Σε ρυθμούς Ερυθρού Αστέρα


Κάπως έτσι θα μπορούσε  να χαρακτηρίσει ένας ΟΜΟΝΟΙΑτης την εβδομάδα που μπήκαμε, αφού σε εβδομήντα δύο ώρες περίπου η ομάδα μας καλείται να δώσει τη μεγάλη μάχη μέσα στο Μαρακανά. Ήδη οι πρώτοι οπαδοί μας έχουν αυτή την ώρα φύγει για Βελιγράδι ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η μετάβαση των οργανωμένων. Η ομάδα αναμένεται να πετάξει την Τρίτη για Σερβία, και ο κοινός παρονομαστής που υπάρχει σε όλους στο στρατόπεδο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι η πίστη για θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους Σέρβους.

Είναι γεγονός, ότι τη σήμερον ημέρα οι Σέρβοι έχουν μια ομάδα που ταλαιπωρείται από μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Για το λόγο αυτό αναγκάστηκαν τα τελευταία χρόνια να επενδύσουν στα φυτώρια τους, και πολλοί από τους ποδοσφαιριστές  τους αποτελούν προϊόν των (πολύ καλών) ακαδημιών τους. Φέτος είναι μια νεαρή ενθουσιώδης ομάδα που έχει ως μεγάλο της αστέρι τον δεξί ακραίο μεσοεπιθετικό Λάζοβιτς , ο οποίος είναι και το νέο μεγάλο αστέρι του Σέρβικου ποδοσφαίρου. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια πολύ καλή μεσοεπιθετικά ομάδα, η οποία μπορεί να αναπτυχθεί με ταχύτητα τόσο από τα άκρα αλλά και από τον άξονα. Παρόλα αυτά λίγο η απειρία, λίγο ο περιττός ενθουσιασμός αλλά και η ελλιπής ομοιογένεια που υπάρχει στο καινούργιο ρόστερ της ομάδας, τον έκαναν ευάλωτο στην αμυντική του λειτουργία. Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά υπάρχει και η “μουρμούρα” του κόσμου η οποία βάζει επιπλέον πίεση στην ομάδα. Μια ομάδα η οποία δείχνει να μην εμπνέει την απαιτούμενη εμπιστοσύνη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι στο τελευταίο Ευρωπαϊκό του παιχνίδι ο Ερυθρός Αστέρας αποδοκιμαζόταν από τους οπαδούς του, από το ΄3 μόλις λεπτό. Ενώ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο πρόεδρος της ομάδας δέχτηκε απειλητικό γράμμα από τους οργανωμένους οπαδούς. Το οποίο τον προέτρεπε σε περίπτωση αποκλεισμού από την ΟΜΟΝΟΙΑ να κάτσει σπίτι του, αλλιώς τα πράγματα θα είναι δύσκολα για αυτόν και τους συνεργάτες του. Είναι φανερό λοιπόν πως η ομάδα μας δεν αντιμετωπίζει την ομάδα φόβητρο του παρελθόντος, αλλά ένα Ερυθρό Αστέρας που “πάσχει” από σοβαρά εσωτερικά προβλήματα

Φυσικά όλα αυτά είναι μόνο στα χαρτιά και αυτό το ξέρει καλύτερα από όλους ο προπονητής μας. Ο Νεόφυτος Λάρκου έδωσε έμφαση στα βίντεο τις τελευταίες μέρες, και ανέλυσε προσεκτικά τον Ερυθρό Αστέρας στους ποδοσφαιριστές μας. Το πως θα κινηθεί η ομάδα μας στο γήπεδο είναι κάτι που λίγο πολύ ξέρουμε όλοι. Με έμφαση στην αμυντική λειτουργία και φαρμακερές αντεπιθέσεις που θα δημιουργούν προβλήματα, είναι ο πιο φυσιολογικός αλλά και ορθόδοξος τρόπος για να χτυπήσουμε τους Σέρβους μέσα στο σπίτι τους. Αυτά όμως είναι κάτι που περιμένουμε να δούμε στο γήπεδο, όπως και οποιαδήποτε άλλη έκπληξη επιφυλάσσει το τριφύλλι.

Το μόνο που έμεινε είναι να ευχηθούμε καλό ταξίδι στους οπαδούς μας, που πρέπει να έχουν διπλά το νου τους σε αυτό το Ευρωπαϊκό παιχνίδι(οι λόγοι είναι ευνόητοι). Επίσης καλό ταξίδι και στην αποστολή της ομάδας μας. Με την ευχή λοιπόν ότι θα γίνει σωστά η “δουλειά” και ότι θα επιστρέψετε  με χαμόγελο στην Κύπρο, Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ……