Χ. Νικολάου: Ο Τόνι θα ανεβάσει τη ψυχολογία


vesco - xaris nikolaou 2003

vesco - xaris nikolaou 2003

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα sigmalive έκανε ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας Χάρης Νικολάου. Ο Κύπριος μέσος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Τόνι Σαβέφσκι και δήλωσε αισιόδοξος πως η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών θα ανέβει υπό τις οδηγείες του Σκοπιανού προπονητή. Πιο κάτω οι δηλώσεις του:

Σαν Άνθρωπος: «Είναι πολύ καλός χαρακτήρας, συνεργάσιμος και πολύ δουλευταράς. Όποιος ποδοσφαιριστής είχε χαμηλή απόδοση θυμάμαι, ο Σαβέφσκι ενδιαφερόταν να μάθει το τι συμβαίνει για να βοηθήσει, είτε ήταν σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Νομίζω ότι αυτή τη φορά ο κόσμος θα τον αγαπήσει περισσότερο από την πρώτη του φορά. Μετά την φυγή του ο Σαβέφσκι αγαπήθηκε περισσότερο, ενώ και η δουλειά του εκτιμήθηκε ακόμη περισσότερο».

Στη δουλειά του πως ήταν: «Μόλις είχε τελειώσει το ποδόσφαιρο και ίσως θα ήταν λίγο άπειρος. Όπως έδειξε το αντίθετο και μαζί με τον Σαββίδη ήταν από τα καλύτερα προπονητικά δίδυμα. Το έδειχναν τα αποτελέσματα και ο τρόπος με τον οποίο αγωνιζόταν η ομάδα. παίζαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ειδικά στη δεύτερη μας χρονιά που χάσαμε το πρωτάθλημα, ήμασταν κλάσης ανώτεροι από την πρώτη μας χρονιά».

Αν μπορεί να βοηθήσει άμεσα: «Ασφαλώς. Τον καιρό που ήταν στην Ομόνοια φαινόταν ότι αγαπούσε την ομάδα και ήταν καθαρά επαγγελματίας. Το έβλεπε περισσότερο σαν να ήταν παίκτης αντί προπονητής και συνδέθηκε με τον κόσμο και με τους παίκτες του. Έπαιρνε πάντα το 100% των δυνατοτήτων των παικτών. Ειδικά εμένα με βοήθησε πάρα πολύ. Με έκανε να νοιώσω ότι πρέπει σε κάθε παιχνίδι να παίζω για τον ίδιο πάνω απ’ όλα. Νομίζω ότι θα καταφέρει να κάνει το ίδιο και τώρα. Γιατί νομίζω ότι ικανότητες υπάρχουν πολλές στην Ομόνοια τώρα και ο Σαβέφσκι θα τους υψώσει την ψυχολογία και η ομάδα θα πάει ακόμη καλύτερα».

«Ιδιαίτερες οι τακτικές του και οι τρόποι αντιμετώπισης, των όποιων προβλημάτων».

«Όταν με το καλό αναλάβει και επίσημα, θέλω να του ευχηθώ καλή αρχή και καλή επιτυχία στο δύσκολο του έργο».