Δεν έχασε ούτε λεπτό


Από τα αζήτητα στα αναντικατάστατα μας λέει ο Κώστας Καλλής.

Είκοσι ποδοσφαιριστές πήραν χρόνο συμμετοχής στα έξι πρώτα επίσημα παιχνίδια στις εγχώριες διοργανώσεις (σούπερ καπ και πέντε πρωταθλήματος).

Απ’ αυτούς μόλις δύο δεν έχασαν λεπτό, Αλαμπί και Σκαραμοτσίνο. Ο Σπούνγκιν έχασε ένα παιχνίδι, αυτό για το σούπερ καπ, λόγω τραυματισμού. Χριστοφή, Σοάρες, Λεάντρο και Φρέντι δήλωσαν παρών και στα έξι ματς, είτε ως βασικοί είτε ως αλλαγή. Σ’ αυτούς τους 20 ποδοσφαιριστές αναμένεται να στηριχθεί και στο μέλλον ο Τόνι Σαβέσφκι, παρόλο που θα επιδιώξει σταδιακά και εφόσον το κρίνει αναγκαίο, να δώσει χρόνο σε νεαρούς.

Το αξιοσημείωτο, από τον χρόνο συμμετοχής των παικτών που αγωνίστηκαν στα έξι ματς, είναι η παρουσία του Ρασίντ Αλαμπί στο αρχικό σχήμα της ομάδας, μάλιστα χωρίς να χάσει λεπτό. Το καλοκαίρι ήταν στα… αζήτητα, παρόλο που δήλωσε παρών στην προετοιμασία, μαζί με τον Σερφά ήταν στην πόρτα εξόδου.

Ο Γάλλος την είδε (αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στον Πανθρακικό), ο Αλαμπί όμως είναι εδώ και μάλιστα διαπρέπει. Σύμφωνα με τις μετεγγραφές του καλοκαιριού, διαφαινόταν ξεκάθαρα πως ήταν στην έξοδο. Ωστόσο, η εξέλιξη με την αποχώρηση του Καρυπίδη κράτησε τον Αλαμπί στο πράσινο ρόστερ.

Μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια κέρδισε πανάξια μια θέση στο αρχικό σχήμα. Οι αμυντικοί που αποκτήθηκαν με περγαμηνές, θα πρέπει να ιδρώσουν αρκετά για να εκτροχιάσουν τον Αλαμπί.

Πάντως, η περίπτωση του Νιγηριανού δημιουργεί ερωτηματικά, για την αξιολόγηση, από τη στιγμή που το καλοκαίρι κρίθηκε πως δεν κάνει για την ομάδα και σήμερα είναι βασικός και αναντικατάστατος.