Παντειακός: Μας ξεγελάσατε


Παντειακός Omonoia fans siteΜας ξεγελάσατε αγαπητοί διοικούντες.

Θα ήθελα να απολογηθώ για την απουσία της στήλης εδώ και πάρα πολλούς μήνες.

Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να μιλήσει για ορισμένα συμπεράσματα από την χθεσινή συνέλευση στην Κρατική Έκθεση.

Καταρχήν τις προηγούμενες μέρες το Διοικητικό Συμβούλιο άφησε να νοηθεί ότι στην ανοικτή συνέλευση θα συζητούνταν τα οικονομικά προβλήματα της Ομόνοιας και τρόπους αντίδρασης στο χρέος του σωματείου. Ο Ομονοιάτης παρόλα τα προβλήματα ξεκίνησε με αισιοδοξία να πάει στον χώρο της συγκέντρωσης με σκοπό να ακούσει, να προβληματιστεί και να ανταλλάξει απόψεις με το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο για σχέδια δράσης και πλάνα εξόδου από το χρέος. Περιμέναμε να μας ενημερώσουν με πλήρη διαφάνεια για το συνολικό χρέος του σωματείου, σε ποιους το χρωστά, ποιες είναι οι βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις του σωματείου έτσι ώστε να μπορέσουμε συλλογικά να βρούμε σχέδιο εξόδου από το χρέος. Υπήρχε μια γενικότερη αισιοδοξία ότι το ΔΣ άλλαξε στάση προς τον κόσμο και αποφάσισε να συνεργαστεί μαζί του σε επίπεδο Ομονοιάτη προς ισότιμο Ομονοιάτη για να βρεθούν οι λύσεις. Αυτό που αντιμετωπίσαμε εκτές ήταν χειρότερο. Το Διοικητικό Συμβούλιο κάλεσε την συγκέντρωση για να λανσάρει την εκστρατεία “Είμαι Ομόνοια δηλώνω παρών”, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια την ανάγκη για διαφάνεια και συλλογικό καταρτισμό σχεδίου δράσης. Το μοναδικό στοιχείο της ανοικτής συγκέντρωσης που άξιζε την περίπου 1,5 ώρα δακρύβρεχτης παραφιλολογίας του προσωρινού προέδρου και των υπόλοιπων, ήταν τα 20 λεπτά που ο λαός πήρε τον λόγο για να εκφράσει την απογοήτευση του.

Φαίνεται ότι για κάποιους, ο πράσινος λαός αποτελείται από αγράμματες, αμόρφωτες, ανίδεες αγελάδες που ανά πάσα στιγμή γαλέφκουν τους χωρίς να τους ρωτήσουν με μοναδική δικαιολογία το καλό της Ομόνοιας. Θεωρείτε τους εαυτούς σας σοφούς να καταρτίζετε πλάνα ενώ ο υπόλοιπος κόσμος χρειάζεται να σας χειροκροτά ή να σας εμπιστεύεται τα λεφτά του άνευ όρων. Όμως κύριοι, τα δεδομένα δείχνουν άλλα πράματα. Φανήκατε ανίκανοι να διοικήσετε ένα αθλητικό σωματείο, φανήκατε ανίκανοι να κάνετε οικονομική διαχείριση, φανήκατε ανίκανοι να αντιδράσετε αποτελεσματικά όταν μπροστά σας υπογράφονταν συμβόλαια τα οποία ούτε ομάδες με πολλαπλάσια έσοδα δεν μπορούσε να προσφέρουν. Και αντί να έρθετε λεβέντικα και Ομονοιάτικα και να πείτε στον κόσμο ότι χρειάζεστε ουσιαστική βοήθεια, ζητάτε για ακόμα μιαν φορά να σας εμπιστευτούμε τυφλά για το πλάνο εξόδου. Λυπούμαι αλλά νομίζετε ότι απευθύνεστε σε ηλίθιους.

Ο Ομονοιάτικος κόσμος αγαπητοί κύριοι της Διοίκησης έχει στις τάξεις του ικανότατους επαγγελματίες που καθημερινά σας παρακαλά να τον αφήσετε να βοηθήσει την ομάδα. Εσείς κλείνετε την πόρτα σε όλους λες και η Ομόνοια είναι τσιφλίκι σας (που είναι δηλαδή αλλά το τσιφλίκι αννοίει άμαν χρειάζονται τα εικοσάευρα). Ενώ στο σημείο που φτάσαμε οι πρώτοι που θα έπρεπε να φωνάζουν για βοήθεια είσαστε εσείς, γιατί να ξέρετε ότι εάν η Ομόνοια κηρύξει πτώχευση, είναι αδύνατον να προβλεφτεί πώς θα αντιδράσει ο κόσμος. Αφήστε την έπαρση στο σπίτι σας την επόμενη φορά, σταματάτε να δείχνετε ασέβεια προς τον κόσμο που πραγματικά στερείται το εικοσάευρο. Γιατί έτσι μεταξύ μας κύριοι της διοίκησης, με τον τρόπο που μιλάτε για τις εισφορές, δίνετε την εντύπωση ότι δεν ξέρετε τί σημαίνει 20 ευρώ πλέον.

Τελευταία έκκληση: Ανοίξετε την Ομόνοια στον κόσμο της. Σταματήστε να βλέπετε τον κάθε Ομονοιάτη σαν κουκουμά που θα τον σπάσετε να σας δώσει λεφτά. Ζητείστε ουσιαστική βοήθεια από τον κόσμο. Κάμετε εξαγγελία, όποιος Ομονοιάτης μπορεί να βοηθήσει να καταρτιστεί πραγματικό πλάνο εξόδου από το χρέος, να εμφανιστεί στα γραφεία σας με τις προτάσεις του για αξιολόγηση. Ξεκινάτε να μιλάτε καθαρά στον κόσμο για τα λεφτά που χρωστά το σωματείο και σε ποιους. Τα ψέματα για να προστατευτείτε τάχα, είτε σήμερα είτε αύριο θα μας επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο. Ξεκινάτε να εμπεδώνετε την λέξη συλλογικότητα, αφού ο ατομικισμός σας μας έφερε στην κατάσταση σήμερα, δοκιμάστε άλλες μεθόδους, συλλογικές αποφάσεις, συλλογική σοφία, συλλογικό τρόπο δράσης. Αφήστε τους συναισθηματισμούς στην άκρη, δεν πρόκειται να σας λυπηθούμε, δεν πρόκειται να μας συσπειρώσετε με δακρύβρεχτα σχόλια τα οποία φυσικά στο τέλος δεν αντέξατε και αναιρέσατε με τα διχαστικά σας για το 1,5 εκατομμύριο. Ήρθε η ώρα της συλλογικής ευθύνης.

Παντειακός | [email protected]