Ανάλυση του προβλήματος


omonoia-enp 2-0

omonoia-enp 2-0

Κάποιες φορές, όταν μία ομάδα δεν πάει καλά οι απόψεις διίστανται για το τι φταίει. Άλλοι φέρουν ευθύνη σε παίκτες, άλλοι σε προπονητή, άλλοι στη διαιτησία, άλλοι στη διοίκηση, άλλοι σε συνδυασμό κοκ.

Για να μπορέσεις να εντοπίσεις πιο εύκολα το πρόβλημα της ομάδας μερικές φορές αρκεί να χαθείς για λίγο μέσα στα στατιστικά στοιχεία. Έτσι και εγώ ως αρθρογράφος και μετά από έρευνα διαπίστωσα ένα χτυπητό σημείο το οποίο με έκανε να αποτυπώσω ενώπιον σας τις σκέψεις μου…

Η ομάδα μας αυτή τη στιγμή μετράει 2 νίκες σε 8 παιχνίδια, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες με τα τέρματα να βρίσκονται στα 10 υπέρ και 6 κατά. Αυτό από μόνο του ίσως να μη σημαδεύει το πρόβλημα, αν το αναλύσουμε όμως βλέπουμε την τρομακτική αλλαγή που συμβαίνει στην ομάδα μας.

Ενώ η ΟΜΟΝΟΙΑ μετράει όπως είπαμε 10 βαθμούς και 10-6 τέρματα, στα εντός έδρας παιχνίδια αν και έχουμε το κακό 2-1-1 η ομάδα μας έχει σκοράρει 7 τέρματα και έχει δεχθεί μόνο 1 !!

Αν πάμε όμως στα τραγικά στατιστικά του εκτός έδρας κομματιού της βαθμολογίας, θα δούμε την ομάδα μας να μη μετράει νίκη, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα και έχει το αρνητικό 3-5 στα τέρματα. Μπορείτε να αντιληφθείτε τη διαφορά του εντός και του εκτός.

Η ομάδα μας που έκανε κάθε γήπεδο δικό της, στα 4 εκτός έδρας παιχνίδια έχει μαζέψει μόνο 3 βαθμούς και έχει αρνητικό συντελεστή, ενώ κατάφερε να σκοράρει μόνο 3 φορές σε 4 παιχνίδια.

Μπορεί κάποιος να αντιπαραθέσει ότι στα εκτός έδρας έχουμε παίξει στο Παπαδόπουλος με την Ανόρθωση και στο Τσίρειο με την Αέλ. Το ίδιο όμως ισχύει και για εντός έδρας που έχουμε παίξει κεκλεισμένων με Άεκ (την Άεκ που δεν έχει δεχθεί για 8 αγωνιστικές τέρμα) και με οπαδούς το Αποέλ.

Η ομάδα δείχνει πως εκτός έδρας δεν μπορεί να πάρει αποτέλεσμα, ένα στατιστικό που συνήθως έχουν οι μικρές ομάδες !! Αν δούμε τις τελευταίες 3 ομάδες στο πρωτάθλημα θα δούμε ότι και στις 3 ισχύει αυτό το στατιστικό.

Δείχνει επίσης έλλειψη σοβαρότητας, αφού στα 3 από τα 4 παιχνίδια (Εθνικό Άχνας, Αέλ και Δόξα) η ομάδα μας προηγήθηκε. Αν σκεφτούμε και τα τέρματα που δεχτήκαμε τότε καταλαμβαίνουμε το μέγεθος του εφησυχασμού μας, ειδικά με Εθνικό και Δόξα !!

Ο Τόνι πρέπει να μαζέψει την ομάδα και να τους εξηγήσει πως αυτοί οι βαθμοί είναι καθαρά δικές τους απώλειες. Θέλουμε συγκέντρωση και σοβαρότητα, χαρακτηριστικά που είδαμε σπάνια τη φετινή χρονιά. Σαν αρθρογράφος προσωπικά δεν πιστεύω ότι με πρόστιμο θα αλλάξει κάτι, αντιθέτως πιστεύω ότι με σωστή ανάλυση και ακόμα πιο σωστή επεξήγηση μία ομάδα μπορεί να παρουσιαστεί αλλαγμένη σε τρομερό βαθμό.

Η ομάδα φέτος δείχνει να έχει μία γενική απάθεια και πάνω σε αυτό πρέπει να προβληματιστούμε και να δουλέψουμε. Ας μη ξεχνάμε με το Αποέλ που οι παίκτες μας είχαν πάθος 90 λεπτά τι ποδόσφαιρο είδαμε.

Πρέπει να αλλάξουνε σύντομα τα στατιστικά και να δούμε μία αλλαγμένη ΟΜΟΝΟΙΑ, όπως την ονειρευόμαστε, όπως της αρμόζει… νικήτρια και να μη ξαναχρειαστεί να σκαλίζουμε τα στατιστικά για να εντοπίσουμε το πρόβλημα μας.