Αυθεντικός: Non omnis moriar


Αυθεντικός omonoia fans site

Ούτε με τα δεύτερα

Πέραν από τους δεκάδες ποδοσφαιρικούς τίτλους που μας χωρίζουν, πέραν από το γεγονός πως σε 55 πρωταθλήματα Α’ κατηγορίας που έλαβαν μέρος και οι δύο ομάδες τερματίσαμε στα 46 από αυτά πιο ψηλά τους στη βαθμολογία και πέραν από την περιοδεία τους στη Β’ κατηγορία υπάρχει ακόμα μία μεγάλη διαφορά μεταξύ μας. Εμείς ούτε και με τα δεύτερα μας δεν έχουμε το δικαίωμα όχι να χάσουμε, δεν έχουμε το δικαίωμα να μην κερδίσουμε!  Αυτοί έφαγαν πέντε παστέλια και μόνο άγαλμα δεν τους έκαναν οι δικοί τους και κάποιοι αθλιογράφοι. Σκεφτείτε μόνο τι θα γινόταν αν είχε μια τέτοια ήττα η ΟΜΟΝΟΙΑ σε επίσημο αγώνα έστω και με τα δεύτερα της.

DNA OMONOIA

Προφανώς όμως για κάποιους το να δέχονται πεντάρες είναι φυσιολογικό αφού και το πρωτάθλημα να πάρεις το DNA δεν είναι κάτι που αλλάζει και τόσο εύκολα. Πρωτάθλημα πήρε και η Μπλάκμπερν αλλά Γιουνάιτετ είναι μία, πρωτάθλημα πήρε και η Λα Κορούνια αλλά Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία, πρωτάθλημα πήρε και η Καιζερσλάουτερν αλλά Μπάγερν Μονάχου είναι μία, πρωτάθλημα πήρε και η Βερόνα αλλά Γιουβέντους είναι μία, πρωτάθλημα πήραν και οι πορτοκαλί της Λεμεσού αλλά ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μία. Για αυτό και δεν μας λέει πολλά ούτε λύνει τα προβλήματα μας η κατάκτηση του super cup, η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ να κερδίζει τίτλους και το βράδυ της 18ης Αυγούστου πολύ απλά έγινε το αυτονόητο.

Οτι σου κάμνουν κάμνε (1)

Δεν έχω σκοπό να δικαιολογήσω κανέναν και ειδικά τους απέναντι φλώρους -αυτό μας έλειπε- στους οποίους και θα αναφερθώ. Υπάρχει μια παροιμία που λέει ”ότι σου κάμνουν κάμνε τζιε κατζία μεν κρατείς” και αναφέρομαι στην περίπτωση του αμυντικού που μετακόμισε. Αυτό που έγινε, εμείς τους το κάναμε προ τριών ετών και μάλιστα δις. Πάρης και Παυλής διατηρούσαν συμβόλαιο με το παράρτημα αλλά προτίμησαν να μετακομίσουν στην ΛΑΟΦΙΛΕΣΤΕΡΗ ομάδα του τόπου. Ο μεν πρώτος μένοντας ένα μήνα απλήρωτος βρήκε την αφορμή και ζήτησε να φύγει ώστε να μην κάνει προσφυγή και ο δεύτερος ενώ έληγε το συμβόλαιο του και συμφώνησε για ανανέωση μαζί τους στο τέλος τους τα έφερε τούμπα.

Οτι σου κάμνουν κάμνε (2)

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο όποιος έχει την οικονομική δύναμη έχει και το πάνω χέρι στο πάρε δώσε ποδοσφαιριστών. Όταν θα αλλάξει χέρια το μαρούλι τα ίδια θα τους ξανακάνουμε. Όπως τους κάναμε με τον κοντό από την Ουκρανία και με το ομορφόπαιδο από την Λατινική Αμερική, που ενώ βρισκόταν στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις, μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ήξερε που να υπογράψει και μέχρι η παικτούρα ο αδερφός του ενημερώθηκε τηλεφωνικώς. Αν μη τι άλλο τους ανεβάσαμε την τιμή!

Οτι σου κάμνουν κάμνε (3)

Ακόμα και τώρα όμως που έχουν το μαρούλι τους στέλνουμε εμείς ότι θέλουμε ή μάλλον ότι για διάφορους λόγους δεν θέλουμε. Το ίδιο έγινε με τον αμυντικό-επαναστάτη-συνδικαλιστή, το ίδιο και με τον Βασιλιά της λευκής, της λευκής Λάμπο, τον οποίον πήραν δώρο με ένα φανελάκι που τους αντιπροσωπεύει στο έπακρο. Για να τους πάρουν τους διώξαμε, άσχετα με το τι θέλει να λέει στους χειροκροτητές του ο έμμισθος γελωτοποιός. Για αυτό ψηλά τα λάβαρα, ψηλά η ΟΜΟΝΟΙΑτικη περηφάνια την οποία δεν ανεβάζει ή κατεβάζει κανένας υπάλληλος που χτές ήταν κοντά μας και σήμερα απέναντι μας.

No Tour

Η μόδα εποχής με την παρουσία της ή μάλλον απουσία της στο Αζερμπαϊτζάν μας απέδειξε για πολλοστή φορά το ποιόν της και μας δικαιώνει που τους στείλαμε και το φανελάκι που αναφέραμε πιο πίσω, δώρο. Τι έγινε ρε καναπέδες, τι έγινε το περιβόητο tour? Να σας πω εγώ τι έγινε… no five star hotels, no five star stadium, no famous rival, no extraordinary shopping malls, no famous shopping streets,  no nightlife, no social events, no cameras, no sponsored air tickets, no romantic city, no valentine’s day, NO TOUR! Αυτό ήσασταν αυτό είστε και αυτό θα είστε για μια ζωή, οι οπαδοί των 30 εισιτηρίων σε επίσημο αγώνα στο Μακάρειο, οι οπαδοί που πήραν σόμπα πετρελαίου στην κερκίδα για να ζεσταθούν, οι οπαδοί που στεγάζονται στο σωματείο τους το οποίο και τους κάνει τα έξοδα, οι οπαδοί που με πανό ευχαριστούν διαιτητές επειδή τους ευνόησε στο ντέρμπι, οι οπαδοί των εφήμερων επιτυχιών και χαρών, οι οπαδοί των κομφετί, οι οπαδοί με τα φρου φρου κι’ αρώματα για να ανεβάσουν φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα και για να το τελειώνουμε… είστε η ντροπή των οπαδών!

Non omnis moriar

Φράση του Λατίνου ποιητή Οράτιου που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ”Δεν θα πεθάνω ολόκληρος” και ήθελε να πει πως κάτι από εκείνον θα παραμείνει ζωντανό. Έτσι και με τα αδέρφια μας που μας άφησαν τις τελευταίες μέρες, κάτι από αυτούς όπως και όσων αδερφών μας άφησαν νωρίς, παραμένουν ζωντανά. Παραμένουν ζωντανά για να μας καθοδηγούν και δεν είναι αλλά από την αγάπη τους, την αφοσίωση τους  και την άσβεστη φλόγα τους για την ΟΜΟΝΟΙΑ και την Θύρα9.

ΑΔΕΡΦΙΑ ΓΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΤΕ ΔΥΝΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΤΗ ΘΥΡΑ ΤΗΝ 9


ο Αυθεντικός | [email protected]