Με παίρνει στο τηλέφωνο ο Πριντζής και μου λέει να δώσω το παιχνίδι στο αποέλ


Με την ευκαιρία συμπλήρωσης χθες, 13 χρόνων από το θάνατο του Λούκα Μπάρλου, το 24sportsgr όπως και άλλα αθλητικά πόρταλς, έκαναν αφιέρωμα στον μεγάλο αυτό πρόεδρο. Ο Λούκας Μπάρλος ήταν πρόεδρος της Άεκ Αθηνών από το 1974 μέχρι το 1981.

Μέσα στη θητεία του, ήταν ο άνθρωπος που έφερε στην ομάδα  (ως παίκτες) Ντούσαν Μπάγεβιτς αλλά και Μίλτον Βιέρα, σαν προπονητή τον Πούσκας ενώ κατά τη θητεία του ανέδειξε από τις ακαδημίες τους Στέλιο Μανωλά, Βαγγέλη Βλάχο και Λύσανδρο Γεωργαμλή.

Ενδιαφέρον της συνέντευξης είναι ένα απόσπασμα που παραδέχεται ορισμένα πράγματα όσο αφορούν το αποέλ

Τι άλλο θυμάστε από τα πρώτα σας βήματα;

“Το πρωτάθλημα πήγαινε προς το τέλος του και εμείς πήγαμε στη Λευκωσία για να παίξουμε με τον ΑΠΟΕΛ. Με παίρνει στο τηλέφωνο ο Πριντζής και μου λέει να δώσω το παιχνίδι στον ΑΠΟΕΛ για να μείνει στην Α’ Εθνική και να μην ανέβει η Ομόνοια που είναι η ομάδα των κομουνιστών στην Κύπρο. Του είπα ότι είχαμε συμφωνήσει πως δεν θα δεχτώ καμία παρέμβαση. ‘Τι μου λέτε; Πήρα την ΑΕΚ στην 13η θέση και είμαστε στην 4η. Πάμε να βγούμε στο ΟΥΕΦΑ. Πως θα δώσω το παιχνίδι;…”

– Τι έγινε τελικά;

“Μου είπε ότι ήταν εθνική ανάγκη και ότι “θα το δώσεις το ματς, θες δε θες”! Τι να κάνω λοιπόν; Πιάνω τον Σιδηρόπουλο και του λέω: “Κάνε τον τροχονόμο να βάλουν ένα γκολ και να τελειώνουμε”. Δεν θα το ξεχάσω. Έκανε ένα σουτ από τη σέντρα ο Τιμοθέου, έτσι λεγόταν και μας έβαλε το γκολ. Έγινε χαμός στο γήπεδο και μετά το πως μας περιποιήθηκαν, δεν λέγεται, δεν μπορώ να το περιγράψω. Φεύγοντας από την Κύπρο, ήρθαν στο αεροδρόμιο και μας έδωσαν επί τόπου τον Τιμοθέου σαν αντάλλαγμα για την παραμονή τους στην Α’ Εθνική…”

– Ήταν και η μόνη φορά που έγινε κάτι τέτοιο;

“Ναι, δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο”.

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