Βήμα Φιλάθλου: Η ηττοπάθεια δεν ταιριάζει στην ΟΜΟΝΟΙΑ


Βήμα ΦιλάθλουΠράσινε, τιμημένε Λαέ.

Απευθύνομαι σε σένα που στις δύσκολες συνθήκες του 1948 δεν έσκυψες το κεφάλι, αλλά αντίθετα με την δύναμη της ψυχής σου και με την συμπαράσταση των συντρόφων σου δημιούργησες το ποδοσφαιρικό καμάρι της Κύπρου – την ΟΜΟΝΟΙΑ, κόντρα στο χειρότερο κατεστημένο που επικράτησε ποτέ στην Κύπρο, με την αλλοφροσύνη των δεξιών αποβρασμάτων της κοινωνίας. Την ΟΜΟΝΟΙΑ που ήταν, είναι και θα μείνει για πάντα η βασίλισσα του ποδοσφαίρου της Κύπρου.

Δεν αντιλαμβάνομαι και δεν ανέχουμε από τους συνομονοιάτες να εκπέμπουν τόση μιζέρια και να μηδενίζουν τα πάντα. Ναι, συμφωνώ η ομάδα έχει σοβαρά προβλήματα, που με μια ποιο σώφρονα διαχείριση θα αποφεύγαμε. Σωστό αυτό, αλλά λέει μια παροιμία – αν ήξερα την πέτρα που θα κουτσουφλίσω θα την απέφευγα.

Λοιπόν, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ψηλά το κεφάλι του αγώνα, η ομάδα μας χρειάζεται. Δεν μας χρειάζεται μόνο για να συνεισφέρουμε οικονομικά, πιο πολύ μας χρειάζεται να παραμείνουμε πιστοί στρατιώτες της ιδέας που λέγετε ΟΜΟΝΟΙΑ. Να δώσουμε κουράγιο ο ένας στον άλλο και μαζί να ανεβούμε το βουνό. Να σπείρουμε τον σπόρο των ιδεών που δημιούργησαν και γιγάντωσαν την ΟΜΟΝΟΙΑ, στα παιδιά μας, τους αυριανούς περήφανους ομονοιάτες. Να μην τα αφήσουμε να πάρουν τον στραβό τον δρόμο, των ευκαιριακών ρουφιάνων, που με διάφορα άθλια φερέφωνα προσπαθούν να τα προσηλυτίσουν. Όταν μιζεριάζεις φίλε ομονοιάτη, άθελα σου κάνεις το παιδί σου να αλλαξοπιστήσει και θα φταις εσύ, όχι τα κακά αποτελέσματα της ομάδας, που είμαι σίγουρος ότι είναι πρόσκαιρα.

Όσο είμαστε μια ενωμένη, ισχυρή μάζα είναι σίγουρο ότι θα επανέλθουμε στο δρόμο των επιτυχιών. Την εξουσία να παίρνει αποφάσεις πρέπει να την έχει η πλατιά λαϊκή μάζα, που θα εμπλακεί στο σωματείο με τις εγγραφές μελών, και όχι ο όποιος εκλελεγμένος πρόεδρος από μόνος του. Ασφαλώς δεν υποβαθμίζω το ρόλο και την υποχρέωση του προέδρου και του συμβουλίου να ηγείται και να προτείνει λύσεις, αλλά και να προστατεύει την ομάδα από τις κακοτοπιές. Όμως την πραγματική δύναμη θα την έχει η πλατιά λαϊκή μάζα, η στρατιά των ομονοιατών, που θα πρέπει να είναι δραστήρια και να συμμετέχει ενεργά στα ποδοσφαιρικά και όχι μόνο δρώμενα του σωματείου.

Αυτά τα λίγα είχα να παραθέσω. Ψηλά το κεφάλι και βλέπουμε μπροστά αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος. Μαζί, ενωμένοι θα φτάσουμε στην κορυφή.

ΟΜΟΝΟΙΑ-ΛΑΟΣ-ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Υ.Γ.: Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΟΤΕ, ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ. ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΕ.

Κ.Α. | Βήμα Φιλάθλου | [email protected]