Εγκληματική αδιαφορία


Δεν ξέρουμε για εσάς αλλά κάπου η όλη ιστορία με το χρέος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς τον πρόεδρο Μιλτιάδη Νεοφύτου να μην μας κάθεται καλά. Και πώς να μας κάτσει ρε αδερφέ με τέτοια νούμερα.

Λοιπόν έχουμε και λέμε το χρέος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ανέρχεται στα 31 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα 18 εκατομμύρια ευρώ αποτελούν το χρέος τους σωματείου προς το πρόεδρο και τα 13 εκατομμύρια χρέη του ίδιου του σωματείου. Από τα 18 εκατομμύρια ο πρόεδρος έκανε «εισφορά» τα 5 εκατομμύρια άρα το χρέος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ συνολικά ανέρχεται στα 26 εκατομμύρια και από αυτά 13 είναι του ίδιου του σωματείου και 13 χρέη του σωματείου προς τον πρόεδρο

Εκείνο που θέλουμε να θίξουμε και πραγματικά απορούμε είναι πως στο καλό αφέθηκε το χρέος του σωματείου προς τον πρόεδρο να ανεβεί στα επίπεδα των 18 εκατομμυρίων ευρώ! Και εξηγούμε. Το σωματείο σαν σωματείο έχει μια άλφα πίστωση. Τα δάνεια μας και τα χρέη μας από εδώ και από εκεί αυξήθηκαν σιγά σιγά στα 13 εκατομμύρια. Από εκεί και πέρα έγιναν άλλα 18 εκατομμύρια χρέη που τα οφείλουμε στον πρόεδρο.

Αυτό τι σημαίνει. Ότι κάποιος σταμάτησε να μας δανείζει ή αν θέλετε δεν είχαμε να πληρώσουμε τις οφειλές μας μετά τα 13 εκατομμύρια χρέη σαν σωματείο και έτσι τις υπόλοιπες ανάγκες μας που παρουσιάστηκαν τις καλύπταμε από τον πρόεδρο.

Τώρα. Πως φτάσαμε ως εδώ είναι το ζητούμενο. Δηλαδή όταν ένα σωματείο έχει υποχρεώσεις 13 εκατομμυρίων και σιγά σιγά παρουσιάζονται καινούργια χρέη και οφειλές πως προχωρήσαμε? Δάνεια δεν μας έκαναν άρα έλα πρόεδρε βάλε ένα εκατομμύριο βάλε 3 εκατομμύρια να περάσουμε και λοιπά. Το θέμα είναι μετά τα 2,3 άντε 4 εκατομμύρια που έβαλε ο πρόεδρος κάπου να έμπαινε ένας φραγμός για να προστατευθεί προπάντων το ίδιο το σωματείο αλλά και ο ίδιος ο Μιλτιάδης Νεοφύτου.

Δεν γίνεται, είναι ανεπίτρεπτο να βάζει λεφτά ένας άνθρωπος συνέχεια και συνέχεια και κανένας από το συμβούλιο να μην θεωρεί σωστό να τον ρωτήσει αν αυτά τα λεφτά που βάζεις πρόεδρε επειδή άρχισαν να μαζεύονται πολλά θα τα θέλεις πίσω κάποτε? Είναι εισφορές δικές σου ή δανεικά? Αν είναι να τα θέλεις πίσω, όπα σταμάτα και πάμε σε γενική συνέλευση να ενημερώσουμε τον κόσμο για τα 13 εκατομμύρια τα δικά μας σαν σωματείο και τα 1,2 ή 4 τα δικά σου που έβαλες και να δούμε πως προχωράμε, ποιος θα βοηθήσει άλλος ή ποιος θα αναλάβει άλλος. Και αν ήταν τέτοια τα δεδομένα ναι είμαστε σίγουροι πως για προεδρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα διεκδικούσαν πολύ περισσότεροι. Γιατί άλλο το να έχεις να διαχειριστείς ένα χρέος 15 εκατομμυρίων και άλλο 31!

Δεν γίνεται το διοικητικό συμβούλιο να άφησε τον πρόεδρο να βάζει να βάζει να βάζει χωρίς να ξεκαθαρίσει πρώτα το στάτους αυτών των εισφορών. Αν δεν τα θέλει πίσω ο πρόεδρος και για αυτό αφέθηκε να βάζει ανενόχλητος συγνώμη αλλά δεν μας φτάνουν οι προφορικές διαβεβαιώσεις χρειαζόμαστε κάτι γραπτό από τον πρόεδρο ότι το σωματείο δεν χρωστάει αυτά τα χρήματα στο κ. Μιλτιάδη. Είναι πολλά τα μηδενικά για να αρκεστούμε σε διαβεβαιώσεις. Θυμάσαι και εσύ πρόεδρε τι έπαθες που έσφιξες τα χέρια με τον Μπάγεβιτς και μετά τρέχαμε να τον αποζημιώσουμε.

Αν τα χρειάζεται πίσω, αν τα έκανε δάνειο στην ΟΜΟΝΟΙΑ τότε συγνώμη αλλά η αμέλεια του διοικητικού συμβουλίου ήταν εγκληματική. Δεν νοείται ένα ιστορικό σωματείο να έχει συνολικό χρέος τα τόσα χρόνια λειτουργίας του 13 εκατομμύρια ευρώ και να χρωστάει τώρα ΑΚΟΜΑ ΤΟΣΑ σε ένα άτομο μέσα σε 3 χρόνια!

Προτιμότερο ήταν να είχαμε ένα πρόεδρο που να μην κρατάει τα λεφτά του κ.Νεοφύτου και μετά τα 13 εκατομμύρια χρέος του σωματείου να συγκαλούσαμε έκτακτη γενική συνέλευση και να διαχειριστούμε την κατάσταση τότε που θα ήταν ακόμα εύκολα διαχειρίσιμη. Αντί αυτού είχαμε ένα πρόεδρο με πολλά λεφτά και ένα συμβούλιο που δεν τολμούσε να του πει κιχ για το πόσα βάζει και πόσα θα θέλει πίσω.

Ζητάμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο θέμα του χρέους. Να ξέρουμε που βαδίζουμε αν έχουμε μέλλον και ποιοι είναι οι στόχοι μας! Πρόεδρε αν είναι να τα κάνεις εισφορές να γίνει γραπτώς να ξεκαθαρίσει το θέμα μια και έξω. Αν δεν είναι εισφορές αλλά δανεικά συγνώμη ΑΛΛΑ κάποια κεφάλια του διοικητικού συμβουλίου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ των τελευταίων 3 χρόνων ΠΡΕΠΕΙ να πέσουν για την εγκληματική αδιαφορία τους, για το ότι έχουν υποθηκεύσει το ίδιο το μέλλον της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.