Όχι σε κάθε μορφή εταιρείας


1982_omonoia

Αδέρφια Ομονοιάτες και Ομονοιάτισσες,
Με περηφάνια και πλήρη επίγνωση των δεδομένων που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια στο σωματείο μας, υποσχόμαστε να σταθούμε μπροστάρηδες σε κάθε αγώνα που θα κληθούμε να δώσουμε για να διατηρήσει η Ομόνοια την ταυτότητα της ως σωματείο και μακριά από κάθε μορφής εταιρείας. Το ενδοξότερο σωματείο της Κύπρου ιδρύθηκε για να αντισταθεί σε κάθε πειρασμό της εποχής και τασσόμαστε κάθετα ενάντια σε δημιουργία εταιρείας είτε αυτή ονομάζεται “λαϊκής” βάσης, είτε συνεργατικής βάσης. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και τα οικονομικά προβλήματα του σωματείου χρίζουν άμεσης βελτίωσης, δεν μπορούμε όμως να ανεχτούμε τον εξευτελισμό και τον διασυρμό των ιδεολογιών μας για τα λάθη που έφεραν το Σωματείο μας σε δυσμενή οικονομική θέση.

Η ωραιοποίηση των δεδομένων από πλευράς των υποστηρικτών μιας τέτοιας ενέργειας μας αφήνει άφωνους και απορημένους για το τι μέλλει γενέσθαι στην ομάδα της καρδιάς μας και καλούμε άπαντες, έστω και την υστάτη να αντιληφθούν τον διχασμό που αναμένεται να γεννηθεί στις τάξεις των οπαδών μας σε τυχών ενέργειες όπως αυτές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες.

Είμαστε έτοιμοι να εισηγηθούμε δεκάδες μέτρα πάνω στα οποία η Ομόνοια θα εξαλείψει χρόνο με το χρόνο το χρέος που την δένει, ενώ επίσης είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε τους εαυτούς μας για να κρατήσει η Ομόνοια την ταυτότητα και την περηφάνια πάνω στην οποία μεγάλωσε και πρωταγωνίστησε μέσα στις δεκαετίες. Σημειώνουμε με έντονα γράμματα πως οι λάθος χειρισμοί των τελευταίων ετών δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καμία περίπτωση ως επιχείρημα για αδυναμία των Σωματείων να αντεπεξέλθουν στα οικονομικά δεδομένα των καιρών. Αντίθετα προτρέπουμε όλους να ανατρέξουν στην Ιστορία του σωματείου και να αντλήσουν ξανά και ξανά την περηφάνια με την οποία η Ομόνοια στεκόταν ζωντανή παρά τον ανελέητο πόλεμο που δεχόταν.

Τις επόμενες ημέρες θα ασχοληθούμε ακόμη περισσότερο με αυτό το καυτό θέμα, γιατί από αυτό εξαρτάτε το μέλλον μας. Για μας ως www.trifylli.net είναι κάτι πολύ περισσότερο από θέμα ζωής ή θανάτου η διατήρηση της ταυτότητας του σωματείου. Να είστε σίγουροι πως σε περίπτωση που πράξετε ενάντια στα ιδεώδη του σωματείου με τη δημιουργία οποιασδήποτε μορφής εταιρίας θα μας βρείτε ορκισμένους εχθρούς, διότι θα μας κλέψετε τα όνειρα και τις αξίες μιας ολόκληρης ζωής. Και όταν κάποιος χάσει κάθε νόημα και αξία στη περήφανη ζωή του, ορκίζεται να αντισταθεί και εμείς είμαστε έτοιμοι για όλα.

υ.γ: Το 1948 οι αντίστοιχοι επαναστάτες της εποχής ίδρυσαν την Ομόνοια. Το 2012 κάποιοι είναι έτοιμοι αν χρειαστεί να το ξανακάνουν.