Όσοι έχετε ευθιξία, υπογράψτε!


Σήμερα φιλοξενούμε ένα άρθρο του Ιάκωβου Κακουρή του Φιλελεύθερου. Δεν είναι ακριβώς άρθρο αλλά προτροπή σε όποιον θέλει να δώσει την παραίτηση του, να υπογράψει τη συγκεκριμένη επιστολή-παραίτηση. Μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους το άρθρο επιστολή και γι` αυτό το προωθούμε και εμείς.

Επειδή,

οι όροι εντολής των ποδοσφαιρόφιλων της Κύπρου, όπως αναφέρει και το πρώτο άρθρο των σκοπών ίδρυσης της ΚΟΠ είναι η «εν γένει διάδοσις στην κοινωνία του φίλαθλου πνεύματος ειδικότερα δε η εξάπλωσις και εξύψωσις του Αθλήματος του Ποδοσφαίρου και η προστασία του από οιανδήποτε πράξη η οποία αντίκειται προς την Αθλητική Ιδέα».

Κι επειδή ανάμεσα στις αρμοδιότητές μας είναι η οργάνωση και η εποπτεία του κυπριακού ποδοσφαίρου, θέλουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Κατά γενική ομολογία, έχουμε αποτύχει στους πλείστους τομείς που αφορούν στις αρμοδιότητές μας.

Χρόνο με το χρόνο, η αξιοπιστία των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων μειώνεται επικίνδυνα.

Με τις ενέργειές μας έχουμε γιγαντώσει την καχυποψία και την προκατάληψη της συντριπτικής πλειονότητας των ποδοσφαιρόφιλων.

Ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάκτυλα πιστεύουν ότι τα πρωταθλήματα κρίνονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Σχεδόν κάθε βδομάδα εμφανίζονται τεράστια προβλήματα με τους διαιτητές μας οι οποίοι –στην κυριολεξία- σφυρίζουν ό,τι θέλουν. Σε περιόδους οικονομικής πληρώνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως για να βελτιώσουμε τη διαιτησία, αλλά όλα δείχνουν ότι χειροτερεύει.

Τα κρούσματα βίας εμφανίζονται συχνά πυκνά στα γήπεδά μας σε βαθμό που όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι τρέμουν με τη σκέψη ότι πολύ σύντομα θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Η κακή οργάνωση και ο κακός προγραμματισμός έχουν οδηγήσει τα πλείστα σωματεία σε οικονομικό μαρασμό. Με μαθηματική ακρίβεια κι αυτή ακόμη η επιβίωσή τους μοιάζει πλέον με θαύμα.

Εν έτει 2012 κανένας δεν γνωρίζει με σιγουριά αν οι κίτρινες κάρτες στο Σούπερ Καπ μετρούν στο πρωτάθλημα, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Οι αποφάσεις των δικαστικών και πειθαρχικών οργάνων της Ομοσπονδίας προκαλούν γέλιο (και κλάμα), με αποτέλεσμα ο βαθμός εμπιστοσύνης των φιλάθλων προς τα μέλη της να αγγίζει το… μηδέν.

Είναι διάχυτη η εντύπωση ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με μοναδικό γνώμονα τις σωματειακές προτιμήσεις και τα «κουμπαριλίκια».

Στελέχη της ομοσπονδίας βρίζουν, απειλούν και στοιχηματίζουν ότι θα βάλουν σκουλαρίκι για δικαστικές αποφάσεις.

Βάσει των πιο πάνω και αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί, για το καλό του αθλήματος, υποβάλλουμε την παραίτησή μας.

Μετά τιμής

Υπογραφή