Νούνο Ασίς: «Ήρθα στην Ομόνοια για το πλάνο και τις φιλοδοξίες που υπάρχουν»


Νούνο Ασσίς

Αν και βρίσκεται λίγες μέρες στην ομάδα μας, εντούτοις ο Νούνο Ασίς δείχνει αρκετά άνετος στο νέο του περιβάλλον και σταδιακά προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα που έχει ενώπιών του. Ο Πορτογάλος επιτελικός μέσος, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας για τις πρώτες του εντυπώσεις από την Ομόνοια και ανέφερε τους λόγους που τον οδήγησαν για να την επιλέξει ως τον επόμενο σταθμό στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Ευχήθηκε η παρουσία του στην ομάδα μας να συνδυαστεί με κατακτήσεις τίτλων και επιτυχίες, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα στον κόσμο της Ομόνοιας:

Πώς νιώθεις τις πρώτες σου μέρες στην ομάδα;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην Ομόνοια. Αντιμετώπισα κάποιες δυσκολίες μέχρι να εξασφαλίσω την ελευθέρα μου από την προηγούμενή μου ομάδα, όμως τέλος καλό όλα καλά. Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα για την πρόταση της Ομόνοιας και αφού μίλησα με τον Μπρούνο (Αγκουιάρ), αποφάσισα πως σ’ αυτήν την ομάδα θα συνέχιζα την καριέρα μου. Όπως διαπιστώνω, επιλογή μου ήταν η καλύτερη δυνατή».

Γιατί επέλεξες την Ομόνοια;

«Στην Ομόνοια δεν ήρθα για τα χρήματα. Εάν αυτό ήταν το κριτήριο για τον επόμενο σταθμό στην ποδοσφαιρική μου καριέρα, δεν θα ερχόμουν στην Ομόνοια και θα επέλεγα κάποια άλλη ομάδα. Ήρθα εδώ γιατί μου άρεσε το πλάνο και οι φιλοδοξίες των ανθρώπων της Ομόνοιας. Πρόκειται για πολύ μεγάλο σύλλογο, κάτι που έχω διαπιστώσει και στην πράξη απ’ τον τρόπο που λειτουργεί».

Ο κόσμος της Ομόνοιας περιμένει αρκετά από εσένα.

«Αυτό είναι φυσιολογικό και είναι κάτι που με ικανοποιεί απόλυτα. Για να έχουν απαιτήσεις από εμένα, σημαίνει ότι πιστεύουν στις δυνατότητές μου. Έχω αγωνιστεί σε μεγάλες ομάδες, και η Ομόνοια θα είναι μία από αυτές Γνωρίζω πως η πίεση θα είναι μεγάλη, όμως είμαι έτοιμος γι’ αυτό. Ήρθα στην ομάδα για να την βοηθήσω να υλοποιήσει τους στόχους της».

Είσαι η πιο πρόσφατη μετεγγραφή της ομάδας μας. Θεωρείς ότι θα χρειαστείς κάποιο χρόνο για να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα που έχεις μπροστά σου;

«Αν και έχω αγωνιστεί ξανά εκτός Πορτογαλίας, εντούτοις όλα εδώ είναι καινούργια για ‘μένα και λογικά θα χρειαστώ κάποιο χρόνο για να προσαρμοστώ. Επίσης, η ομάδα ξεκίνησε προετοιμασία περίπου ένα μήνα προτού έρθω, έτσι νομίζω σε δύο-τρεις βδομάδες θα είμαι έτοιμος να αγωνιστώ».

Πλησιάζουν και τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, την μεγάλη πρόκληση για την Ομόνοια.

«Μας περιμένουν πολύ δύσκολα παιχνίδια, όμως η Ομόνοια έχει τις προϋποθέσεις και τη δυνατότητα για να πετύχει πρόκριση σε Ευρωπαϊκό όμιλο. Προετοιμαζόμαστε μεθοδικά γι’ αυτά τα παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Και φυσικά ο μεγάλος στόχος της Ομόνοιας, είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Αυτό είναι που όλοι στην ομάδα θέλουμε, να κατακτήσουμε τίτλους και να έχουμε όσο το δυνατό περισσότερες επιτυχίες. Εύχομαι η παρουσία μου στην Ομόνοια να συνοδευτεί με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάτι που όπως έχω αντιληφθεί, όλοι στην ομάδα θέλουν πάρα πολύ».

Ποιες οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη Κύπρο, στο μικρό χρονικό διάστημα που ήσουν εκεί;

«Αρκετοί από τους Πορτογάλους ποδοσφαιριστές που παίζουν στο Κυπριακό πρωτάθλημα είναι φίλοι μου και με κάποιους εξ αυτών έχουμε αγωνιστεί μαζί. Για να περνάνε τόσο καλά στην Κύπρο, πάει να πει ότι και για ‘μένα αυτό θα ισχύσει. Άλλωστε, είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να περνώ χρόνο με την οικογένειά μου και με φίλους μου. Αυτό θα κάνω και στην Κύπρο».

Ποιο το δικό σου μήνυμα προς τον κόσμο της Ομόνοιας;

«Ο κόσμος της Ομόνοιας είναι ιδιαίτερος. Έχω παρακολουθήσει πόσο πάθος έχουν για την ομάδα τους, κάτι που είναι συγκλονιστικό. Αυτό που τους υπόσχομαι είναι σκληρή δουλειά και αφοσίωση στην ομάδα. Τους χρειαζόμαστε δίπλα μας και είμαι βέβαιος πως αυτοί ξέρουν καλύτερα για το τι πρέπει να κάνουν».

www.omonoia.com.cy | επίσημη ιστοσελίδα Ομόνοιας