Χαμένος στ’ όνειρο: Θέλει μαγκιά για να σωθείς


Καλό κουράγιο αδέρφια ΟΜΟΝΟΙΑτες και ΟΜΟΝΟΙΑτισσες μόνο!

Αδέρφια μου θεωρώ μόνο τους Ομονοιάτες και πάνω απ’ όλα αυτούς που δεν ξενέρωσαν και δεν θα ξενερώσουν ποτέ. Αυτούς που το νιώθουν και γουστάρουν. Αυτούς που δεν λύγισαν στις πρώτες δύσκολες στιγμές. Αυτούς που δεν πουλήθηκαν στην πρώτη ευκαιρία.

xamenos st' oneiro

Χθες μετά τον αποκλεισμό μας, είχα την δύναμη απλά να διαβάσω μερικά από τα γραφόμενα της δικής μας σελίδας στο facebook και δεν μπήκα στον κόπο να σερφάρω περισσότερο μιας και η ψυχολογία ήταν ήδη στον πάτο.

Ναι αλλόθρησκοι, δεν περάσαμε όχι. Ούτε και φέτος. Ούτε από τον Ερυθρό. Αυτό όμως δεν σας κάνει ούτε στα όνειρα σας μεγαλύτερη ΙΔΕΑ από την ΟΜΟΝΟΙΑ γιατί πολύ απλά πίσω σας θα κουβαλάτε ΑΙΩΝΙΑ την πιο βρόμικη ιστορία αθλητικών σωματείων. Θα το ανεχτούμε πως καταφέρατε σε ένα και μόνο θέμα να είστε ανώτεροι από την δική μας ομάδα.

Στο ευρωπαϊκό στερέωμα πετύχατε περισσότερα. Ωραία, “εν μας περνά” αν το θέλετε έτσι. Δεν έχουμε αυτό που χρειάζεται ακόμα για ευρωπαϊκή διάκριση. Ε και? Πάλι μας ζηλεύετε, πάλι θα τρώτε που πάνω σας με κάθε μας τέρμα, με κάθε μας νίκη, με κάθε μας αγώνα. Γιατί η ΟΜΟΝΟΙΑ μια ζωή θα σας θυμίζει από το όνομα της και μόνο πως δεν είστε ούτε το @ρχίδι μας ως σωματεία και ως ΙΔΕΕΣ.

Απολαύστε το μοναδικό σημείο στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου που πετύχατε περισσότερα από μας και χορτάστε το τώρα που μπορείτε, γιατί είναι δύσκολο να ξεπλύνεται την βαθιά πίκρα που νιώθεται από την γέννηση σας με την ύπαρξη μας και μόνο. Νεκροί να είμαστε, εσείς θα μας τρέμετε και αυτό φαίνεται καθημερινώς, μιας και έχουμε γίνει η μόνη σας ενασχόληση.

Ωραία ευκαιρία για τους πατεράδες σας και τους παπούδες σας να χαρούν και αυτοί λίγο που βρίσκεστε έστω και σε κάτι ψηλότερα από την ΟΜΟΝΟΙΑ. Enjoy that όσο μπορείτε. Μην σταματάτε να εκφράζετε το μίσος σας προς την ΟΜΟΝΟΙΑ. Είναι η ευκαιρία σας αλλόθρησκοι.

Επιστρέφω τώρα στην αρχική μου τοποθέτηση. Ως trifylli.net γράψαμε χθες απλά πως δεν θα ήταν σωστό με τα νεύρα και την έντονη απογοήτευση που είχαμε όλοι εκείνη την ώρα να κάνουμε κριτική και να βγάλουμε χολή προς την ίδια μας την ομάδα. Γράφτηκε επίσης πως θα ήταν καλό να περάσει η νύχτα για να επανέρθουμε με κριτική. Θα ήταν άδικο να πουν μερικοί πως μηδενίζουμε και “τελειώνουμε” την χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Ήταν σίγουρα συνειδητή η επιλογή να γραφτούν τα πιο κάτω:

  • Η ομάδα αποκλείστηκε αλλά η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ΟΜΟΝΟΙΑ και όσο πικραμένοι και να είμαστε κάποιοι, ας δούμε το καλό της ομάδας.
  • Η Ευρωπαική διάκριση μπορεί να πήρε παράταση, το πρωτάθλημα όμως τώρα ξεκινάει, και το να είμαστε μηδενιστές μόνο κακό κάνει.
  • Δε λέμε, όλοι θέλαμε την πρόκριση, αλλά η ιστορία μας δεν είναι 1 ή 2 παιχνίδια αλλά έχει να δείξει ήθος και πάθος, ειδικά εγχώρια.
  • Και μη νομίζετε ότι η ιστοσελίδα μας δεν θα ασκήσει κριτική. Αλλά κριτική με καθαρό μυαλό και όχι με τα νεύρα που έχουμε όλοι τώρα.
  • Δεν είναι σοφό να παίρνεις αποφάσεις, κάτω από έντονη φόρτιση. Αυτό ισχύει και οπαδικά και προπονητικά.

