Καλή σου νύχτα Κύπρος


powstanie warsawskie

Αν και λίγες μέρες καθυστερημένα δεν μπορούσαμε να παραβλέψουμε αυτό το βίντεο που ήρθε στη προσοχή μας. Το ξέρουμε πως όλοι μας την τελευταία εβδομάδα το μόνο που είχαμε στο νου μας ήταν η ομάδα και ο πρώτος της ευρωπαϊκός αγώνας.

Αυτό το άρθρο όμως δεν ασχολείται καθόλου με τα ποδοσφαιρικά. Αφορά την επέτειο της Πολωνικής αντίστασης στις 1 του Αυγούστου το 44. Αφορά την ηρωική αντίσταση των Πολωνών κατοίκων της Βαρσοβίας κατά των Ναζί κατακτητών καθώς και ένα αξιοθαύμαστος τρόπο που οι Πολωνοί τιμούν όσους αντιστάθηκαν στη θηρίο του ναζισμού.

Βλέποντας το πιο κάτω βίντεο και ακούγοντας τις διαπεραστικές σειρήνες δεν μπορούσαμε να μην κάνουμε τον εξής συνειρμό. Έτσι δεν θα έπρεπε να τιμούμε και εμείς τους ηρωικούς που αντιστάθηκαν στο προδοτικό πραξικόπημα? Έτσι δεν θα έπρεπε να τιμούμε τους νεκρούς της βάρβαρης τουρκικής εισβολής? Και μετά θυμόμαστε σε πιο μαρτυρικό τόπο ζούμε που οι προδότες όχι μόνο δεν πλήρωσαν ποτέ για τις αμαρτίες τους αλλά δέχονται στεφάνια και τιμές από το μισό πληθυσμό του νησιού μέχρι και σήμερα. Καληνύχτα Κύπρος.