Αυθεντικός: Το πρόγραμμα τίτλου και οι απρογραμμάτιστοι


Αυθεντικός omonoia fans site

Πεντάρα στο ρελαντί

Σε ένα παιχνίδι που δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής και απέναντι σε έναν αντίπαλο που θα αποτελέσει έναν από τους αδύναμους κρίκους του πρωταθλήματος, η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε απλά το καθήκον της. Πίσω από αυτα τα πέντε τέρματα ελλοχεύει ο κίνδυνος οι οπαδοί, οι παίκτες και η τεχνική ηγέσια να καθήσουν στην… πεντάρα. Δεν κινδυνολογώ , μιλά η πικρή πείρα από τη σύγχρονη ιστορία μας και καλό είναι να προσγειωνόμαστε στην πραγματικότητα άμεσα παρά να φωνασκούμε κατόπιν εορτής. Τα περιθώρια βελτίωσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι πολλα και πρέπει να εξαντληθούν.

Και ακόμα δεν αρχίσαμε

Την κίτρινη στον Σκάρα θα μπορούσε να την αποφύγει ο διαιτητής όμως θέλησε να στείλει το μήνυμα από το πρώτο παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά από το πρώτο φάουλ για το τι θα δούμε και φέτος! Ο Σπούγκιν αντί πέναλτυ πήρε κάρτα σε μία φάση που αποτελεί σεμινάριο για τον εν λόγω κανονισμό αφού ο αμυντικός δεν έχει το πόδι του ”καρρφωμένο” στο έδαφος, αντιθέτως το κατευθύνει προς τον αντίπαλο και τον κτυπά. Αυτά και ακόμα δεν αρχίσαμε.

Τζάμπα κάρτες

Δεν μπορώ να δεχτώ ποδοσφαιριστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να παίρνουν τζάμπα κάρτες όπως εκείνη του Σάβο στο κέντρο του γηπέδου. Μια κάρτα που μέσω αυτής προκύπτει και το ερωτήμα γιατί να αφήσει τη θέση του σε μη στατική φάση και να βρεθεί σε θέση επίθεσης. Δεν μπορώ να κατανοήσω την σκοπιμότητα του τάκλινγκ από τον Φρέντυ στο κέντρο του γηπέδου στο 77′ και ενω προηγουμάστε με 4-0! Το γεγονός πως μας φορτώνουν κάρτες από το ζέσταμα δεν είναι αρκετό στην επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ και στο τεχνικό επιτελείο ώστε να φέρουν τους ποδοσφαιριστές προ των ευθυνών τους?

Πρόγραμμα τίτλου

Είμαι απόλυτος σε αυτό, οι επόμενες πέντε αγωνιστικές είναι πρόγραμμα τίτλου. Ενα πρόγραμμα που αν το βγάλουμε με επιτύχια μας δίνει μεγάλο πλεονέκτημα για κατάκτηση του πρωτθλήματος, σε διαφορετική περίπτωση το χάνουμε από τα μέσα Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα δεν είναι δύσκολο όπως το χαρακτήρισαν κάποιοι, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΚΑΡΙΑ. Πρόκληση και ευκαιρία να στείλεις στο καναβάτσο τους άμεσους ανταγωνιστές σου από τον Οκτώβριο. Επαναλαμβάνω, στις επόμνες πέντε αγωνιστικές είτε παίρνουμε προβάδισμα τίτλου είτε τον χάνουμε.

