1953-2003..Μισός αιώνας “ΜΕΣ ΤΑ ΕΡΜΑΡΚΑ”


Βήμα Φιλάθλου

Ακούμε συχνά πυκνά τους «φίλους» μας αποελίστες, με ένα αλαζονικό ύφος να προσπαθούν να μας καταβάλουν, λέγοντας μας ότι είμαστε «Μες τα ερμάρκα» λόγω των επιτυχιών τους τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι ψέμα ότι τα τελευταία χρόνια οι απέναντι υπερτερούν σε πρωταθλήματα και σε ευρωπαϊκές επιτυχίες (με όποιο τρόπο και αν αυτές ήρθαν).

Που ήταν αυτοί όμως για μισό αιώνα?? Αυτοί και αν ήταν «ΜΕΣ ΤΑ ΕΡΜΑΡΚΑ» όπως μας λεν. Η Ιστορία είναι καταγραμμένη και κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει αυτό. Ούτε μερικά χρόνια υπεροχής τους, μπορούν να ανατρέψουν όλα αυτά που πέτυχε η Βασίλισσα εις βάρος τους για 50 τόσα χρόνια.

Κάνοντας λοιπόν την αναδρομή από τότε που μπήκε η ΟΜΟΝΟΙΑ στην ΚΟΠ, βλέπουμε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ από το 1953 μέχρι το 2003, πανηγύρισε 19 ολόκληρα πρωταθλήματα εις βάρος του αιωνίου, έναντι 8. Υπερδιπλάσια δηλαδή!! Και η φράη «εις βάρος» έχει πολλή σημασία, αφού μας λένε ότι έχουν 21 πρωταθλήματα και ξεχνούν πως τα 9 τα πήραν χωρίς καν να συμμετέχει ο κύριος ανταγωνιστής, τις δεκαετίες του 30 και του 40 σε πρωταθλήματα 4 και 5 ομάδων, όπως αυτές των Τράστ, Τσέττιν Κάγια και ΑΥΜΑ. Το κυριότερο όμως απ’ όλα είναι ότι αυτά τα πρωταθλήματα τα πήραν με παίκτες που αργότερα ίδρυσαν την ΟΜΟΝΟΙΑ!!

Τι να πρωτογράψουμε όμως για την περίοδο που αυτή των 50 χρόνων? Αυτή η περίοδος «φίλοι» αποελίστες δείχνει το ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟΥ ΑΙΩΝΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΥ που σας διακατέχει και που θα σας διακατέχει, όσες φορές και να μπείτε ομίλους και όσα κάλπικα πρωταθλήματα και να πάρετε.

ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ

Το πρώτο πρωτάθλημα από τότε που συμμετέχουν μαζί ΟΜΟΝΟΙΑ και αποέλ, έρχεται για τους «φίλους» μας αποελίστες το 1965, 12 χρόνια μετά που συμμετέχουν μαζί και οι 2 ομάδες. Το δεύτερο τους έρχεται το 1973, 8 ολόκληρα χρόνια μετά, όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ έπαιζε εκείνη τη χρονιά την Ά Εθνική(Ελλάδα). Το τρίτο τους έρχεται 7 ολόκληρα χρόνια μετά, με την κλεψιά του αιώνα, με ένα τέρμα που δεν σημειώθηκε ποτέ. Αργότερα πήραν πρωτάθλημα ξανά το 1986, 1990, 1992, 1996 και 2002.

Από την άλλη μεριά, η βασίλισσα ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε το πρώτο της πρωτάθλημα το 1961 και το δεύτερο το 1966. Ακολουθούν οι 2 χρυσές δεκαετίες με όλα αυτά τα ρεκόρ που κανένας δεν μπορεί να σπάσει(πας την πλάτη σας ρε αποελίστες). 14 πρωταθλήματα σε 17 χρόνια (1972-1989), 6 συνεχόμενα πρωταθλήματα (1974-1979), 3 συνεχόμενα ντάμπλ (1981-1983) και 4 συνεχόμενα κύπελλα (1981-1984)

Αν αυτό τον μισό αιώνα δεν είσασταν «ΜΕΣ ΤΑ ΕΡΜΑΡΚΑ» φίλοι αποελίστες, που back to back έχει να κάνετε από την ίδρυση μας, με παίκτες μάλιστα που ίδρυσαν την ΟΜΟΝΟΙΑ, που για 50 χρόνια που συμμετείχαμε μαζί στην ΚΟΠ πανηγυρίσαμε υπερδιπλάσια σας πρωταθλήματα, που οι συνεχόμενες νίκες σας τα τελευταία χρόνια στα παιχνίδια μεταξύ μας με τους Τσαγγάρηδες, Χαπέσιες, και τους Σταμάτηδες ακόμα δεν έφτασαν τις δικές μας, που για πόσα χρόνια μαζευόσασταν σε μια γωνιά του Μακαρίου, που σε αγώνα πρωταθλήματος κόψατε 36 εισιτήρια, τότε ποιοι είναι???

Ναι ρε, είμαι περήφανος που είμαι ΟΜΟΝΟΙΑ, η καλύτερη ομάδα στην Κύπρο (Με στοιχεία) και κανένα τσουλού ή europa δεν μπορεί να το ανατρέψει αυτό.

ΠΕΛΑΑΑΤΕΣ ΜΟΥ!

Υ.Γ: Σπαζοκεφαλιά για αποελίστες. Ποιος αριθμός είναι μεγαλύτερος? Το 20/56 ή το 21/71?? Πληροφοριακά να αναφέρω ότι στο κυπριακό πρωτάθλημα έχετε 15 συμμετοχές παραπάνω από εμάς.

Βήμα Φιλάθλου | [email protected]