μόλις πρόσφατα έχει μάθει πως στο ποδόσφαιρο η μπάλα είναι στρογγυλή. Η Ομάδα αυτή έχει καταντήσει το αδύνατο παιδί της παρέας που τα υπόλοιπα παιδιά ενοχλούν και πειράζουν για να γελάνε Έχει καταντήσει το αντικείμενο ειρωνείας και χλευασμού σε όποια παρέα και αν κάτσεις. Έχει καταντήσει το κλοτσοσκούφι της κάθε διαιτησίας και κάθε δικαστικής.

Εγώ λοιπόν (και είμαι σίγουρος κάθε Ομονοιάτης) αυτή την ντροπή δεν την ανέχομαι. Καταπίνω την πίκρα, την απογοήτευση, την λύπη, την στενοχώρια αλλά το ποτήρι της ντροπής δεν θα το πιω. Έχω μάθει να είμαι περήφανος. Καθένας μας έχει κάνει τους δικούς του αγώνες και έχει τις δικές του ιστορίες ζωής που του επιτρέπουν να ζει αξιοπρεπώς και να τυγχάνει σεβασμού. Δυστυχώς οι τελευταίες διοικήσεις του σωματείου μας αλλά και τεχνικές ηγεσίες δεν σεβάστηκαν αυτό το Λαό. Δεν σεβάστηκαν αυτή την Ομάδα. Δεν σεβάστηκαν την Ιστορία Της. Αντίθετα προσπάθησαν να κερδίσουν δόξα, φήμη, λεφτά, να κάνουν καριέρες πάνω στο τόσο ένδοξο όνομα αυτής της Ομάδας.

Δεν θα πω άλλα μόνο και μόνο για το όνομα και την σημασία της λέξης Ομόνοια. Θα πω όμως το εξής. Νομίζω είναι ώρα σημαντικών αποφάσεων. Των πιο σημαντικών ίσως αποφάσεων. Είναι η ώρα της ενεργοποίησης. Είναι η ώρα να αναλάβει η Νέα Γενιά της Ομόνοιας τα ηνία αυτού του σωματείου. Και δεν μιλώ για περιθωριοποίηση, ή εκδίωξη των παλιών. Τους θέλω δίπλα στη Νέα Γενιά γιατί ο αγώνας που χρειάζεται είναι μεγάλος. Η Νέα Γενιά της Ομόνοιας έχει την Όρεξη, έχει το Πάθος, έχει το Μυαλό, τις Γνώσεις, την Μόρφωση, τις Ικανότητες, την Δύναμη να σηκώσει την ομάδα ψηλά. Οι παλιοί πρέπει να είναι εκεί Δίπλα στους Νέους, Όχι όμως Μπροστά τους. Αυτό επιβάλει το όνομα και η ιστορία αυτού του σωματείου. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να ξεκολλήσουμε από τα γρανάζια του παρελθόντος. Μελετούμε το παρελθόν, παρατηρούμε το παρόν, δημιουργούμε το μέλλον……Χρειάζεται πολλή δουλειά, καινούργιες ιδέες, καινούργιο αίμα στις πράσινες αρτηρίες αυτού του σωματείου.

Πάνω από όλα Ομόνοια…

Σ.Μ – Μέλος Ομόνοια Λευκωσίας | Βήμα Φιλάθλου | [email protected]