Αυθεντικός: The club is sick


Αυθεντικός omonoia fans site

Λάθος αρχή

Στο σημερινό άρθρο κάνω λάθος αρχή που θα ασχοληθώ με τους φλώρους όμως μετά τη δήλωση του έμμισθου γελωτοποιού, σε τρόπον τινά αθλητικό site, δεν έχω άλλη επιλογή. Για Δ κατηγορία μίλησε και προφανώς θα αναφέρεται σε ομάδα με έμβλημα μια κότα που πριν μερικά χρόνια έφτασε κοντά στον αφανισμό λόγω χρεών και ως δια μαγείας έμεινε στην Α κατηγορία. Ας μιλήσουμε όμως και για τη Β κατηγορία και επειδή διψά για απόδοση δικαιοσύνης να μας πει ποια ομάδα τερμάτισε το 1957 τελευταία και δεν αγωνίστηκε ποτέ στην συγκεκριμένη κατηγορία. Αυτό μόνο, για τις υπόλοιπες βρομιές τους μπορείτε να μάθετε πολλά μέσα από προηγούμενα άρθρα αυτής της στήλης. Όσο για το φλέγον θέμα των ημερών, όλοι ξέρουν τι συμβαίνει στην ομάδα των φλώρων και δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσουμε να αποδείξουμε τα αυτονόητα. Όπως είπε και ο Αβραάμ Λίνκολν ”Μπορείς να τους ξεγελάσεις όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό”

Παρελθόν

Όπως ήταν αναμενόμενο ο coach αποτελεί παρελθόν αφού μετά την αποτυχία στην Ευρώπη η αίσθηση που επικρατούσε ήταν πως έμενε μέχρι να φύγει. Δεν ήταν η ισοπαλία με τον Εθνικό που του κόστισε τη θέση αλλά η χαμένη ταυτότητα της ομάδας κατά την παρουσία του στον πάγκο της. Η ΟΜΟΝΟΙΑ -πλην ελάχιστων εξαιρέσεων- δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση την… ΟΜΟΝΟΙΑ.

Δεν ασπάζομαι την θεωρία που λέει ότι είμαστε φύσει επιθετική ομάδα, η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι φύσει μεγάλη ομάδα που τα παιχνίδια και τους τίτλους είτε τα κερδίζει η ίδια είτα τα χάνει η ίδια!

Δε νοείται να προηγούμαστε του Εθνικού από το 12′ , με τις τρεις κερκίδες κατακλυσμένες από οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και να μην ρίχνω μια μικρομεσαία ομάδα στα σχοινιά.
Δε νοείται εδώ και 17 μήνες μια ΟΜΟΝΟΙΑ να τρέχει τον αντίπαλο της -όποιος και να ήταν- ξοπίσω και να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα, να μην μπορεί να έχει το παιχνίδι υπό τον έλεγχο της.

Κάποτε πρώτη είδηση

Το να άλλαζε η ΟΜΟΝΟΙΑ προπονητή μεσούσης της χρονιάς αποτελούσε κάποτε πρώτη είδηση. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως για πρώτη φορά αλλάξαμε προπονητή πριν τελειώσει η ποδοσφαιρική χρονιά την περίοδο 1991-1992! Τον Γκρατσιάνο Ζακαρέλ διαδέχθηκε ο Ιόντσο Άρσοφ και κάπου εδώ μπαίνει και το εξής στατιστικό που λέει πως όσες φορές άλλαξε προπονητής μεσούσης της χρονιάς η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν κέρδισε τον τίτλο παρά μόνο μία φορά, το 2001, με τον Χενκ Χάουαρντ που διαδέχθηκε τον Άρι Χααν που… διαδέχθηκε τον Ασπαρούχ Νικοδήμοφ.

THE CLUB IS SICK (1)

Πραγματικά το τελευταίο που απασχολεί την πλειοψηφία του ΛΑΟΥ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι ο επόμενος προπονητής. Όλα ή σχεδόν όλα στο σωματείο λειτουργούν λάθος. THE CLUB IS SICK όπως μου ξεστόμισε πρώην λεγεωνάριος ποδοσφαιριστής, μετά από μόλις μερικούς μήνες παρουσίας του στην ομάδα. Οι πραγματικοί υπαίτιοι για την κατάντια της ομάδας -παρόλο που παραιτήθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού τους- παραμένουν στις καρέκλες τους!

