Απόσπασμα συνέντευξης Φοίβου Ερωτοκρίτου


Απόσπασμα από την συνέντευξη του Φοίβου Ερωτοκρίτου στον Μάριο Χατζηστυλλή το 2009 βρήκαμε στα αρχεία μας και είπαμε να την μοιραστούμε μαζί σας. Έχει πολύ ενδιαφέρον το κομμάτι που αναφέρεται για τις εγκαταστάσεις στον Αρχάγγελο που είναι σε γη της Μονής Κύκκου καθώς και για την δωρεά της κυβέρνησης Κληρίδη στο αποερλ.

Πρόσφατα έγιναν βελτιωτικά έργα στον Αρχάγγελο. Ποια η θέση του Κύκκου για τις εγκαταστάσεις; Υπάρχει σκέψη δημιουργίας ιδιόκτητων αθλητικών εγκαταστάσεων;
(Σε αυτό το σημείο, δείχνει προβληματισμένος) Υπάρχει ένα συμφωνητικό, όμως ο Πανιερότατος μάς έχει εκφράσει την επιθυμία ότι σε κάποιο στάδιο θα ήθελε πίσω την περιουσία, την οποία δικαιούται ο Κύκκος, και δεν τον αδικώ. Αυτό μπορεί να είναι και σύντομα… Έχουμε ένα κομμάτι στην Κοκκινοτριμιθιά, το οποίο μας παραχώρησε η κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη.

Θέλετε να στείλετε οποιοδήποτε μήνυμα προς το Δ.Σ. και τον κόσμο της Ομόνοιας;
Κοιτάξτε… Μιλάμε για τα δύο πιο μεγάλα σωματεία, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια. Δεν είναι εχθροί μας, είναι απλώς ανταγωνιστές μας στο πρωτάθλημα. Και εδώ νιώθω πως πρέπει να πω κάτι, για το οποίο ίσως κατακριθώ. Ειλικρινά, με εντυπωσίασε και με εντυπωσιάζει η στήριξη των οπαδών της Ομόνοιας προς την ομάδα τους και τους συγχαίρω γι’ αυτό! Αν και έχουν τόσα χρόνια να γευτούν τη χαρά ενός τίτλου, είναι εκεί και στα καλά και στα κακά. Γι’ αυτό, τους συγχαίρω πραγματικά! Τώρα, όσον αφορά στο μέλλον, εγώ πραγματικά θα κάνω ό,τι περνά απ’ το χέρι μου για να βελτιωθούν οι σχέσεις, αν και είχαμε πέρσι από πλευράς Ομόνοιας ορισμένα γεγονότα τα οποία δεν βοήθησαν.