Εγώ προσωπικά πιστεύω πως δεν θα με έκφραζε τίποτε άλλο περισσότερο από τα πιο πάνω που αναρτήθηκαν μετά την τεράστια απογοήτευση του αποκλεισμού.

Σε κάθε ένα από τα πιο πάνω status που αναρτήθηκαν στη σελίδα μας όμως  στο facebook υπήρξαν ειρωνείες και χλευασμοί με ακραίες τοποθετήσεις σε σημείο που αναρωτιέμαι προσωπικά τι πραγματικά κατανοούν μερικοί όταν αναφέρεται κανείς στην ΙΣΤΟΡΙΑ του σωματείου.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές που φοράνε κατά καιρούς την φανέλα της, ούτε οι προπονητές, ούτε οι διοικούντες. ΟΜΟΝΟΙΑ είναι η περηφάνια πίσω από την χρυσή ιστορία που έγραψε μια ομάδα από επαναστάτες της τότε εποχής που αντιστάθηκε σε όλους και σε όλα για να γίνει η μεγάλη ΟΜΟΝΟΙΑ και η βασίλισσα του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Όσοι αγνοούν την ύπαρξη της ιδεολογίας και της υπέρμετρης περηφάνιας που εκπέμπει η ιστορία της ομάδας μας από το 1948 μέχρι σήμερα ας το “ψάξουν” περισσότερο πριν καταδικάσουν με τα υβριστικά τους σχόλια την ΟΜΟΝΟΙΑ στην χειρότερη της δεκαετία με τις τόσες πολλές αγωνιστικές πίκρες που μας προσφέρει.

ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ο κόσμος που νιώθει την σημασία της λέξης με όλα όσα κρύβονται πίσω από την ίδρυση και την ιστορία του αθλητικού σωματείου και ναι ΟΜΟΝΟΙΑ αυτή τη στιγμή είναι όσοι ξέρουν γιατί υποστηρίζουν με την ψυχή τους την ομάδα αυτή και πονούν για τις τεράστιες ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ των τελευταίων ετών. Αυτή είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ μάγκες και όσοι δεν γουστάρουν ή δεν το νιώθουν ας πράξουν όπως αυτοί επιθυμούν, αλλά μακριά από εμάς. Γιατί στο δικό μας όνειρο δεν γουστάρουμε νοθείες.

υγ. Μερικοί φίλοι που εμφανίστηκαν πρώτη φορά με διάφορα σχόλια στις δημοσιεύσεις μας στο facebook να γράφουν πιο συχνά για να με πείσουν και εμένα τον Χαμένο για την αγάπη τους προς την Ομόνοια.

υγ2. Το trifylli net έχει ασκήσει εδώ και 1 χρόνο ύπαρξης του περισσότερη κριτική από κάθε άλλη σελίδα προς την ομάδα και τα κακώς έχοντα. Ακόμη και σε περιόδους που η ομάδα κέρδιζε ή βρισκόταν στους στόχους της, πάντα η καλόπιστη κριτική γινόταν. Αυτό ως απάντηση προς μερικούς που έκαναν χθες την “ξαφνική” εμφάνιση τους.

υγ3. Θα επαναλάβω το μήνυμα από το προηγούμενο μου άρθρο. Αυτό που με νοιάζει είναι η επόμενη μέρα ενός πιθανού αποκλεισμού.

υγ4. Είμαι σίγουρος πως κάθε αδερφός και αδερφή μου Ομονοιάτης και Ομονοιάτισσα αντίστοιχα θα ζήσουν και θα πεθάνουν με την ίδια περηφάνια που κουβαλούμε τόσα χρόνια.

Τα λέμε,
Περήφανος υποστηρικτής της ΙΔΕΑΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Χαμένος στ’ όνειρο | [email protected]