Μη σας γίνει συνήθεια


Neofytos Larkou - Νεόφυτος Λάρκου - omonoia - ομόνοια

Neofytos Larkou - Νεόφυτος Λάρκου - omonoia - ομόνοια

Μερικές φορές στη ζωή μας ανακαλύπτεται κάτι ή δημιουργείται κάτι προς ένα σκοπό αλλά στην πορεία βλέπουμε ότι μας εξυπηρετεί και αλλιώς.

Μέγα παράδειγμα το TNT όπου ο δημιουργός του ήθελε να ανατινάζονται τα βουνά για να κάνουν διαδρόμους για τις ράγες των τρένων, ενώ η κατάληξη της χρήσης του γνωστή (ληστείες, πολέμους, τρομοκρατικές επιθέσεις κτλ).

Κάτι τέτοιο (φυσικά όχι σε τέτοιο βαθμό) δημιουργείται και τώρα με την ελευθερία λόγου και άποψης όλων μας στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα στο Facebook. Οι ιστοσελίδες που ασχολούνται με την Ομόνοια όπως και κάθε ιστοσελίδα στο κόσμο πλέον έχει το δικό της page στη γνώση σελίδα κοινωνικής δικτίωσης και ο κόσμος είναι μαζικά στελεχομένος γύρω από αυτό.

Στην περίπτωση Λάρκου φάνηκε ότι οι αναγνώστες είναι που πέρασαν τη γραμμή τους μέσω διαδικτύου. Αν γίνει ένα γκάλοπ θα δείτε ότι τα νούμερα είναι εντελώς διαφορετικά από αυτό που βγαίνει μέσω του Facebook. Μάλιστα σε άλλες ιστοσελίδες που ρωτήσαμε τα ποσοστά υπέρ και κατά του Λάρκου είναι κοντά στο 50-50. Για να εξηγήσουμε ακόμη καλύτερα τι εννοούμε. Μπορεί για παράδειγμα αν βρεθεί ένα γκάλοπ ανάμεσα στους Ομονοιάτες να επικρατεί όντως η άποψη του 50-50 υπέρ και κατά παραμονής ή φυγής Λάρκου, αλλά στο Facebook είναι στιγμές που μοιάζει με 90 κατά και 10 υπέρ κάτι που δεν δείχνει την πραγματική εικόνα.

Δεν λέμε, δύναμη στο λαό ο ελεύθερος λόγος, αλλά μην παρασύρεστε από πολλούς που έχουν συμφέροντα. Στα σχόλια συχνά βλέπουμε οπαδούς άλλων ομάδων να το παίζουν ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ, πλαστά account μάλλον φιλοδιοικούντων ή και διοικούντων, ανθρώπους να μιλάνε ενάντια σε ανθρώπους για τους οποίους αφορά η επικαιρότητα και στην τελική είτε είναι δίπλα του ή και συγγενείς του.

Αυτό που θέλουμε να πούμε στον κόσμο μας είναι να μη σας γίνει συνήθεια. Γνωρίζετε όλοι πολύ καλά ότι πολύ λίγοι ανθρώποι έχουν τα ψυχικά αποθέματα να ελέγχουν την ανεξέλεγκτη δύναμη και να την χρησιμοποιούν προς το κοινό καλό. Γιαυτό σας θερμοπαρακαλάμε να οπλίσουμε σωστά την σκανδάλη του διαδικτύου και να ρίχνουμε προς τον εχθρό και όχι προς την ομάδα μας. Είναι ένας πόλεμος που θα πρέπει να κερδηθεί. Αν καταφέρουμε να το καταλάβουμε θα έχουμε ένα μεγάλο όπλο στη διάθεση μας !!