Αν είχαν την παραμικρή ευθιξία θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί το ίδιο βράδυ που το έκανε ο πρόεδρος. Μιλάμε πάντα για τα άτομα του συνδυασμού και όχι για όσους έχουν εκλεγεί σαν ανεξάρτητοι. Αλλά τι να περιμένει κανείς από κάποιους που είναι στη διοίκηση για αυτοπροβολή και μόνο? Τι να περιμένει κανείς από κάποιους που πέρυσι το Δεκέμβρη αντί να τρέχουν την ομάδα έτρεχαν την προεκλογική τους εκστρατεία? Τι να περιμένει κανείς από κάποιους που δήλωναν πως δεν θα επαναδιεκδικούσαν την θέση τους?

THE CLUB IS SICK (2)

Το πρόβλημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν είναι μόνο οικονομικό, δεν είναι μόνο αγωνιστικό είναι κυρίως θεσμικό και οργανωτικό. Μέσα σε τεσσεράμισι χρόνια φέραμε -από πλευράς βιογραφικού- τους καλύτερους παίκτες, από προπονητές μέχρι και τον Ντούσκο, οι μετεγγραφές 75 στον αριθμό και το χρέος της ομάδας κοντά στα 30 ”χαρτιά”. Το μόνο που δεν έγινε -όχι μόνο αυτά τα τεσσεράμισι χρόνια – είναι η αλλαγή κάποιων θεσμών στο σωματείο και τομές στην οργάνωση του. Ακόμη και τον Ανστελότι να φέρουμε και να του δοθούν άλλα 30 ”χαρτιά” για μετεγγραφές το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να πάψει να λειτουργεί με τον εθελοντισμό και στις πλείστες περιπτώσεις με τον διορισμό! Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μια Bugatti Veyron που την έχουν καθηλωμένη στους ”τάκκους”

Πρωτάθλημα?

Το ρόστερ -ποιοτικά- είναι φτωχότερο σε σύγκριση με πέρυσι, φτάνει να ρίξει κανείς μια ματιά στις επιλογές που έχουμε στον άξονα. Μόνο ο πολύς Ασσίς ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Οι υπόλοιποι? Κάποιοι είναι δεκατρείς μήνες τον χρόνο τραυματίες και κάποιοι άλλοι έντεκα μήνες ντεφορμέ και τον έναν μήνα απλά υποφερτοί.
Κεφάλαιο αμυντικό χαφ, ο νεοαποκτηθείς στην καλύτερη του μέρα απλά ισάξιος του αποχωρήσαντα ”ρασταφάριαν” και μιλάμε για την πιο σημαντική θέση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο τερματοφύλακας στα ίδια και χειρότερα επίπεδα με τον Παρεκλήση που έφυγε και συνεχίζει σε άλλη ομάδα.

Εναλλακτική πίσω από το βασικό δεξιό μπακ δεν υπάρχει και όλα αυτά που αναφέρουμε ενώ έγιναν το καλοκαίρι μια ντουζίνα μετεγγραφές. Στη σούμα βάλτε το οικονομικό και την ανυπαρξία της διοίκησης στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου που έχει σαν αποτέλεσμα η ομάδα να αφήνεται στο έλεος του παρασκηνίου. Πρωτάθλημα για φέτος ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ δεν βλέπουμε. Αυτή είναι η αλήθεια, τι θέλετε ρε μάγκες να σας παραμυθιάζω?

LTD

THE CLUB IS SICK και για να επέλθει η ίαση μόνο εαν γίνουν αλλαγές στους θεσμούς του σωματείου και τομές στην οργάνωση του. Αλλαγή στους θεσμούς και τομές στην οργάνωση του σημαίνει εταιρεία. Δεν είναι πανάκεια η σύσταση εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, είναι όμως τη δεδομένη στιγμή η μόνη λύση. Μόνο έτσι θα εξαλειφθούν όσο το περισσότερο δυνατό ο εθελοντισμός και ο διορισμός στο σωματείο, που το αναγκάζουν να λειτουργεί εντελώς ερασιτεχνικά για να μην πω σαν καφενείο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πριν κόψεις ένα δέντρο πρώτα ακονίζεις το τσεκούρι και το ακόνισμα στην περίπτωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι να μπουν οι βάσεις για τον εκσυγχρονισμό, το ακόνισμα είναι η οργάνωση, η οργάνωση και η οργάνωση.

ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΕΞΙ ΩΡΕΣ ΝΑ ΚΟΨΩ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΚΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ

ΥΓ. Να τονιστεί πως η άποψη για δημιουργία εταιρείας εκφράζει τον Αυθεντικό και όχι το trifylli.net

Aυθεντικός | [email protected]