Με λένε Μάρκο Πάολο Σίλβα Σοάρες


soares omonoia

Την ευκαιρία να κάνει μια παρουσίαση του εαυτού του είχε ο ποδοσφαιριστής μας Μάρκο Σοάρες, σε πορτογαλικά ΜΜΕ επί της ευκαιρίας της πρόκρισης του Πράσινου Ακρωτηρίου στο Κόπα Άφρικα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ποδοσφαιριστή μας:

Με λένε Μάρκο Πάολο Σίλβα Σοάρες, όμως ο ποδοσφαιρικός κόσμος με γνωρίζειι ως Μάρκο Σοάρες. Αυτήν τη χρονική περίοδο είμαι ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ  στην Κύπρο.

soares omonoia

Έχω γεννηθεί στη Σετουμπάλ και αγωνίστηκα σε τρεις ακαδημίες, της Σετουμπάλ, της Σπόρτιγκ και της Μπαρεϊρένσε. Στην τελευταία απ`αυτές έγινα επαγγελματίας και αγωνίστηκα για τρεις συνεχόμενες χρονιές. Πήρα την πρώτη μου μετεγγραφή στη Λεϊρία, ομάδα που τελικά με κράτησε για 6 χρόνια.

Την πρώτη σεζόν αγωνίστηκα ως δανεικός για έξι μήνες στην Ολανένσε και τη δεύτερη χρονιά βγήκα για πρώτη φορά εκτός χώρας… παίζοντας για έξι μήνες στη Παντούρι Ρουμανίας. Επέστρεψα πίσω στην Λεϊρία αποφασισμένος να πετύχω.

Πήγαινα πολύ καλά αλλά στα μέσα της τέταρτης χρονιάς είχα έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό ο οποίος με κράτησε εκτός γηπέδων για 14 μήνες. Έφτασα πολύ κοντά στο να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Μετά από τρεις εγχειρήσεις όμως πείσμωσα, πάλεψα και επέστρεψα σε αυτό που ονειρευόμουν να κάνω από μικρό παιδί.

Αυτήν τη στιγμή βρίσκομαι στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Στόχος και όνειρο όλων μας στην αρχή της σεζόν, ήταν οι όμιλοι του Γιουρόπα Λιγκ αλλά δυστυχώς αποκλειστήκαμε στη διαδικασία των πέναλτι από τον Ερυθρό Αστέρα.  Στην Κύπρο νικήσαμε 5-3 την αέλ και κατακτήσαμε το Σούπερ Καπ.

Απολαμβάνω να παίζω και να βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα. Η προσαρμογή ήταν για μένα εύκολη και σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι έχουμε πολλούς πορτογαλόφωνους η ΟΜΟΝΟΙΑ. Η χρονιά μου φέτος σημαδεύτηκε από μια πολύ μεγάλη επιτυχία, το ότι ήμουν βασικό στέλεχος της Εθνικής, που πανηγύρισε την ιστορική πρόκριση στο Κόπα Άφρικα.

Είμαι πολύ περήφανος που έλαβα μέρος σε αυτή την τεράστια επιτυχία.