Ενημέρωση για το Europa League


uefa europa league omonoiaΗ UEFA ανακοίνωσε λεπτομέρειες για την κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League.

Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή 20 Ιουλίου στη Νιόν της Ελβετίας. Στις 14:30 η κλήρωση για το Europa League.  Υπεύθυνοι της διαδικασίας θα είναι ο Γενικός Γραμματέας της  UEFA Gianni Infantino και ο διευθυντής Διοργανώσεων της  UEFA Giorgio Marchetti.

Europa League:
Στην κλήρωση θα συμμετάσχουν 98 ομάδες. Οι 18 έχουν προκριθεί αυτόματα σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης και οι υπόλοιπες 80, προέρχονται από τα 40 ζευγάρια του δεύτερου προκριματικού γύρου.

Οι ομάδες θα χωριστούν σε πέντε ομίλους. Οι τέσσερις όμιλοι  θα περιλαμβάνουν δέκα ισχυρές και δέκα ανίσχυρες ομάδες ενώ ο πέμπτος όμιλος θα περιλαμβάνει οκτώ ισχυρές και οκτώ ανίσχυρες ομάδες.

Ο διαχωρισμός θα γίνει βάσει της βαθμολογίας που είχαν οι ομάδες στο ξεκίνημα της σεζόν. Aν μια ομάδα που στο δεύτερο προκριματικό γύρο είναι στους ανίσχυρους και προκριθεί σε βάρος ισχυρής ομάδας, αυτόματα παίρνει τη θέση της στους ισχυρούς  για την κλήρωση του τρίτου προκριματικού.

Δεν μπορούν να κληρωθούν σε αυτή τη φάση ως αντίπαλοι ομάδες από την ίδια χώρα.
Όσο αφορά τα έσοδα που μπορεί να έχει μία ομάδα:

Europa League:

Οι ομάδες δικαιούνται 100.000 ευρώ για κάθε προκριματικό γύρο στον οποίο συμμετέχουν. Αυτό το ποσό το βάζουν στο ταμείο τους, ακόμη και αν προκριθούν στους ομίλους της διοργάνωσης.
Οι ομάδες οι οποίες θα αποκλειστούν στη φάση των play-offs της διοργάνωσης, θα πάρουν επιπλέον ποσό 100.000 ευρώ. Το ποσό αυτό δεν το δικαιούνται οι ομάδες οι οποίες θα προκριθούν στους ομίλους της διοργάνωσης.

Πηγή: ΚΟΠ