Ανισορροπία

Καλά ότι είμαστε ανισόρροποι είναι τοις πάσι γνωστόν διότι σε διαφορετική περίπτωση με τα όσα έχουμε περάσει τις τελευταίες δύο δεκαετίες, θα εγκαταλείπαμε από καιρό. Ανισορροπία στο ρόστερ για ακόμα μια χρονιά, ρόστερ με έναν κόφτη και χώρις αξιόπιστη εναλλακτική λύση πίσω από τον Σπούγκιν. Το αν ο Χ ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε κάπου κάπως κάποτε ως κόφτης ή στο δεξιό άκρο της άμυνας με αφήνει παγερά αδιάφορο. Είμαι σίγουρος πως και ο Ψ μέσος σε κάποια προπόνηση θα αγωνίστηκε τερματοφύλακας. Σημαίνει ότι θα καλύψω τις ανάγκες μου με έναν κανονικό τερματοφύλακα και έναν… κάπου κάπως κάποτε τερματοφύλακα? Τροφή για σκέψη τα παραπάνω όπως και η αποδέσμευση και φέτος ενός ποδοσφαιριστή στο τέλος Αυγούστου, που έκατσε δεν έκατσε δύο μήνες στην ομάδα. Να γίνονται μια ντουζίνα μεταγραφές και να είμαστε ποσοτικά ανεπαρκείς σε δύο θέσεις -ίσως και ποιοτικά σε κάποια θέση- φανερώνει έλλειψη προγραμματισμού από όλους μέσα στην ομάδα.

Ποιος ο σκοπός? (1)

Μια και ο λόγος για προγραμματισμό, τρεισήμισι μήνες μετά τον τελικό κύπελλου και το τελευταίο παιχνίδι της περσινής ποδοσφαιρικής χρονιάς. Τρεισήμισι μήνες μετά και αφού η ομάδα πήγε προετοιμασία και έκλεισε έστω το ανισόρροπο ρόστερ της. Τρεισήμισι μήνες μετά και αφού αγωνιστήκαμε στην Ευρώπη , δώσαμε αγώνα για το Super Cup και έναν για το πρωτάθλημα. Τρεισήμισι μήνες μετά και αφού μεσολάβησε εκλογική συνέλευση, κάποιοι θυμήθηκαν ότι πρέπει να μας παρουσιάσουν πλάνα σωτηρίας του σωματείου και πως είναι καιρός για διοικητικές ανακατατάξεις! Δεν λέμε να μην γίνονται ενέργειες για την οικονομική εξυγίανση του σωματείου όμως όλους αυτούς του μήνες που ο κόσμος ζητούσε επίμονα αλλαγές γιατί δεν το έκαναν? Αυτό όλο από μόνο του αποδεικνύει πως σε αυτό το σωματείο εδώ και πάρα πολλά χρόνια τίποτα ή σχεδόν τίποτα δεν λειτουργεί σωστά. Πλανάται πλάνην οικτράν όποιος νομίζει πως όλο αυτό που γίνεται τώρα θα αφήσει ανεπηρέαστη την ομάδα.

Ποιος ο σκοπός? (2)

Ποιος ο σκοπός ρε μαλακά -δικαίως θα ρωτήσει κάποιος- που τα γράφεις όλα αυτά, για ανισορροπία στο ρόστερ και για διοικητικά ενώ έχει αρχίσει το πρωτάθλημα? Να θυμήσω πως ενω έχει αρχίσει το πρωτάθλημα μετρούμε ήδη την πρώτη μας αποτυχία, τον αποκλεισμό και την εικόνα που παρουσιάσαμε στα παιχνίδια με τον Αστέρα. Να θυμήσω την τέταρτη παράγραφο αυτού του άρθρου και προφανώς δεν είμαι εγώ που αποπροσανατολίζω την ομάδα πριν μπούμε σε μια κρίσιμη σειρά παιχνιδιών. Να θυμήσω επίσης αυτό που είπα καιρό πριν, εδώ θα γράφονται όλα ασιδέρωτα και καλό είναι να προσπαθούμε να προλαμβάνουμε κάποιες καταστάσεις παρά να γρκινιάζουμε κατόπιν εορτής. Συγγνώμη μάγκες αλλά αν με όλα αυτά που συμβαίνουν στην ομάδα έγραφα διθυράμβους μετά από μια νίκη επι νεοφώτιστης ομάδας τότε ή εγώ θα έγραφα για λάθος ομάδα ή εσεις θα είσασταν με την λάθος ομάδα.

ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ, ΘΑ ΠΑΜΕ ΑΠΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΜΕ

Αυθεντικός[email protected]