Ευρωπαϊκή εμφάνιση με προοπτικές


red star omonoia 0-0

Με (το χειρότερο) καλό αποτέλεσμα έφυγε λοιπόν η ομάδα μας από το αφιλόξενο Μαρακανά. Μπροστά σε 30000 Σέρβους το τριφύλλι πρόβαλε σθεναρή αντίδραση απέναντι στον πιεστικό Ερυθρό Αστέρας. Καταφέρνοντας έτσι να αποδράσει από τη Σερβία με το επικίνδυνο αλλά θετικό 0-0. Αφήνοντας όμως ανοιχτούς λογαριασμούς στη ρεβάνς της Λευκωσίας.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ μπήκε στο γήπεδο έχοντας ως κύριο στόχο να μην δεχτεί τέρμα κάτι που κατάφερε σχεδόν στο απόλυτο αφού ελάχιστα απειλήθηκε η εστία μας. Η αμυντική μας λειτουργία ήταν εξαιρετική, και ιδιαίτερα η τετράδα πίσω αξίζει πολλά συγχαρητήρια, ενώ συγκλονιστικός για ακόμη μια φορά ήταν ο Γιούβαλ Σπούγκιν ο οποίος κάθε φορά είναι όλο και καλύτερος με τη πράσινη φανέλα. Χωρίς βέβαια να μειώνουμε και την προσπάθεια των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών που έδωσαν τα πάντα για να πετύχουν το (κύριο) στόχο τους.

Παρόλα αυτά θα λέγαμε πως αν η ΟΜΟΝΟΙΑ έβγαζε λίγο περισσότερο “θράσος” στον επιθετικό τομέα ίσως να δημιουργούσε καλύτερες προϋποθέσεις για το τέρμα. Ήταν φανερό πως όποτε βγαίναμε με 3-4 ποδοσφαιριστές πάνω από το δικό τους μισό, δημιουργούσαμε σύγχυση στην άμυνα τους . Λίγο όμως η ελλιπής ομοιογένεια του καινούργιου ρόστερ, αλλά και η μη χρησιμοποίηση ενός καθαρού αριστερού εξτρέμ μείωσε κατά πολύ τις πιθανότητες των καλών επιθέσεων και εν κατακλείδι του εκτός έδρας γκολ.

Επίσης στα αξιοσημείωτα ήταν η άσχημη συμπεριφορά των γηπεδούχων, οι οποίοι πραγματικά μερικές φορές έδειχναν εντελώς απειθάρχητοι και προέβαιναν σε πολύ σκληρά φάουλ. Και δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως η κόκκινη κάρτα μπορούσε να βγει από πιο πριν, αφού σε 2-3 περιπτώσεις τα μαρκαρίσματα τους ήταν εντελώς αδικαιολόγητα

Σε γενικές γραμμές όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειξε επιτέλους ότι μπορεί να αγωνιστεί και  σε εκτός έδρας γήπεδο, και ότι μπορεί να δει στα μάτια τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Κάναμε μια πολύ καλή αρχή αναλόγως του καιρού, αφού ήταν το πρώτο επίσημο μας παιχνίδι και ήταν μάλιστα πολύ κρίσιμο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές μας το τονίζουμε έδωσαν πολλές δυνάμεις και σίγουρα το αναγνωρίζουμε. Έδειξαν επιτέλους ότι γνωρίζουν τι θέλουν από ένα Ευρωπαϊκό παιχνίδι αλλά και πώς να πάρουν εκείνο που θέλουν. Περιμένουμε ανάλογη προσπάθεια στη συνέχεια, και είμαστε αισιόδοξοι ότι στη Λευκωσία θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε όσους οπαδούς μας βρέθηκαν στο Βελιγράδι, πραγματικά κάθε φορά που σας βλέπαμε η τρίχα σηκωνόταν κάγκελο. Μπορεί η μάχη να ήταν άνιση, αλλά στο τέλος της ημέρας ο μεγάλος νικητής ήσασταν εσείς, πήρατε ένα μεγάλο διπλό με την χτεσινή σας εμφάνιση. Πλέον μετράμε αντίστροφα πριν τον επαναληπτικό, και με την βοήθεια ακόμη 20000 ΟΜΟΝΟΙΑτών ας τους αποτελειώσουμε, μέσα στο ηφαίστειο της Λευκωσίας.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